1/11
Bitan
A 2021-ben megnyílt Bitang Burger az a hely, ahol hardcore punkra készülnek az ételek, ahol már várakozni is élmény, és ahol a húspogácsa és a pulled pork egy szendvicsben is élvezhető. Aki kipróbálná ezt a kombót, a ház ikonikus szendvicsét, a Bitang Burgert keresse, de van avokádós burgerük, csirkés szendvicsük és Beyond Meat pogácsával készülő, karamellizált hagymás vegán burgerük is, de még gluténmentes bucit is árulnak.
A csapat kérése, hogy a vendégek aznapra legkésőbb 12:00-ig foglaljanak asztalt.
3/11
Manufa
A szezonálisan nyitva tartó barbecue-teraszt három séf és barát, Kállai Csaba, Szőllősi Imre és Putz Lajos nyitotta meg Balatonfüreden 2021-ben. Laza hely saját rajongótáborral, amit a manufaktúrások a hangulat mellett az olyan fogásoknak köszönhetnek, mint a savanyított bodzás coleslaw-val készített pulled pork, a cheddarral és füstölt-savanyított meggyel kínált marhapofa vagy a St. Louis cut style BBQ-oldalas. És hogy mit esznek itt a vegák? Például Nok & Cheese-t, sült zöldségeket sült gomolyával.
4/11
Cafat Pulle
Tavaly a balatonakali strandra is megérkeztek a tépett húsok és a szmókerben készült fogások, amelyeket a hely üzemeltetői egyesült államok-beli tartózkodásuk idején ismertek meg. A pulled pork mellett szmókerben készült csirkés szendvicset, vega szendvicset, pastramit, corn dogot (bundás virslit), bostoni sült babot és mexikói grillezett kukoricát is árulnak, és persze a churros sem marad ki a választékból.
A szendvicsbár a balatonakali strandon található, 18 óráig strandbelépőt kell váltani.
9/11
LIDO Kávézó & Borbár
Nyúzó Imre séf és exrockénekes 2020-ban nyitotta meg Budapesten a Vokál Rock Bistrót, idén pedig a balatonlellei LIDO nevű helyet vette be, és egyénisége mellett hozta magával a híres vokálos burgereket, a pulled pork szendvicset és a marhaszegyes-tükörtojásos szendvicset. A húsok a teraszra kihelyezett szmókerben sülnek, de egy hortobágyi gulyáslevesre és egy reggelire is be lehet nevezni itt. Aki esetleg nem jut el ide a nyár végéig, ne aggódjon: a tervek szerint egész évben nyitva tart majd a hely.
10/11
Déli
Az étterem két évvel ezelőtt költözött Szántódról a siófoki vásárcsarnok oldalába, és ezzel egy akkora szmókerrel gazdagodott a hely, amibe egy egész malac vagy kecske is belefér. Marhaszegy, Iberico-oldalas, 2-4 személyes BBQ-tál, kolbász, pulled pork és különféle burgerek szerepelnek a választékban. Ami mindig változik és fejlődik, mivel a pitmaster, Dzsozi (Barica József) folyamatosan képzi magát.