Egy finom bort lötyögtetve élvezzük a kora tavaszi napsütést és a Balaton látványát egy dűlő mellől – nekünk ezt jelentette az Olaszrizling szerintünk, és alig várjuk, hogy újra részt vegyünk rajta!
Molnár Szabolcs, Jásdi István borásza keze alatt született újjá a Guden Birtok, amely jelentős sikereket ért el. Aki Guden bort inna, annak nem árt sietni, mert évente csak néhány ezer palack készül.
Idén folytatódik a Homola Pincészet biodinamikus szőlőtermesztésre való átállása, melyhez a szezonban egyedi gasztrokulturális programokat társítanak.
A nyolc éve elkezdett hagyomány, a közösen gondolkodás, együtt kóstolás végre folytatódott. Telt ház, Balaton, csodás borok, remek hangulat – így láttuk mi az idei Vörös Balaton rendezvényt.
A fesztivál ideje alatt a régió legjobb éttermei és borászatai gyűlnek össze, hogy közönségprogramokon, workshopokon és mesterkurzusokon keresztül ismerhessük meg őket még jobban.
Az olaszrizling, a furmint, de elsődlegesen Csopak volt a főszereplője az idei Kódex-zsűrizésnek, ahol az új Csopak OEM két minőségi kategóriája, a Hegybor és a Dűlőbor is górcső alá került.
A mára évtizedes hagyománnyá vált csopaki rendezvényen a borászokkal találkozva tudtuk megnézni – és megkóstolni –, hogy ők mit is gondolnak az egyik kedvenc szőlőfajtánkról.
A várva várt kellemes tavaszi idővel együtt eljön a kulturális programok, a borkóstolók, a gasztrofesztiválok és az izgalmas vezetett túrák ideje a tónál.
Mozgalmas lesz Balatonfüred kulturális élete az elkövetkezendő hétvégén: új irodalmi szalont avatnak, a Hamvas Napokon belül pedig számos programmal emlékeznek Hamvas Béla íróra.
Az aszófői nagy kanyar és a vasúti sínek után, Tihany felé, a bicikliút közvetlen szomszédságában változatos kínálattal és kizárólag környékbeli borokkal nyílt meg nemrég a Kövesd a Mucit!
A csopaki termőhely és kultúrtáj megőrzése egyre nehezebb feladat elé állítja a Csopaki Kódex iránymutatása alapján dolgozó és a minőségi borok előállítását minden más elé helyező termelőket.
Indul a levendulaszezon, Balatonfüreden könyvek és borok randevúznak, Káptalantótiba egzotikus növények érkeznek, egy közeli farmon pedig balkáni fogások készülnek.
Alsóörsre is megérkezett a street food: a Bitang Burger & Coffee Shopban a húspogácsa és a pulled pork egy szendvicsben is élvezhető, és a vegánok számára is készül burger.