Naplemente egy szőlőbirtokon, finom borok és gasztronómiai élmények: a Balaton és környéke tökéletes hely arra, hogy kipihenjük az év fáradalmait, és lelassuljunk egy kicsit. A január és a február a hosszú beszélgetős esték, a naplementébe hajló séták és a feltöltődés ideje, amikor mi is más szemmel tekintünk a tó téli világára. 10 szálláshelyet ajánlunk a szőlőhegyi présháztól a négycsillagos szállodáig, ahonnan garantáltan feltöltődve vethetitek bele magatokat az új év kihívásaiba, akár családdal, akár gyerekek nélkül kapcsolódnátok ki.

Casa Christa

Ha természetközeli helyen, tökéletes nyugalomban szeretnénk elvonulni, érdemes a Balatonfüredtől csak 4 kilométerre fekvő, meseszép panorámájáról híres Kis Gella-dombon található Casa Christa egyedi hangulatú présházait választani. Az öthektáros, mediterrán stílusú birtokot szőlők és apró pincészetek veszik körül. Mindegyik présház rendelkezik szaunával, így a környéken tett kirándulások vagy nagyobb séták után privát wellnessélményben lehet részünk (több házban a pincéből kialakított wellnessrészleget is használhatjuk, szaunával, merülőkáddal, pihenősarokkal). Ha mindezt páratlan gasztroélményekkel is összekötnénk, a birtok Michelin-kalauztól elnyert Bib Gourmand-jelölésű éttermében magyaros és mediterrán ízek megismételhetetlen találkozásának lehetünk tanúi. Az egész birtok kutyabarát, a kutyásokat is nagy szeretettel várják a szálláshelyeken és az éttermekben is. (x)

Parókia Coworking és Coliving

Ha nem tudunk az év elején szabadságra menni, de meg tudjuk oldani, hogy néhány napig home office-ban dolgozzunk, érdemes a közösségi irodaként és szálláshelyként is működő káptalantóti Parókia Coworkingbe költözni. A régi parókia épületében nyílt hely egyszerre kínálja az elvonulás és a kikapcsolódás lehetőségét, és ad új ismeretségeket, kapcsolódást a helyiekkel, munkaidő után pedig különféle programokat szerveznek. A közösségi iroda 6–8 asztalt biztosít a munkavégzésre, valamint van egy helyiség telefonálásra, videókonferenciára, a kis tárgyalóban pedig megbeszéléseket lehet tartani. Az épület másik szárnyában kialakítottak két külön bejáratú apartmant.

Hotel Vinifera Wine & Spa

A Balaton egyetlen öt csillag superior szállodája, a balatonfüredi Hotel Vinifera Wine & Spa kiváló téli célpont, ha luxuskényeztetésre és izgalmas gasztroélményekre vágyunk. A testi-lelki feltöltődést a grandiózus, 2000 négyzetméteres wellnessrészleg exkluzív szolgáltatásai és a Spa by Adrienne Feller holisztikus szépségrituáléi teszik teljessé.

A stressz elengedésében és az év kihívásaira való felkészülésben segíthet a hotel különleges programja, a háromnapos elvonulás (február 3–5.) Feller Adrienne szépségterapeuta-mesterrel és Nagy Anna jógaoktató mesterrel. A résztvevők női energiákat felszabadító és megújító fürdő- és szépségrituálékra, gyógyító szaunára és jinjóga-órákra számíthatnak, ezenkívül természetes gyógyító ételeket és italokat kapnak, amelyek szépítenek és egyensúlyt teremtenek.

Tipp: A korcsolyatudásunkat is felfrissíthetjük – a szállodától mindössze 5 percnyi sétatávolságra található Balatonfüred egy kilométer hosszú, háromezer négyzetméteres jégpályarendszere. További információ itt található. (x)

Villa Kabala

2022-ben a Michelin-tányér-jelölést, 2023-ban a fenntarthatóságért járó Zöld csillagot és a kiváló kiszolgálásért adható Welcome and Service Awardot is megkapta az étteremkalauztól. A szálláshelyen teljesen zöld tisztítószereket használnak, jellemző az újrahasznosítás: a zuhanyfüggönyök nem műanyagból, hanem régi, kiselejtezett vitorlából készültek, a villa régi bútorait pedig újracsiszolták és újrafestették. Érdemes kipróbálni az étterem egész estés programnak is beillő degusztációs menüjét is.

A Villa Kabala január 16–24. között zárva tart.

