A napsütéses Balaton partján elfogyasztott húsvéti brunchot sajnos idén is el kell felejtenünk, a tó környékén működő pékségek, borászatok és delikátok viszont mindent megtesznek azért, hogy eljuthassanak az otthonodba a legfinomabb alapétkek. Ha tanácstalan vagy az ünnepi menüt illetően, most adunk némi ihletet!

1/13

Sonka és bárány Kinga Kamrájából

A Káptalantóti–Köveskál országút 14-es kilométerkövénél érdemes lelassítani, itt ugyanis isteni házi kolbászokkal, tejtermékekkel, sajtokkal és sonkákkal vár Kinga Kamrája. Húsvét alkalmából többféle főtt, füstölt húsáruval készülnek, amikről készítettek egy sonkakatalógust is, amit a Facebook-oldalukon el is tudsz kérni tőlük. És ha ez nem lenne elég, már bárányhúsra is adható le előrendelés.

2/13

Kétszemélyes húsvéti csomag a Szent Donát Borkúriából

Ha az ünnepet egy az egyben a pihenésnek szentelnéd, több helyen is vásárolhatsz előre elkészített csomagokat, amik csak úgy roskadoznak a sokféle finomságtól! A csopaki Szent Donát Borkúria például egy teljes menüt rejtett el húsvéti dobozában, amiben találunk egy Szent Donát pezsgőt vagy bort, füstölt, főtt sertéstarját, sous vide kacsamellet, kalácsot, füstölt sonkát, lágy kecskesajtot, savanyított retket, házi, medvehagymás tormakrémet, főtt tojást és egy kis édességet is. Rendelni telefonon lehet, átvenni pedig személyesen a pincénél. 

3/13

Húsvéti piknikpakk és borcsomag a Zelna Borászattól

A Zelna Borászat idén húsvéti piknikcsomaggal készül, amelynek tartalma egy Zelna Rozé, egy pihepuha kalács és egy házilag készített medvehagymás tojáskrém. A piknikpakkot bármikor megrendelheted, két napon belül pedig át is veheted a Zelna Borbárban, a balatonfüredi sétányon. Ugyanitt egy rozét és olaszrizlinget tartalmazó csomagot is lehet vásárolni, amihez egy kis üveg levendulavizet is kapunk – a stílusos és illatos locsolkodás érdekében. 

4/13

Kristinus x MÓR24 húsvéti csomag organikus alapanyagokból

A kéthelyi Kristinus Borbirtok a balatonfüredi MÓR24-gyel állt össze annak érdekében, hogy a húsvéti asztalra a legfinomabb organikus termelői borok és mártogatósok kerülhessenek. Tehát ha nem vágysz másra, csak egy jó tapasra valami finom itallal, akkor a Kristinus x MÓR24-csomagok egyike jó választás lehet. Négyféle típusból választhatsz, és Kéthelyen, illetve Balatonfüreden is átveheted a rendelést. További részletek a Kristinus honlapján.

5/13

Friss pékáru és egy doboz édes finomság a La Téne-ből

A badacsonyi La Téne már karácsonykor is készült ínycsiklandó finomságokkal telepakolt dobozokkal, és ez most, a húsvét esetében sincs másképp. Húsvéti sütibokszukban többféle kekszet, répatortát és mogyorós tejcsokoládéba mártott brownie-t is találunk, ezenfelül pedig készülnek még édes vajas kaláccsal és angol édes-fűszeres húsvéti zsemlével, amit hatdarabos dobozban lehet elvinni. Előrendelni már lehet, az illatos édességeket pedig április 2. és 5. között tudod majd átvenni személyesen.

6/13

Kalácsok és babkák a Makmoiselle pékségből

A veszprémi Makmoiselle pékség már elindította a húsvéti előrendeléseket, méghozzá különböző kalácsokra és háromféle – diós, csokis és mákosbabkára. Érdemes sietni: a kívánságok listáját legkésőbb március 31-én délig kell leadni. A rendeléseket itt is személyesen lehet majd átvenni.

7/13

Sonka, tojás, torma és friss zöldségek a Pekedli piactérről

A Pekedli online piacon Veszprém környéki termelők portékái közül válogathatsz, a tojástól a zöldségeken át egészen a tejtermékekig. Friss újhagyma, retek, torma, sonka, tojás és túró is beszerezhető, ráadásul itt mindent házhoz szállítanak. 

8/13

Húsvéti brunchbox a Villa Kabalából

A szigligeti Villa Kabala csapata zárvatartásuk óta, csakúgy, mint akkor, amikor működik az étterem, a legizgalmasabb elviteles csomagokat állítja össze, hogy soha ne kelljen nélkülöznünk a Kabala-élményt. Húsvéti, két főnek elegendő bokszukban találunk füstölt fürjtojást, füstölt, főtt házi sonkát, pácolt lazacot, dehidratált tojást, tojáskrémet, tepertőkrémet, medvehagymapesztót, tormakrémet, kenyeret, brióst és még sok más finomságot. Rendelni március 31-én délig lehet, átvétel április 2. és 4. között.

9/13

Borok, szörpök és ültetőmagok a Folly Arborétum és Borászattól

A Folly Arborétum különleges meglepetéscsomagokkal készül az ünnepre. Ötféle összeállításuk tartalmaz borokat, szörpöket, teákat, cédrusmagokat, sőt még faültető-szettet is, ha szeretnénk, hogy a húsvétunk a környezettudatos szemléletmód jegyében teljen. További részletek az arborétum honlapján

10/13

Friss kalács, bejgli és babka a Péklánytól

A balatonfüredi Péklány, Zeliska Orsi és csapata idén is többféle édes és sós kaláccsal, diós és mákos bejglivel, zserbós és csokis-málnás babkával, illetve a jól megszokott kovászkenyerekkel készül nagypéntekre és nagyszombatra. Március 31-én délig adhatod le a rendelésedet, amit az ünnep előtt vehetsz át, majd a pékség április 8-ig tartó szünetre megy.

11/13

Pörckrém, sonka és egyéb finomságok a Pörc Bisztró és Delikátból

Március 26-tól érhető el a balatonkenesei Pörc Bisztró és Delikát húsvéti kínálata, amiben találunk füstölt, főtt sonkát, házi torma- és pörckrémet, sőt még kalácsot is. Mindez a készlet erejéig érhető el személyesen, a bisztróban.
 

12/13

Kalács és briós házhoz az Andriska Pékbisztróból

A kővágóörsi Andriska Pékbisztró ünnepi kalácskínálattal és brióssal készül a húsvétra és jó hír, hogy mindezt még Nagypénteken házhoz is szállítják. Az Édes Élet elnevezésű narancshéjas, csokis és mandulás, a hagyományos fonott kalács és a mandulás briós mellett kenyereket is előrendelhetünk egészen március 31-ig. 

13/13

Pezsgős reggeli a Hableányból

A badacsonyi Hableány különleges pezsgős reggelivel készül a húsvétra. Azok, akik már hiányolják a Hableány hangulatát és kínálatát most egy csomagban hazavihetik. A március 31-ig előrendelhető dobozban egy üveg Laposa Brut peszgő, házi fonott kalács, főtt sonka, torma, zöldfűszeres vaj, kacsamájpástétom és néhány darab piros tojás is helyet kapott. 

Címkék