Minden eddiginél színesebb és szélesebb spektrumon elhelyezett programot kínál az idei Művészetek Völgye, mely a népzenétől a pop-rockig és az elektronikáig, a színháztól és az irodalomtól a gasztronómiáig ível. Megkíséreljük a lehetetlent: tíz programot – leginkább koncerteket – ajánlunk az elképesztően gazdag 2015-ös palettáról.

Anna & The Barbies

Az alapállás a következő: egy Anna & The Barbies-koncerten mindig történik valami. Minimum elképesztő színpadi dizájnt látunk, de akkor sem lepődünk meg, ha hihetetlen színpadi akcióra is sor kerül. Csupa sláger-műsor, sőt, még feldolgozások is, őrület, dinamika, buli, kifordult mindenség. Hurrá!





Passed

július 25., 21.00, Design Terminal, Kapolcs

Mesmerized című dalukat és klipjüket ismerhettük meg először, aztán jött A dal című műsor, ahol még sokkal többen kapták fel az egyszerre táncos-elektronikus, álmodozós - és egy hárfával még érdekesebb kontextusba pakolt – négy tagú zenekarra. Azóta tovább koncerteztek, új dallal is kijöttek – nézzük meg hol tartanak!

Fran Palermo

július 26., 23.00, Design Terminal, Kapolcs

A gitáros-dalszerző-énekes Henri Gonzalezről és zenekaráról talán akkor állítjuk a legerősebbet, ha azt mondjuk: ez a zenekar Európa bármelyik városában létezhetne és koncertezhetne. Zenéjük menő egyveleg indie-popból, neo-folkból, egzotikából, mai és régebbi hatásokból - a végeredmény csomó jó dal és lebilincselő lendület.

Muriel

július 27., 22.00, Hello Wood Falu, Vigántpetend

Táncos, funkos, karcos-gitározós rockzene, nekünk leginkább a Red Hot Chili Peppers jut róla az eszünkbe, de persze kinek mi. Láthattuk őket többek közt a 30Y, a Quimby, vagy a Kiscsillag előtt is, ez alkalommal azonban egyedül, a Művészetek Völgyében.

Elefánt

július 29., 19.30, Klastrom, Taliándörögd

Ha nagyon akarjuk, eszünkbe juthat róluk a Quimby vagy a Radiohead, de nem nagyon akarjuk, mert ennél sokkal fontosabb, hogy az Elefánt az elmúlt évek egyik valóban figyelemreméltó új zenekara, mely hol karakteres, hol érzékeny, hol igen csak beindult, hol meg az őrület határán egyensúlyozik. Nézd meg te is.

Ivan and The Parazol

Ivánék minden bizonnyal nem haragszanak meg ránk, ha nevük mellől lassan elfelejtjük a "feltörekvő", vagy a "tehetséges, fiatal" állandó jelzőket. Fiatalnak mondjuk még mindig fiatalok, de ma már egészen komoly koncerttermeket töltenek meg alapból, így inkább azt mondjuk: a hatvanas-hetvenes évek örökségét izgalmasan recikláló Ivan and The Parazol a kortárs hazai könnyűzene egyik megkerülhetetlen zenekara lett. Sok munkával, tehetséggel.



Bermuda

Számos rádiós sláger, egyszerre okos és popos világ, táncolós, de karakteres gitárzene, dalok mai fiataloktól a "maifiatalokról" - ez a Bermuda. Jelen idejű könnyűzene, ne hagyjuk ki!







Amoeba

augusztus 1., 19.30, Klastrom, Taliándörögd

A hazai slam-poetry-színtér állandó kísérőzenekarának számító, az Akkezdet Phiaival is koncertező Amoeba idei lemeze a teljes 2015-ös hazai lemeztermés egyik ékköve, és még a Balaton Methodban is feltűntek. Funk, jazz, soul, hiphop - ezt élőben is hallani kell.

Quimby

A Quimbyt nem kell bemutatni, de ez nem azt jelenti, hogy lenne akár csak két olyan koncert, amin Kiss Tibiék ugyanazt csinálnák. Ezért izgalmasak. Egészen biztos, hogy másként tolják valamelyik fesztivál nagy-nagy-nagyszínpadán és a Művészetek Völgye intimebb kontextusában.






Szalóki Ági és Dés András

Szalóki Ági igazán sokoldalú művész: énekel Karády-sanzonokat és dalol gyerekeknek olyan zenét, amibe zenésztársai néha egy kis Jimi Hendrixet, indiai zenét, reggae-t vagy afrobeatet is belecsempésznek, ápolja a hazai és a kárpát-medencei népzenét, de volt tagjai kísérletező rockzenei produkciónak is. Ezen az estén ütőhangszeres zenésztársával, Dés Andrással duóban koncertezik.