A Balaton-parti kempingezés egy életérzés magunkévá tétele, belépés egy olyan szubkultúrába, ahol minden egy helyen van, és ahol valahogy mindenki barátságos. Bemutatjuk a siófoki Aranypart Campinget, ahol április 27-én hivatalosan is elindul a szezon.

Két dolgot biztosan megtanultunk pályafutásunk során: a Balaton nem csak a főszezonban létezik, és a déli part is van olyan jó, mint az északi. Egész évben figyeltük a történéseket, megejtettünk 1-2 napos kirándulásokat, és most, hogy már a tavasz is nyakig ér, a pólóban lebonyolított túrák és a téli álomból ébredő fagyizók mellé a kempingezések is felkerültek a motivációs listára.

A Balaton-parti kempingek olyanok, mint a falvak, minden településnek megvan a maga kempinges közössége, a nagy rutinos vendégei, akik alig várják, hogy elfoglalják a jól bejáratott placcukat, és mosolyogva üdvözöljék a régi és új szomszédokat. A családias hangulat, a vízparti elhelyezkedés, a jó ár és a tény, hogy minden egy helyen van, pár fix és mindig erős érv mellettük. Na meg persze az sem árt, hogy többnyire már nem rozoga lakókocsikkal kell számolnunk egy ilyen nyaraláson.

Siófokon jó választás lehet az Aranypart Camping, ami például a központtól egy kényelmes 5 kilométerre található, persze a tóparton. Modern üdülőházakban vagy többszemélyes mobilházakban hajthatjuk a fejünket álomra, de lakókocsi-és sátorhelyeket is fenntartanak az autentikus módon kempingezőknek. A házak új bútorokkal vannak berendezve, nincs semmi fellengzés, csak igényes funkcionalitás. Bennük akár egy nagyobb család vagy baráti társaság is kényelmesen elfér, és mellé alanyi jogon kapja a saját erkélyt vagy verandát.

A kemping területén április 27-én hivatalosan is kinyit minden, amit egy tisztességes "falu" megkívánhat: büfé, étterem - közte a Bezerics Dani-féle Palettával -, ABC, kertmozi, biciklikölcsönző, de még masszázs szolgaláltatás is. Akkor is csak alig kell elhagynunk a területet, ha megmártóznánk a Balatonban: a kemping előtt ott a szabadstrand.