A We Love Balaton mellett a Balatoni Kör, a MOL Nagyon Balaton, a Balatoni Gasztrotérkép, a Magyar Konyha és a Street Kitchen is teljes értékű kiadványokban segít eligazodni a tópart kínálatában. Böngészd végig az öt kiadvány, és összeállhat a fejedben, hol töltsd el az augusztust a régióban.

100 jó hely a Balatonnál (MOL Nagyon Balaton)

Szép színes, A4-es formátumú magazinnal érkezett szokás szerint nyár elején a MOL Nagyon Balaton programsorozat. Ebben a főbb fesztiváljaik és programjaik bemutatása mellett több érdekes cikk is található, a We Love Balaton is írt párat ide. Ami most érdekes a szemszögünkből, hogy ennek egyik melléklete a 100 jó hely a Balatonnál, amely pontosan annyit tud, amennyit a neve is ígér: száz helyet mutat be, ahol jó lenni és ahova jó visszatérni. A hosszúkás, lapozható kiadványban tömören fel vannak sorolva régiónként a kiemelt gasztronómiai helyek, éttermektől lángosozókon át a borászatokig. A magazint a Balaton számos pontján megtaláljátok hajóállomásoktól piacokon át benzinkutakig, de természetesen a MOL Nagyon Balaton fesztiváljain is kereshetitek.

Kóstold körbe (Balatoni Kör)

A Balatoni Körnek is is akad egy kiadványa, amely tavaly mutatkozott be, idén pedig elkészült a 2019-es kiadás is. A Kóstold körbe hasonló elven épül fel, mint a 100 jó hely: tömören bemutatja a Kör tagéttermeit, tagbüféit, tagborászatait, tagcukrászdáit. Kicsi szélesebb, kicsit szellősebb, pont befér egy övtáskába is. Még egy térkép is található a közepén, hogy el ne tévedjünk a Kistücsököt vagy a Dobosi Pincészetet keresve. A kis füzetet megtaláljuk a Balatoni Kör tagjainak vendéglátóhelyein, 

Balatoni Gasztrotérkép 2019

Idén nem kapcsolódik másik kiadványhoz, önállóan jelent meg Szauer Judit projektje, a Balatoni Gasztrotérkép. Idén is a tihanyi Piac Placcon mutattak be az idei térképet, amelyre ebben az évben 67 szereplő került fel, a térképek ezeknél a partnereknél mind elérhető. Arra érdemes figyelni, hogy az ingyenes, kihajtogatható térkép stilizáltan mutatja meg a tó vidékének legmenőbb gasztrocélpontjait, ezért elindulás előtt érdemes tájékozódni, hogy az adott hely pontosan hol és merre található. A térkép hátoldalán megtaláljuk mindegyik helyszín címét és rövid leírását is.

Balaton Gasztrokalauz 2019 (Magyar Konyha)

Az egyik vezető hazai nyomtatott gasztronómiával foglalkozó magazin is készített kiadványt: ők 333 jó helyet gyűjtöttek össze egy gasztrokalauzban, amely a nyári összevont szám mellékleteként jelent meg. Az évente rendszeresen elkészített kalauzban 2013-ban még csak 170 hely volt benne, tavaly már 400 hely szerepelt úgy, hogy szigorítottak a bekerülésen. Top tízes listákat is írtak több kategóriában. A 333 jó hely közé természetesen termelők is bekerültek, hiszen a szerkesztők az alapanyagokról sem feledkeztek el.

We Love Balaton útikönyv

A legközelebb hozzánk természetesen az az útikönyv áll, amit mi magunk írtunk. A színes, zsebrevágható kis kötetben minden fontos info megtalálható azokhoz a helyekhez, amik minőséget kínálnak az utazónak, legyen szó természeti és kulturális látványosságról, étteremről, strandbüféről, borászatról és persze programokról. Mindemellett miniinterjúkat, grafikával illusztrált történeteket és idén már recepteket is tartalmaz. A végén pedig egy kihajtható térképre tettünk 50 balatoni látnivalót, amelyekhez egyszer érdemes eljutni.

Street Kitchen 2019. nyár

A Fördős Zé által vezényelt gasztromagazin idén balatoni nyári lapszámmal jelentkezett, amelyben szokás szerint bemutatnak kiemelt vendéglátóhelyeket, de számos Balatonhoz kapcsolódó recept is fellelhető a lapban, valamint egy hatalmas kihajtható, szépen megdizájnolt térkép, amelyen a szerkesztőség kedvenc helyei szerepelnek. Az újságosok mellett online is megrendelhető, és igen, ez nem ingyenes, 1250 forintba kerül.

A We Love Balaton a MOL Nagyon Balaton partnere és médiatámogatója.