Újabb – több vendéglátóhelyet összefogó – gasztroudvar nyílt a Balaton környékén, ezúttal az aszófői nagy kanyar és a vasúti sínek után, Tihany felé, a bicikliút közvetlen szomszédságában. Egy hangulatos, ízlésesen kialakított kis placcon változatos kínálattal és kizárólag környékbeli borokkal jelentkezik a Kövesd a Mucit!

Balatonfüred és Tihany ölelésében, Aszófőn, a 71-es út és a bicikliút közé beékelődő széles placcon található Muci valójában nem más, mint Csanda Eszter és Susánszky Ádám – fiktív – szerelemgyereke, akik most a Balatonon mutatják be a Muci kínálatán kívül a Zing balatoni Angus-burgereit, az à table! francia pékség süteményeit és a Mamo kézműves fagylaltjait az – elsődlegesen, de nem kizárólag bringás – nagyközönségnek. A Muci létrejöttében pedig társuk az ex-Balettcipő-gárda két legendás tagja, Varga Gábor és Hefkó Kristóf is.

A reggelit, ebédet és vacsorát is kínáló Muciban Ádámék azokat a konyhákat ötvözik, melyekben megtalálhatók a Közel-Kelet és a Távol-Kelet ízei is a kontinentális alapok mellett. A jól ismert burgerek olyan, sok zöldfűszerrel, frissítő alapanyagokból készülő dipekkel, finger foodokkal egészülnek ki, mint a hummusz, a borsosberényi kecskesajtkrém, a petrezselyemsaláta vagy a zaatarral (török fűszer) ízesített csirkecomb. Valójában délelőtt gáblihoz – azaz villásreggelihez – terítenek, majd a délutánra fordulva olyan ételeket adnak, amiket te is készítenél grillezéshez a barátaidnak, de persze egy apró csavarral, nagyvilágiasan előadva.

Muci a név, Muci a személyiség

„Mucit egy nagyvilági asszonynak képzeljük el, aki ugyan szebb napokat
látott, de köszöni, most is nagyon jól van, még ha nem is azon a hőfokon ég, mint régen, de érettebben gondolkozik. Vidéken tölti idejének nagy részét, a saját maga teremtette világban” – árul el részleteket a karakterelemzésbe bújtatott márkaszületésről Ádám. Azt pedig már csak mi tesszük hozzá – a belsős gegről lerántva a leplet –, hogy a vendéglátásban gyakori a kollégák között egymás kedveskedő „lemucizása”. Így esett tehát a választás a névadó Mucira.

„Nagyon fontos, hogy leülsz, nem sietsz, a gyereket elengeded. Elvan mindenki” – világít rá a sztori lényegére Susánszky Ádám. A teljes étlapot egy személyben jegyző Zing-alapító – aki többször főz majd saját kezűleg a Muci konyhájában – különösen büszke a Zing briós bucijára (ebbe egy Heston Blumenthal-féle rántotta kerül), illetve a lepényre, amit a szintén önálló egységként működő à table! szállít.

A borlapot Blazsovszky Péter, a Michelin-csillagos Babel Budapest ex-head-sommelier-je állította össze, aki – a területet remekül ismerve – kizárólag környékbeli termelők sokszor a nagyközönség elől elrejtett kincseit válogatta be a kínálatba. A csopaki Guden Kisbirtok Slikker Olaszrizlingje, Figula Misi szőlősi Öreghegy Cabernet Sauvignonja, a pécselyi Strommer Pince sauvignon blanc-ja és rozéja, Jásdi István csopaki Ranolder fehérje mellett olyan tételeket is kóstolhatunk pohárral, mint például a somlói Vathy Családi Pince izgalmas furmintja, a Szent Donát Pince tihanyi Ráta Kékfrankosa vagy a paloznaki Homola Pincészet tradicionális pezsgői.

Árak tekintetében Muciék próbálnak a földön maradni. A laza reggelik 1290–1850 forint között mozognak, a Benedictek 2650–2990 forintba kerülnek, de a borkorcsolyákhoz és a brunchételekhez is hozzájutunk 890–2250 forint közötti áron, legyen az kalamata olajbogyó, baba ganoush, merguez kolbász vagy akár izraeli recept alapján készülő shakshuka. A Muci reggel 8-tól 19 óráig, hétvégén pedig 22 óráig vár mindenkit szeretettel. Siessetek, amíg a szezon tart, de ígéretük szerint jövő nyáron sem kell nélkülöznünk Aszófőn a Muci-életérzést!

Címkék

Elérhetőségek

Kövesd a Mucit! 8241 Aszófő, Kües utca 1. Facebook-oldal Weboldal