Keresés EN

balaton

A MÁV a nyomodba sem ér - 4 szokatlan mód balatoni utazásra

Összeszedtük a Balatonra jutás és a balatoni közlekedés kevésbé ismert formáit. Pezsgővel a kézben, egy limuzinból nézni a naplementét, vagy vízi taxival száguldozni a vízen, esetleg egyenesen egy badacsonyi borműhely kertjében landolni? Sok minden lehetséges, kalandvágyunknak legfeljebb a pénztárcánk szabhat határt.

1/4

Hőlégballon

Ezt az utazási módot semmiképpen sem azoknak ajánljuk, akik sietnek valahova. Sem azoknak, akik egy konkrét helyszínre igyekeznek, mivel a menetirány erősen szélfüggő. A Keszthelyről induló Balaton Ballooning léggömbjei széliránytól függően a Tapolcai-medence vagy a Balaton felett tesznek egyórás körutazást.

Április elejétől október végéig heti három-négy alkalommal emelkednek a levegőbe a színes hőlégballonok. Nem olcsó mulatság, hiszen egy kör 40 000 forintba kerül egy személynek, cserébe viszont madártávlatból rajzolódnak ki a Balaton és a Tapolcai-medence körvonalai. Telt ház (jobban mondva kosár) esetén egyszerre tizennyolcan izgulhatják végig a légi ringatózást.

2/4

Limuzin

Ha a szívünkre tesszük a kezünket, ki ne képzelte volna magát legalább egyszer Cannes-ba, ahogy villanó vakuk kereszttüzében kiszáll egy hófehér limuzinból? Annak köszönhetően, hogy van bulinegyedünk, és az egy főre jutó fiú- és lánybúcsúk száma már évek óta csak a sorra nyíló kézműves sörözőkével versenyez, szinte természetesen jött az igény arra, hogy valakiből egy estére Angelina Jolie és Brad Pitt legyen egyszerre.

A VIP Limuzin például kilenc méter hosszú Lincoln Super Stretcheket kínál óránként 19 000 Ft-tól, igaz, ehhez az összeghez vidéki kocsikázás esetén még hozzájön kilométerenként 150 Ft kiszállási díj. Összességében azonban semmivel sem drágább egy nyitott limuzin bőrülésén pezsgőzni, mint pesti bárokban legény- vagy leánybúcsúzni.

3/4

Sétarepülés

A hőlégballonnál valamivel olcsóbb légi élvezet a Balaton feletti sétarepülés. Az egyik opció erre a siófok-papkutapusztai felszállópályáról induló sétarepülés. A tizenöt perces körút 22 000 forintba kerül személyenként. A rövid út alatt térképként terül el alattunk Siófok és a Balaton déli partja. Aki egy-egy különlegesebb alkalomra hajlandó ennél mélyebben is a zsebébe nyúlni, az Budaörsről egyenesen a badacsonyi Istvándy Borműhelybe repülhet egy gourmet vacsorára és borkóstolóra.

A negyvenöt perces út alatt garantáltan nem lesz dugó, és a Balaton is szebb szögből fog látszani, mint bárhonnan az M7-esről. A négy-, illetve ötszemélyes helikopterek valahol Akarattya felett érik el a Balatont, és az északi part felett haladva landolnak végül a badacsonyi Istvándy Borműhely mellett. A sikeres földet érés örömére ezután jöhetnek az Istvándy-borok és a gourmet vacsora. Négy személynek 450 000 forinttól indul egy ilyen kaland, de ez az ár még nem tartalmazza a borkóstolót  és az előzetes kívánságok alapján megrendelt vacsorát. Két óra várakozás után minden megkezdett óra 25 000 forintba kerül.

4/4

Vízi taxi

Fonyódtól Badacsony mindössze tíz perc a Bahart száguldó gyorshajóival, de a Siófok–Füred- vagy a Siófok–Tihany-táv is sokkal gyorsabban megtehető, mint ha komppal szelnénk át a Balatont. Ráadásul nem is sokkal drágább, mint egy kompjegy: egy Fonyód–Badacsony-távolságra 3000 forintba kerül egy felnőtt jegy. Előnye még, hogy nem kell menetrendhez igazodnunk, mivel délelőtt tizenegy és este nyolc óra között nagyjából 20 percenként fordulnak a hajók. Az élmény garantált! Mi a Fonyód–Badacsony-távot próbáltunk ki, nem is egyszer, hanem rögtön kétszer is. A hajó orrában ülve, 50 km/órás sebességgel szelve a Balatont nem tudtunk betelni az adrenalinbombával, amit kaptunk. Első kézből állíthatjuk, az autópályán 150-nel száguldani ehhez képest semmiség!

Hasonló tartalmak

Levágták a balatonaligai Kádár-sziget ikonikus fűzfáját

?>

Az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztjában számolt be a balatonvilágosi Club Aliga 2 sétányon történt természetkárosításról.

balaton

Végéhez ért a Sió-zsilip megújítása, hamarosan megnyitják bejárható „szigetét"

?>

Befejezték a Sió-zsilip átépítését, ami közösségi tér funkcióját 2024 tavaszától töltheti majd be, rajta kilátóval és egyéb látványelemekkel.

balaton

Vízminőségi kutatóállomásokat helyeztek a Balatonba

?>

Mérőműszerekből álló kutatóállomást helyeztek a Balaton négy különböző pontjára, mellyel a tó klímaváltozáshoz való alkalmazkodását is vizsgálják.

balaton

Így látszódott a sarki fény a Balatonról – Fotók

?>

Vasárnap este országszerte látható volt az északi fény, mutatunk néhány Balaton környéki felvételt a különleges és hazánkban ritkán látható jelenségről.

Neked ajánlott

A