Az egykori tihanyi Legendás Ház kertjében már korábban is pezsgő gasztronómiai élet folyt, hiszen sokáig a Zing Burger food truckja szolgáltatta az ínycsiklandó hamburgereket, de tavaly a Freyja isteni croissant-jait is megkóstolhattuk itt. Idén nyáron viszont a hely teljesen átalakult, és Tihanyi Gasztrokert néven több szolgáltató társulásaként nyitott újra.

A Tihanyi-félsziget kedvelt kirándulóhely, főleg nyáron, amikor a part menti strandokon csobbanhatunk egy jót. Azonban eddig ha többre vágytunk, mint egy hagyományos sajtos-tejfölös lángos, vagy szívesen ejtőztünk volna egyet a tihanyi apátság körül tett kirándulásunk után helyben, nem sok lehetőségünk adódott rá. Ezt a hiányt pótolja most a Tihanyi Gasztrokert a település szívében, ahol napindításként finom kávékat, reggeliket, ebédre kiadós hamburgereket, a délutáni, esti órákban pedig fagyit és borokat kérhetünk akár helyben fogyasztásra, akár elvitelre. 

A Gasztrokert négy különböző helyből áll össze

Az Anjuna Ice Popsnál a már ismert, növényi tejből készült gyümölcs- és krémes fagyikat kérhetjük, amelyek kizárólag természetes összetevőkből készülnek, és kérhetőek önmagukban vagy csokiba mártva vagy akár magvakkal felturbózva is. 

Ha Tihanyban kezdjük a napot, akkor a Kaffeine Espresso Bar vár a tőlük megszokott, kiváló minőségű specialty kávékkal, szendvicsekkel és süteményekkel. Sőt, ha szeretnél kovásszal készült kenyereket, bagetteket és egyéb ínycsiklandó péksüteményeket hazavinni, akkor a nemrég nyílt, veszprémi DERCE pékség finomságaiból is választhatsz. Smoothie-k, juice-ok, jegeskávék, espresszó-tonik, macaronok és sok más megtalálható a budapesti kávéházlánc tihanyi egységében.

Egy kiadós ebédre vagy vacsorára a Che Che Burgerhez érdemes sorba állnunk, akik színtiszta húsból készítik hamburgereik húspogácsáit, ráadásul halas és gluténmentes verziót is kérhetünk. A burgerekhez sült krumplit, édesburgonyát, coleslaw-t is kérhetünk, de egy buci már önmagában is elég kiadósnak számít. A burgerek 2000 forint alatt vannak, krumplival és egyéb kiegészítőkkel 2500 és 3500 forint között itt már jóllakhatunk. A burgerezés mellett érdemes a bárrészt is felkeresnünk, ahol Szent András és Fehér Nyúl kézműves söröket is kóstolhatunk.

Ha jólesne egy fröccs a nagy melegben, vagy megnéznéd a naplementét a barátokkal a félszigeten, a Tihanyi Gasztrokertben borozásra is van lehetőség: a Balatonfüred–Csopaki borvidéken gazdálkodó Mörk Pincészet könnyed fehéreivel érdemes frissíteni.

A hangulatos kert és az egységek különböző nyitvatartással működnek – erre érdemes figyelni, amikor a látogatást tervezzük.

Az Anjuna mindennap 11 és 19 óra között, a Che Che Burger vasárnaptól szerdáig 11 és 21, csütörtöktől szombatig 11 és 22 óra között, a Kaffeine hétfőtől csütörtökig 9 és 18, péntektől vasárnapig 9 és 19 óra között, a Mörk Pincészet pedig mindennap 11 és 22 óra között tart nyitva.

Címkék

Elérhetőségek

Tihanyi Gasztrokert 8237 Tihany, Batthyány u. 18. Facebook-oldal