Ha ünneplitek, ha nem, egy tartalmas balatoni nappal, hétvégével február közepén sem lőhettek mellé. Adunk néhány tippet, hova menjetek randizni a tó körül!

Fedezzétek fel a Balaton téli arcát!

Téli bakancslistánkat bármikor megéri fellapozni egy-egy jó kirándulótippért, de az elmúlt időszakban 20-20 ötletet is adtunk az északi, és külön a déli part téli felfedezéséhez. De egyetlen tökéletes nap összeállításához is írtunk egy toplistát.

Sétáljatok át a Szerelmesek (Sóhajok) hídján!

„Az itt fogant szerelem múlhatatlan” – olvasható az aligai magaspart fehérre festett fahídján, amelynek korlátján szerelemlakatok sorakoznak, amit persze ti is kibővíthettek eggyel. Ha végigsétáltatok a hídon, gyönyörködjetek a magaspartról elétek táruló panorámában: innen a Balaton egész keleti medencéje belátható Tihanyig.

Tipp: Balatonvilágos főutcájából, a Dobó István utcából juthattok el a Csók István sétányra, ami a panorámát ígéri.

Üljetek be egy sütire, kávéra, teára!

A szabadtéri programok és séták után jólesik egy testet-lelket átmelegítő forró csoki, egy különleges tea vagy egy ellenállhatatlan sütemény, amit egy otthonos, nyugodt helyen fogyaszthatunk el. Ebben a cikkben olyan cukrászdákat és pékségeket gyűjtöttünk össze, ahol finom italokkal és desszertekkel melegedhetünk fel egy téli túra után.

Szaunázzatok!

Egy panorámás szaunából nézni a téli Balatont, aztán – ha elég bátrak vagyunk – megmártózni a néhány fokos, hideg vízben, igazi testet és lelket is feltöltő program. Ebben a cikkben gyűjtöttük össze, hol van erre lehetőség a szállodákon kívül.

Szálljatok meg egy meghitt helyen!

Egyre többen fedezik fel, hogy a Balaton környékén nemcsak jó időben, hanem télen, kora tavasszal is érdemes feltöltődni, és sokan keresik a természetközeli, teljesen felszerelt vendégházakat. Új cikksorozatunkban olyan vendégházakat ajánlunk, ahol a természet közelében, teljes nyugalomban kapcsolódhattok ki. 

Gyönyörködjetek a panorámában!

Rövidebb sétáknak, túráknak ebben az időben is érdemes nekivágni a Balatonnál, a téli tó varázslatos látványa és kellemes fáradtság lesz a jutalmunk. Ebben a cikkben hét olyan, könnyen meghódítható magaslatot és kilátót ajánlunk, ami miatt megéri túrabakancsot húzni.

Címkék