Ha nagy Káli-rajongó vagy, a napod legörömtelibb hírét közöljük: új, nyugis szállás nyílt Köveskálon, nem is akárhol. Trombitás Tamás és felesége, Márványi Kata birodalma, a Mi a Kő - Káli-medencei Borok Háza bővült új profillal.

Köveskál az utóbbi években a Káli-medence, sőt az egész Balaton-felvidék Kazinczy utcája lett, menőbbnél menőbb helyek nyílnak, miközben lassan a fél budapesti belváros itt vesz szőlőt. Az egyik ilyen helyszín, aminek csodájára járnak, a buszmegállóval szemben található Mi a Kő. Direkt írunk már csak helyszínt, mert lassan nem csupán étteremről beszélünk.

„Trombitás a borok mellett az absztrakt geometria, a fémszobrászat, a féminstallációk és a végtelenül leegyszerűsített betűk világában érzi jól magát" - írtuk az éppen nyitó Mi a Kőről 2013-ban a We Love Balatonon, és ez egyáltalán nem is változott az elmúlt három évben. A Mi a kő galériaszerű, borbárszerű étterme - ahol a tulajdonos, Trombitás Tamás saját bora mellett a baráti káli pincészetek borait is megvehetjük - feliratkozott a népszerű káli-medencei helyek és az egész éves nyitvatartást zászlójukra tűző éttermek listájára, a hírnévvel pedig együtt jár az is, hogy előre foglalni nemcsak érdemes, hanem kötelezően ajánlott.

Idén nyárra profilt bővítettek, és három szobával szállást is kialakítottak. Mint a helyszínen megtudtuk, a szomszéd házat sikerült megvásárolniuk, kicsinosították, kipucolták, az udvart pedig egybenyitották a Mi a Kő kerthelyiségével.

A szobák kellemesek és egyszerűek, mindegyikhez tartozik saját fürdőszoba, zömmel franciaágyasak. Egy közös helyiség, kvázi előszoba is van itt tévével, kávégéppel, teacuccal (vízmelegítő, filterek, cukor stb.) és két kényelmes fotellel. Tavaly nyár óta fogadnak vendégeket, még úgy is beestek utazók, hogy nem hirdették a dolgot.

A három szoba 12, 14 és 16 ezer forint per éjszaka áron vehető ki.