Új őszi fesztivált köszönthetünk Veszprémben: az első Balaton Wine & Gourmet-t szeptember 29. és október 2. között rendezik meg a Veszprémvölgyben, a Séd patak partján. A fesztivál ideje alatt a régió legjobb éttermei és borászatai gyűlnek össze, hogy közönségprogramokon, workshopokon és mesterkurzusokon keresztül ismerhessük meg őket még jobban. A Balaton Wine & Gourmet két vendégországának, Japánnak és Spanyolországnak a kulináris és kulturális különlegességeivel is találkozhatunk. A fesztivál házigazdája Gianni Annoni lesz, aki 27 éve szerelmese a Balatonnak. Összegyűjtöttünk nektek 7 változatos programot.

Frissítés

Cikkünkben korábban ingyenesnek nevezett programok valójában napijeggyel (vagy bérlettel) látogathatók, melyeket itt tudtok megvásárolni. A fesztiválon sok más programért ezen felül külön jegyet szükséges még váltani, a következő programok csak ebben az értelemben „ingyenesek”.

Sushi show és kóstoló, Nagyszínpad – szeptember 30. 15 óra

Egy japán szusimester tolmácsolásában nézhetitek végig pénteken 15 órától, hogy hogyan és miből készül az igazi szusi. A szemetek előtt, frissen készülő falatokat meg is kóstolhatjátok a Nagyszínpadnál.

Kalandozások az ételek érdekes történetében, Gyereksátor – szeptember 30. 16 óra

A gasztronómia világába nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is bepillanthatnak: pénteken 16 órától Kalas Györgyi, a Pavlova kisasszony és a dobostorta és a Sandwich grófja és a nápolyi pizza című könyvek szerzője mesél a legkisebbeknek.
 
A program a napijegy megváltásán túl regisztrációhoz is kötött, melyet itt tudtok megtenni

Csellókoncert, Nagyszínpad – szeptember 30. 19:30

Az egyik vendégország, Japán programjaihoz visszatérve, pénteken 19:30-tól egy Magyarországon tanuló fiatal japán csellóművész, a Liszt Ferenc Zeneakadémia növendéke, Yosuke Shimizu csellójátékát hallgathatjátok meg a Nagyszínpadnál. A koncerten japán és nemzetközi szerzők műveiből válogatott csellószólók várhatók, zongorán Mana Amakawa működik közre.

Natúr borok és kóstoló, Nagyszínpad – október 1. 18:30

Szombaton 18:30-tól a natúr borok lesznek főszerepben a Nagyszínpadnál. Arról, hogy ez az irányvonal egy mulandó divat-e, vagy valóban a hagyományos borok egy természetközelibb alternatívája, szakértők beszélgetnek majd. Természetesen kóstolóra is lesz lehetőség.

Flamenco show, Nagyszínpad – október 1. 19:45

A fesztivál másik vendégországának, Spanyolországnak – a gasztronómiáján túl – a zenés táncműfaját is megismerhetitek. A sevillai Jorge Díez Aragón és társulata, a Mil Colores muzsikájában és flamenco-táncelőadásában az érzelmek gazdag világa elevenedik meg szombaton 19:45-től.

Josper faszenes grill bemutató és kóstoló, Nagyszínpad – október 2. 12:00

A világhírű katalán faszenes grillen, a Josperen fognak magyar mangalicát készíteni vasárnap délben. A bemutató kóstolóval és a téma avatott szakértőinek beszélgetésével zárul.

Olaszrizling bemutató és kóstoló, Nagyszínpad – október 2. 14:30

A Balatoni borrégió zászlóshajójának is tekintett borfajtát, az olaszrizlinget nem más, mint Jásdi István mutatja be vasárnap 14:30-tól. A magvas gondolatok mellé természetesen néhány pompás olaszrizling is társul az érdeklődők poharában.

VeszprémBalaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program fesztiváljáról bővebben itt olvashattok, más programokra jegyinfók pedig itt találhatók.

Címkék