Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Lakáséttermet nyit a Michelin által is méltatott balatoni szakácsnő

A Michelin-kalauz által is méltatott női séf, a kapolcsi 84 Bisztró egykori konyhafőnöke, Árkosi Erika a Balaton-felvidéki Zalahalápon családi vállalkozásban folytatja karrierjét: lakáséttermet nyit még februárban, amely a korábbi tapolcai és keszthelyi éttermek, a Pura Vida nevét viseli.

Saját lakáséttermében folytatja karrierjét Árkosi Erika, a Michelin-kalauz által is méltatott női séf. Korábban a tapolcai és a keszthelyi Pura Vida, illetve a kapolcsi 84 Bisztró konyháját vezette. 

A kapolcsi étteremmel együttműködése 2024 január végén véget ért, tudtuk meg Árkosi Attilától, a bisztró egykori üzletvezetőjétől. A séffel együtt Zalahalápon folytatják a vendéglátást, egy saját lakásétterem nyitását tervezik még februárban, és ezzel együtt szálláshelykiadással is foglalkoznak.

Árkosi Erika és Attila négy évig üzemeltettek egy vendéglátóhelyet a dél-spanyolországi Marbellán, ahonnan a 2010-es években költöztek haza. Első hazai éttermükben, a tapolcai Pura Vidában magas minőségű, főleg mediterrán ihletésű fogásokat, tésztaételeket, kagylólevest kínáltak.

Három év múlva átvették az egykori keszthelyi Palettától a Phoenix kikötőben lévő éttermet is, de a két egységet kapacitás- és munkaerőhiány miatt nem tudták párhuzamosan vinni. A Pura Vida éttermeket bezárták, ezt követően 2020-tól vállalták a 84 Bisztró konyhájának vezetését. Itt tág értelemben vett mediterrán konyhát vittek, amit a francia, az olasz, a spanyol és az arab konyha inspirált. A kapolcsi étterem megkapta a Michelin étteremkalauz által ajánlott éttermeknek járó Tányér jelölést.

Árkosi Erika a Michelin-kalauz legjobb magyar női séfeket bemutató összeállításában is szerepelt.

A kapolcsi étterem jövőjével kapcsolatban pedig azt a választ kaptuk: „A 84 Bisztróban változatlanul a tőlünk megszokott színvonalat biztosítjuk, vendégeink kedvenc fogásait az étlapon tartjuk, a Michelin-ajánlás értékét megőrizzük és tovább visszük.”

(Borítókép: Kleb Zsófi - We Love Balaton)

 

Cimkék

Kapcsolódó írás

gasztró

Ez nem csak Provence – A kapolcsi 84 Bisztróban jártunk

A Hazai Provence vendégházban található 84 Bisztró vezetését két éve az egykori Pura Vida csapata vette át, az étterem pedig a legjobb Balaton-felvidéki konyhák egyike lett.

Kapcsolódó írás

gasztró

Két balatoni szakácsnőt említ a legjobb magyar női séfek között a Michelin-kalauz

Árkosi Erika, a kapolcsi 84 Bisztró és Szikra Gabriella, a fonyódi Konyhám Stúdió 365 konyhafőnöknői meséltek az étteremkalauz magazinjának.

Hasonló tartalmak

Gasztró

Balatonfüredre költözik a csopaki Szomszéd Kertje

Balatonfüredre, a Füredi Malomház épületébe költözik a csopaki Szomszéd Kertje. A helyszín változik, de a gasztrokínálat és a sajátos hangulat marad.

Gasztró

Itt voltak a legjobb olaszrizlingek! – Csopaki sétálókóstolón jártunk

Egy finom bort lötyögtetve élvezzük a kora tavaszi napsütést és a Balaton látványát egy dűlő mellől – nekünk ezt jelentette az Olaszrizling szerintünk, és alig várjuk, hogy újra részt vegyünk rajta!

Gasztró

Balatoni helyek, ahova eddig nem látott programokkal várnak márciusban

Nyolc olyan, Taste Balatonhoz csatlakozó helyet ajánlunk, amelynek programjaiból mi magunk is kaptunk egy kis ízelítőt.

Neked ajánlott

A