1932 óta rengeteg dolog változott Balatonfüreden, van azonban, ami örök. A Füredi Borhetek kis kínáló faházai augusztus 6. és 28. között már 84. éve foglalják el a Tagore sétányt, és mutatják be a legjobb pincészeteket nem csak a helybélieknek. A MOL Nagyon Balaton programsorozat részeként a borfesztivál széles skálán kínál programot.

Az Anna-bál és a Kékszalag mellett a Füredi Borhetek az a nagy hagyománynak örvendő esemény, ami mutatja, hogy a folyamatos fejlődés és újítások mellett érdemes ragaszkodni a klasszikusokhoz. Hiszen az évek során családi és baráti társaságok hagyományává vált végigsétálni a város központjában elhelyezkedő sétányon és szemezgetni a borkínálatból.

Idén 25 borász faházas kitelepülését látogathatjuk meg minden nap 10-től éjfélig. Közel 300-féle bor közül válogathatunk és kóstolhatunk, kimért és palackozott formában. Előzetes jóslások szerint az idei borhét nagy kedvencei a rozék és a gyöngyöző borok lesznek, amik a fiatalabb közönséget is leginkább csábítják.

A sétányon az első pavilonból az év bortermelője, a Szabó és Fia Borpince jelentkezik, de Blaha Lujza padjától a Bodorkáig az olyan komoly nevek mellett, mint Jásdi, Figula, HomolaZelna vagy a Söptei család, két új borászat: Bökó János és a Schieszl Borház is feltűnik. A balatonfüredi és csopaki régió legjobb palackjai mellett bőven lesz még pecsenye, pálinka és kézműves vásárfia is, de zenés-táncos programokért sem kell máshova mennünk.

Hagyománytisztelő fesztiválhoz híven a magyaros gasztronómiai fogások mellett jelen lesz a népzene és a néptánc, de a 3 hét alatt a hazai könnyűzenei paletta számos képviselője is koncertezik majd. Fellép például a Veszprémi Utcazene Fesztivál egyik nyertese, a Lóci játszik, de hallhatjuk többek közt az Esti Kornélt, a Bagossy Brotherst és a Naked Truckerst is.