Újra itt a nyár, és meleg az idő! Helyreáll lassan a világ rendje, egyre több a balatoni program, ezekből szemezgettünk ki ötöt nektek a hétvégére.

Magunk se hittük volna bő egy hónapja, de jelenleg ott tartunk, hogy újraindíthatjuk a veszélyhelyzet által lenullázott rovatunkat, a programajánlót. Ugyan az elkövetkező hetekben nagy fesztiválokat a tiltás miatt nem fogunk tudni ajánlani, de június folyamán kinyitnak a színházak, mozik és múzeumok, kisebb eseményeket meg lehet tartani, a vendéglátóhelyeken lehet élőzene. Lássuk, június első hétvégéje mit tartogat!

Visszajövünk! ajánlat a Laposa Birtokon - Június 5.

A Laposa Gasztrobirtok is csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség Visszajövünk! kampányához. A cél, hogy különleges ajánlatokkal csalogassák vissza a belföldi turistákat, akik jobban megismerhetik Magyarországot. Laposáék egy borkóstolót ajánlanak 2200 forintért, amiért dűlőszelektált boraikat lehet megízlelni.

Balatonalmádi Szezonnyitó - Június 6.

A Megfőzzük Almádit Egyesület június 6-án, szombaton Balatonalmádiban megnyitja a szezont, vagyis több helyszínen is friss finomságokkal és zenével várja az érdeklődőket. Megszavaztatott alapanyagokból – málna, kecskesajt, kovászos uborka, süllőpofa – készítenek az egyesület tagjai ínyenc fogásokat, amiket aznap megkóstolhatnak Balatonalmádi vendégei. A helyszínek között ráadásul lovasfogat szállítja a vendégeket. Bővebb infóért kattints a szöveg alatti eseményre!

Borbarangolás - Vörös Szőlőbirtok és Borpince, Kalinics Birtok - Június 6.

A 2019-ben is megrendezett Borbarangolás ősz végétől folytatódott: november 23. és 2020. június 20. között lehetőséged nyílik több mint tizenöt borászat mintegy százötven különböző borát végigkóstolni a szombatonként megrendezett „borbarangolások” és borvacsorák keretében. Ezúttal Ábrahámhegyre várják a kulináris élvezetek kedvelőit.

Somlói KisPiac3 - Június 6.

Reggel 9 és délután 2 között ismét vár mindenkit a mini borvidék piaca új termékekkel és "még több jó arccal". A helyszíne a Somlói Borok Boltjának terasza lesz.

Hajnali túra a Tóti-hegyre - Június 7.

Mióta megmásztuk télen a Csobáncot hajnalban és ott néztük végig a – kissé felhős – napkeltét, azóta beragadt nálunk ez a korai dolog. Szívből ajánljuk nektek is, hogy keljetek korán és menjetek fel a legkisebb és relatíve egyszerűen megmászható tanúhegyre, a Tótira, ahonnan a nagytestvéreket – Gulácsot, Badacsonyt, Szent György-hegyet és Csobáncot – is szemmel lehet tartani. Ha vasárnap mentek és már feljött a perzselő júniusi nap, érdemes leereszkedni Káptalantótiba és megreggelizni a Liliomkert Piacon.

Címkék