Szuper dolgok születhetnek abból, ha egy megszokott koncepcióhoz kreatív módon közelítenek, amire jó példát találhattok Csopakon, Balatonszepezden és Balatonföldváron is. „Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy″ a következő állomásokon és megállóhelyeken finom ízek várhatók!
Csopaki Resti by Laurel
A resti sokak emlékében idéz fel vasútállomási vendéglőket, ám kevesen asszociálnak degusztációs menüre és Michelin-ajánlásra. Bátran induljatok a Csopaki Restihez vonattal, ugyanis leszállás után mindössze 1 percet kell sétálni. A Laurel kis testvére, az ország minden bizonnyal legkisebb bisztrója különleges menüsort rejt, amit egyszerre legfeljebb tíz vendég próbálhat ki: ennyien férnek el a helyen, ahol mindössze egy asztalnál és egy pultnál lehet izgalmas fogásokat borpárosításokkal kóstolni. A szezonális kínálatban most velőt, karfiolt, marhát és harcsát is találtok, az eper-citrom kombináció pedig egy igazán üde lezárása a sornak. A pultnál az első sorból nézhetitek a látványkonyhában készült ételek elkészítési folyamatait. A magas minőség biztosítása érdekében az ételek előkészítése a Laurel konyháján, az utolsó fázisok pedig a helyszínen történnek.
Helka Pub & Terasz
Balatonföldvár első vasútállomása ad otthont a Helka sörfőzdéjének, 2024 márciusától pedig a főzdekocsmájuknak is. Ahhoz, hogy az egykori állomás épülete egy sörfőzde otthona lehessen, teljes belső átalakításra volt szükség. A hangulatos, téglával kirakott, boltíves pince remek helyszín a hűsölésre, de terasszal is várják a frissítő kortyokra vágyókat. A 6 sörcsapról IPA-t, New England IPA-t, búzasört és kölsch típusú söröket kóstolhattok. Ha az ízek mellett a főzés folyamataiba is szeretnétek bepillantást nyerni, vezetett főzdetúrára is be tudtok jelentkezni.
Bakterház
A korábbi években rossz állapotban lévő balatonszepezdi épület újra megtelt élettel, miután felújították és egész napos reggelizőhely vált belőle. Nemrég jártunk a Bakterházban, ahol nemcsak finom reggelik, hanem jó kávék és alapkoktélok is várnak, ha pedig haza is vinnétek egy-két különlegességet, szörpök, kenhető krémek és péksütik közül is válogathattok az Éléskamra delikátboltban. A hangulatos nagyobb terasz és a kisebb – az épület melletti – szabadtéri részek is jó helynek bizonyulnak, például a kecskesajttal szórt bundás kenyér, a különböző croissant-ok vagy egy habos bécsi elfogyasztásához. A környékbeli alapanyagokról többek között a Szepezd Ízei, a Szepezd Farm, a Dobosi Kecskesajt Manufaktúra, a Pagony Ízei és a Roznár Kenyérház gondoskodik.
(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)