Több népszerű hely is bezárt tavaly nyár óta a tónál: van, ahol személyes okok, máshol kapacitáshiány áll a váltás, vagy a leállás hátterében. Élménypark, pékbisztró, delikátbolt, gasztroudvar is van a helyek között, amelyektől el kell búcsúznunk – legalábbis az eddig ismert formában. Veszprém népszerű pizzériája a kakukktojás a listánkban: működik, de már keresi új tulajdonosát.

Andriska Pékbisztró

A Káli-medencében, Kővágóörsön található pékbisztró 2020-ban nyílt meg egy korábbi pékség helyén és 2023. szeptember 4-én tartott nyitva utoljára. Akkor tulajdonosai, Török András és Major Zsófi akkor a Facebookon tudatták a vendégeikkel, hogy egy időre megállnak, hogy pihenjenek, tervezzenek, és formálhassák a további működésüket. Fél évvel később, 2024. március 3-án bejelentették, hogy nem folytatják a pékség és kávézó üzemeltetését. Ugyanakkor arról is írnak, hogy "Az Andriska története ezzel biztosan nem ér véget, mert az, ami miatt elkezdtük, hogy ételt és élményt kínálhassunk Nektek, továbbra is a szenvedélyünk marad. Köszönjük Mindenkinek, aki velünk volt ezen az úton."

Az Andriska Pékbisztró reggelizőhelyként is működött, és télen is nyitva tartott. Kínálatában kovászos és „vadkovászos”, különféle ízesítésű kenyerek, croissant-ok, kalácsok, kakaós csigák, szendvicsek szerepeltek.

Nekem a Balaton Füred

Nem nyitja már ki az idén a balatonfüredi Nekem a Balaton üzletet Ördög Nóra és Nánási Pál. A 71-es út és a Zákonyi Ferenc sétány által közrefogott téren található üzlet technikai okokra hivatkozva már tavaly ősz óta zárva tartott. A házaspár a végleges bezárást azzal indokolta, hogy a 2022-ben megnyílt egységre nem maradt elég idejük a két balatonakarattyai boltjuk mellett. 

„Azt kellett felmérnünk, hogy nem tudunk ott elég időt tölteni. Hiába van a Balaton partján, sajnos, messze van tőlünk és Akarattyától is, ahol a másik két boltunk és a nyaralónk is van. Nagyon megterhelő a folyamatos ide-oda utazgatás” – nyilatkozta a Blikknek a zárásról Ördög Nóra.

Zobori Élménypark

A Kis-Balatonnál, Zalaszabaron felépült Zobori Élménypark Facebook-oldalán (ami már nem elérhető) jelentette be a napokban, hogy végleg bezárt – adta hírül a Kanizsa Médiaház. Az élményparkban volt hullámvasút, csúszda- és játszóház, 4DX-mozi, vizes játszótér és dodzsem, hófánk és még sok más, gyerekeket célzó szolgáltatás.

Eladó vagy kiadó: Kövesd a Mucit!

Eladó, vagy kiadó az aszőfői Kövesd a Mucit! nevű gasztroudvar. „Átadnánk a 3 szezon alatt a bringások és a fürediek között kulthellyé vált Mucit (amit persze becézhetsz máshogy is), hogy valaki olyan csinálja, akinek van rá kapacitása” – olvasható a bejegyzésben. A Balatonfüredtől 5 percre (a Balatoni Bringakör és a 71-es út között Aszófőnél beékelődő széles placcon) található gasztroudvar 2021-ben nyílt meg, melyet a We Love Balaton is tesztelt.

Az elsődlegesen, de nem kizárólag bringás nagyközönséget célzó Muciban a Zing balatoni Angus-burgereit, az à table! francia pékség süteményeit és a Mamo kézműves fagylaltjait találhattuk meg. A tulajdonosok a helytől személyes okok miatt válnak meg, remélik, hogy az új tulajdonos folytatja, amit elkezdtek.

Eladó: Veszprémium

2023. október 11-én az Antal Szabolcs által üzemeltetett veszprémi pizzéria, a Veszprémium Facebook-oldalára került ki egy poszt, amely szerint a vállalkozás eladó. A hely működik, de továbbra is eladó.

A Veszprémium 2020-ban nyílt meg Veszprém belvárosa felett, egy lépcsősor tetején. Antal Szabolcs Spanyolországban, nápolyiaktól tanulta meg a pizzakészítést, az apró vendéglátóhelyen pizzákat és kenyérlángosokat készít fatüzeléses kemencéjében, saját kovásszal.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Kőröshegyi völgyhíd pillérei alatt, az M7-es autópálya lehajtójánál található Völgyhíd Konyha & Rét a tulajdonos betegsége miatt bezárt. A hely áprilistól újra látogatható a hétvégéken. 

(Borítókép: Nekem a Balaton)

Címkék