Érdemes beiktatni egy-egy olyan programot, ami nemcsak hogy maradandó élmény lesz, de még tanulhattok is belőle valami hasznosat. Összegyűjtöttünk nektek 5 workshopot erre a hónapra.
Kovászos kenyereket és bagetteket, hagyományos húzott réteseket, finom péksüteményeket és specialty kávét is kínál a hely, amit Papp Zsanett Odett, a közgazdászból lett pék vezet.
Van, amiért a balatoni pihenés idején is érdemes korán kelni: ez a napfelkelte, a piacozás és a frissen sült kenyér illata. Utóbbihoz adunk most hasznos tippeket.
Balaton-felvidéki gazdák, molnárok és pékek találkoznak a Budapestről érkező kézművespékségekkel az Óváros téren, hogy megosszák egymással a tapasztalataikat és ízelítőt adjanak a termékeikből.
A Balaton északi csücskében ősszel sem áll meg az élet, sőt télen és tavasszal is remek programok várnak ránk, ugyanis szeptember utolsó hétvégéjén indul a Gasztrohegy legújabb, 4. évada.
Egyszerre specialty kávézó, delikátbolt és borlelőhely a Tihany főutcáján, egy csendes kis udvarban található üzlet. Közel van a nyüzsgéshez, mégis a legjobb hely egy kis lelassulásra.
A zöldszemlélet akkor is fontos, ha a pihenésre szánunk néhány napot, különben a vakáció idején sokkal nagyobb ökológiai lábnyomot hagyhatunk magunk után, mint a hétköznapokban.
A budapesti székhelyű boros csapat néhány hete Gyenesdiáson nyitotta meg új egységét, a település egyik ikonikus épületében, a mindenkori helyi borházban.
A balatonakarattyai Nekem a Balaton pizzát, salátákat és saját márkás gasztrotermékeket is kínál, a delikátbolt választéka pedig még több hazai termelővel és branddel bővült.
Az egykori tihanyi Legendás Ház kertjében már korábban is pezsgő gasztroélet folyt, idén nyáron viszont a hely átalakult, és Tihanyi Gasztrokert néven több szolgáltató társulásaként nyitott meg.
A helyszín Badacsony, a leszüretelt termés ajándéka pedig az első magyar extraszűz olívaolaj. Vásárolni még nem tudunk belőle, de talán bizakodhatunk, a minőségéről ugyanis azt írják, kiváló.
Hafner Kinga és párja, Levente otthagyta a fővárost és az irodai munkát, hogy némi zalai kitérővel Káptalantótiba kerüljenek. Azóta ők működtetik a Kővári-farmot, ahol szimbiózisban élnek kecskével, birkával, mangalicával, baromfival, kutyával, macskával, emuval.
A Tarkarét Biofarmon nagyjából százötven őshonos bivaly él szürkemarhákkal, magyar tarka tehenekkel, kecskékkel, hortobágyi rackákkal és néhány parlagi szamárral együtt. Gondozóik stresszmentes életet és vad őseik természetes életkörülményeit igyekeznek biztosítani nekik.
2023-tól új üzemeltetője van Zamárdi egyik legkedveltebb helyének, a Parti Bisztrónak. Remek érzékkel nyúltak mind a dizájnhoz, mind az étlaphoz, ráadásul programokkal és pop-up dizájnbolttal is várnak minket.
Az egyutcás Óbudaváron lakik Szabó Bálint és családja, aki apósa földjein kezdett el kecskéket legeltetni miután otthagyta tanári állását. Az állomány gyorsan gyarapodott, és beindult a sajtüzletág is stabil vevőkörrel.