Hunguest BÁL Resort

A balatonalmádi Hunguest BÁL Resort igazi gyöngyszem, ahol az újévet kísérő lázas várakozás találkozik a Balaton téli bájával. A szálloda magával ragadó enteriőrjei az első pillanattól megragadják a vendégek figyelmét. A hangulatos lobby melegséggel tölt el, a hotel tetején, a 13. emeleten található Skyrose Barban belefeledkezhetünk a mesés téli naplementék látványába. A kényelmes és modern szobák otthonosságot árasztanak, az élményt pedig fokozza, hogy a tágas ablakokon át a festői téli balatoni tájban gyönyörködhetünk. A szállodában az év első napjaiban is számos gondosan összeállított program vár, de természetesen a tökéletes kikapcsolódásra, feltöltődésre is van lehetőség. Ha szeretnénk kipihenni az ünnepi időszakot, ellazulni egy kicsit az év elején, érdemes benevezni egy szaunaszeánszra, vagy kipróbálni egy-egy különleges masszázst a wellnessrészlegen. És amíg a felnőttek pihennek, a gyerekeket számos izgalmas animációs program várja. (x)

Kistücsök Food & Room

A balatonszemesi Kistücsök a Balaton és Magyarország megkerülhetetlen gasztronómiai úti célja, 2022-ben a Bib Gourmand-minősítést is megkapta a Michelin-kalauztól. Az elmúlt években megújult és szálláshellyel bővült: a Kistücsök Food & Room 2022-ben nyílt meg 19 szobával és két lakosztállyal – hogy legyen hol megpihenniük a többnapos gasztrokalandra vagy az ebédre és vacsorára is érkezőknek. A szálláshely vendégei számára bőséges, helyi alapanyagokból készült reggelivel indul a nap, a ház saját készítésű lekvárjaival, házi péksüteményeivel és a környékbeli termelőktől frissen érkező termékekkel. Infraszauna, szobakerékpár és futópad is a vendégek rendelkezésére áll. A téli feltöltődést a Séfszoba menüje koronázhatja meg: a látványkonyhás étteremben a szemünk előtt történik az ételek utolsó fázisainak elkészítése. Itt találtok további információt.

Káli Art Inn

A Köveskál főutcáján található, négycsillagos Káli Art Inn ideális helyszín egy romantikus téli kikapcsolódáshoz. A szálláshely másfél hektáros kerttel összesen 15 szobával várja a vendégeket: ezek közül 7 egyedi berendezésű butik szoba, van egy dézsás apartmanház, két családi szoba és 5 standard szoba. A környék felfedezése után a vendégek a kerti biotóra néző panorámás szaunaházban kapcsolódhatnak ki, és frissítő masszázst is igénybe vehetnek.

A szálláshely étterme a hét minden napján nyitva van, pezsgős villásreggelit, délutáni házi süteményeket, este vacsorát kínálnak. Vasárnaptól szerdáig kamrájuk legjavából tudnak válogatni a helyi ízeket kedvelők, csütörtök, péntek és szombat este 4 fogásos, gyertyafényes meleg vacsorát kínálnak nemcsak szálló-, hanem külsős vendégeknek is. Itt találjátok a részleteket. 

BL YachtClub & Apartments

A BL YachtClub & Apartments Balatonlelle központjában, a vízparton található. A komplexum része egy kikötő, egy jachtklub, egy étterem, egy ősfás park, ahol 1–3 szobás apartmanokat (villa- és stúdióapartmanokat) bérelhetünk. A wellnessrészleg 5 medencét, 2 finn szaunát és gőzfürdőt kínál, az ünnepi kalóriákat a fitneszteremben lehet ledolgozni, és itt található a Balaton-part első vízre épített látványszaunája is. Bár az idén nem nyitott ki a jégpálya, a komplexum továbbra is a tó egyik legpörgősebb helye télen: a téli vitorlásverseny-sorozat résztvevőinek is szurkolhatunk a partról.

Tagyon Birtok

A Zánka közelében található Nivegy-völgy egy külön világ a Balaton-felvidék szívében az apró falvakkal, lágyan hullámzó dombokkal, szőlőkkel és présházakkal. Itt található az időközben igazi élménybirtokká fejlődött Tagyon Birtok Baráti Társaság nevű hely, ami étterem, borterasz, pincészet és több felújított, gyönyörű présházból álló szálláshely is egyben. Tavasztól őszig vendéglátás, koncertek, vitorlázás és sok más aktív balatoni élmény vár itt, télen pedig a nyugalom szigete a hely. A birtok központjában levő Royal Apartmant a házigazdák egy, az 1870-es években épült présházból alakították ki, ezenkívül öt másik, egyedi apartmanházuk is van, ahol intim távolságban élvezhetjük a téli szőlőhegyek nyugalmát. A teljesen felszerelt házakban van lehetőség főzésre, a házigazda a borokat kérésre egy pincetúrán is bemutatja rengeteg sztorival együtt, és a közeljövőben dézsafürdőzésre is lesz lehetőség.

Villa Tolnay

Szőlők, mesés panoráma, borok és teljes nyugalom: aki így és egy tanúheggyel a háttérben tudja csak elképzelni az év eleji feltöltődést, fontolja meg a kevésbé frekventált Csobánc szoknyáján ülő vendégház meglátogatását. Tolnay Klári egykori villájában két standard kétágyas szoba és három, külön nappalival rendelkező lakosztály áll rendelkezésre, a közös, tetőtéri társalgóból pedig a tanúhegyekre nyílik kilátás. A Villa Tolnay téli kirándulásokhoz, a Tapolcai- és a Káli-medence felfedezéséhez is ideális bázis: Csobánc vára innen egy hosszabb séta, közel van a Liliomkert piac, de a Tapolcai-tavasbarlang vagy Szigliget sem esik messze.

A Villa Tolnay január 10-től tart nyitva. A szálláshely felnőttbarát, gyerekeket nem fogadnak.

Címkék