Folyamatosan keressük és teszteljük a Balatonnál nyíló új helyeket. Ebbe a cikkbe az általunk már megírt vendéglátóhelyek, illetve olyan helyek kerültek, amelyekről külön cikk készül, így a felsorolás nem teljes.
2/8
Buja Disznó-k
Bíró Lajos séf legendás disznóságai a Balatonra költöztek: a budapesti Buja Disznó-k legújabb, a Szigliget Várudvarban megnyílt kirendeltségében is a legmagasabb minőségű, óriás rántott húsoké a főszerep, de emellett „egyéb jóféle disznólkodós ételek” is kaphatók, ahogy írták a Facebookon. A vegákra is gondoltak: itt is elérhető a pálcára tűzött rántottsajt-„Lallipop”.
5/8
Semola Pastfood
A révfülöpi mólón már autentikus olasz tésztázót is találtok: Moreno Contin és Tüdős Klári – akiknek neve a szintén révfülöpi Cselling Udvarházból lehet ismerős – folyamatosan változó kínálattal várják a pasták rajongóit. Mindig van egy húsos, egy vegetáriánus és egy halas változat, de időnként kerül a választékba egy negyedik fajta tradicionális tészta is. És ami nagyon fontos, a tészta mindig tökéletesen friss: Moreno csak azután nyomja ki a tésztagépből a friss pastát, ha már leadtátok a rendelést.
8/8
Zam!
Zamárdi új gasztrokulturális
központjában egy pazar reggelivel és egy finom
péksütivel indulhat a nap, majd betérhetünk egy
könnyed ebédre, vacsorára, vagy nézhetjük a naplementét a koktélbárból. A kávét egy Európa-bajnok barista, a péksüteményeket és a vadkovászos kenyereket a Budapesten három üzlettel is rendelkező Bake My
Day készíti, a konyha burgert, sült tarját, sült
kolbászt kínál, a lounge-hangulatú terasz pedig koncerteknek is helyet ad.