Balatonalmádiban egy házaspár tavaly nyárra hangulatos vendégházat alakított ki egy százéves villából. A falak szép fehérek, nem nehéz idetalálni és világbajnok reggelit is adnak. A környéken idáig nem volt ennyire jó szállás.

A füredi vagy fonyódi villák mindenki számára ismertek, azonban kevesen tudják, hogy bizony Balatonalmádiban is gyönyörű nyaralókat építettek a századfordulón. Az egyik ilyen százéves szépséget vette szárnyai alá egy budapesti üzletember és felesége, Juhász Ágnes, és ez nekünk is szemet szúrt. Pláne, mert a felújítás eléggé előremutatóra sikeredett.

A tulajdonos elmesélte a We Love Balatonnak, hogy gyerekkora óta a tónál tölti a nyarakat, és pár éve megszületett az elhatározás, hogy az élményeit és tudását egy szállóhelyen akarja kamatoztatni. A zimmer frei és a négycsillagos luxushotelek között nem talált szállásban átmenetet, ezért direkt ezt a piaci rést célozta meg a butikhotelével. Szándékosan egy régi villát kerestek - "amin még látszik a patina" -, a mostani épületet 3-4 éve találták meg, és beleszerettek (meglepő módon nem műemlék vagy műemlék jellegű a ház).

A ház eleve nyaralónak épült, majd a 20-as, 30-as években panzióként üzemelt, hogy a háború után a pápai textilüzem nyaralójaként működjön. A rendszerváltás után évekkel állt át ismét a panziós vonalra a ház. A Wagner stúdióval és Vajta Szilvia belsőépítésszel dugták össze a fejüket, így született meg a képeken látható, letisztult belső tér. Az átalakításokkal a nyolc szoba kilencre bővült, az ősfás terasz megmaradt, a kertet gyönyörűen rendezték, a játszótér mellé a tulajdonos evezős szenvedélye miatt egy komplett csónak is került. Ez az enteriőrön is visszaköszön, ahogy a tulajdonos nevetve fogalmazott: "lementünk a csónakházba, kettévágtunk egy hajót, és jól mutatott könyvespolcnak".

A sportos vonal ezzel még nem ér véget: van egy vízilabdájuk, amit a 2008-as olimpiai bajnok magyar csapat minden tagja aláírt, és az első vendégek között volt a vívó válogatott is, köztük Szilágyi Áronnal, aki szintén hozott haza olimpiai aranyat, csak ő 2012-ben Londonból.

Konyhát egyelőre a csekély szobaszám miatt nem terveznek, de minőségi és laktató reggelit adnak, amit mi is csak tanúsítani tudunk:

Minden ételük és italuk környékbeli termelőktől jön, természetesen a bor is. Jelenleg még nem egész évesek, a legfőbb terv a téliesítés. Április 15-én nyitottak és várhatóan szeptember 30-án húzzák le a rolót. Szezonban 21 900 forint egy kétágyas szoba éjszakás ára, ehhez 1600-ért lehet kérni a legendás reggelijüket.