február 6., 09:37
Lakáséttermet nyit a Michelin által is méltatott balatoni szakácsnő
A Michelin-kalauz által is méltatott női séf, Árkosi Erika a Balaton-felvidéki Zalahalápon, családi vállalkozásban folytatja karrierjét.
A Michelin-kalauz által is méltatott női séf, Árkosi Erika a Balaton-felvidéki Zalahalápon, családi vállalkozásban folytatja karrierjét.
Árkosi Erika, a kapolcsi 84 Bisztró és Szikra Gabriella, a fonyódi Konyhám Stúdió 365 konyhafőnöknői meséltek az étteremkalauz magazinjának.
A szervezőkkel beszélgettünk a koncepcióról, a fesztivál fogadtatásáról, és arról, hogy milyen hatással lehet a Margófeszt a környékre.
A Hazai Provence vendégházban található 84 Bisztró vezetését két éve az egykori Pura Vida csapata vette át, az étterem pedig a legjobb Balaton-felvidéki konyhák egyike lett.
A technológia modernebb, az étlap szűkebb lett, a koncepció pedig az erdélyi magyar konyha hagyományaira és a helyi alapanyagokra épül.
A fesztivál idén egy sor újdonságot tartogat. Közösen lépnek színpadra a zenei legendák a fiatal zenészekkel, startol az ország első podcastfesztiválja, és itt ünnepli születésnapját a Halott Pénz.
Évek óta nem volt ilyen mozgalmas a július a Balatonnál, mint most. Rengeteg aktív, kulturális és gasztronómiai program és pezsgő éjszakai élet vár rátok.
Visszatérnek a legendás nagy fesztiválok, világhírű előadók és DJ-k érkeznek, filmvetítéseken vehettek részt, birtokba vehetitek a Művészetek Völgye helyszíneit. 20 fesztivált mutatunk be a cikkben.
Július 22. és 31. között több mint 2000 programmal csalogat a Balaton-felvidékre a Művészetek Völgye.
Rántott répa hot dogként? Az ötlet már megvalósult, és úgy tűnik, annyira működik, hogy az Év Strandétele díjat is sikerült bezsebelnie. Lezajlott az idei verseny, mutatjuk, hogyan.
Körbekérdeztünk Balatonvilágoson, Balatonszentgyörgyön, Tapolcán és Zircen is, hogy milyen új söröket ajánlanak. Kaptunk mindent, a rozsos ale-től a klasszikus pilseni lageren át az alkoholmentesig.
Új sorozatunkban balatoni vendéglátóhelyeken főző séfeket mutatunk be. Árkosi Erikával kezdjük a sort, aki az egykori tapolcai Pura Vida és a keszthelyi Pura Vida Port után új projektre készül.
Kedves olvasó! Nem látod rosszul, a verseny története során először nem tudott dönteni a zsűri, megosztott első helyet hirdettünk ki. Az Év Felfedezettje cím visszatért a déli partra.
A csütörtöki díjátadón tudja meg mindenki, ki nyerte az Év Strandétele versenyt. Addig is ízelítőül álljon itt egy fotógaléria július 13-i zsűrizésről és a fináléba jutott ételekről.
Egy bejáratott helyet sem árt néha megújítani, ezt tették a zánkaiak is: egy komplett új épületet alakítottak át. Új szobák, wellness-részleg, közösségi tér vár minden erre tévedő vándort.
Ajánlások százai jöttek be a közönségtől, és e sok ajánló 24 strandbüfé, bisztró és étterem mögé állt be. Véget ért versenyünk első köre, jöhet a második, aminek során kiderül, kik kerülnek a döntőbe.
Nyert már fish&chips, kecskesajtos szendvics és hideg koviubileves is, egy hónap múlva pedig kiderül, ki lesz a következő, kié lehet a 2020-as beachfood-trófea!
Az előttünk álló lesz az utolsó teljes értékű nyári hétvége, ugyanakkor csüggedésre nincs okunk, a jó idő és a programok is kitartanak.
Közeledik a Strand Fesztivál, amely idén is számos népszerű külföldi és hazai előadót hoz a Balaton partjára. Emellett érdemes lesz odafigyelni a nappali programokra is.
Egy hűsítő, fanyar leves húzta be az ötödik Év Strandétele elismerést, szoros versenyben beelőzve egy marhaszegyes ciabattát és egy salátát. Keszthelyi büfé az év újonca.
Az elmúlt héten jó és rossz is történt a Balatonnál, össze is szedtük, mi épült, szépült, változott vagy épp vált hamuvá.
A Balatoni KÖR és a We Love Balaton idén is keresi azt az ételt, amely új lendületet adhat a balatoni strandgasztronómiának.
Tavaly egyből teltházzal startolt, és az idén is izgalmas programokat kínál a május 24-26-i Örvényeshegy Piknik.