A belföldi üdülés idén népszerűbb mint valaha, és szerencsénkre a Balatonon akad bőven olyan hely, ahová érdemes bekukkantani, ha egy különleges gasztroélményre fáj a fogunk. Az elmúlt időszakban mindannyiunk számára különösen fontossá vált a biztonság, ez alól pedig a fizetési szokásaink sem jelentenek kivételt. Mutatunk néhány szuper választást, amivel nem nyúlhattok mellé!

Az érintésmentes bankkártyás és mobilos fizetés a mindennapok része, ráadásul a mobilunk nyaralánsál is mindig nálunk van. Izgalmas figyelni, ahogy a gasztroszektorban újra dübörög az élet, és már a Balaton legkedveltebb helyein is tudjuk érintésmentesen állni a cechet. A következőkben olyan helyeket veszünk sorra, amik Fördős Zét, a Street Kitchen házigazdáját is megihlették (ld. a videót), és egyúttal megnyitjuk a témában készülő sorozatunk első fejezetét. 

Szó Ami Szó – Balatonkenese

Az ország legjobb croissant-ja elismerés büszke tulajdonosai a Balaton kapujában gyártják a minőségi alapanyagokból készült desszerteket, péksüteményeket és kovászos kenyereket. A Szó-fivérek, Dániel és Gellért díjnyertes péksüteményei, kenyerei és fagylaltja nagy kedvenc a helyiek, a nyaralók és az átutazók körében is. A croissant olyan, amilyennek megálmodjuk, egyszerre lágy és roppanós, tésztájához Franciaországból hozzák a liszteket, és a 84%-os vajat. Nagy változásokon is átmentek Szóék, éttermet nyitottak, ami a fenti nevet kapta (a korábbi G&D után).

Terasz – Balatonalmádi

A Terasszal egy újabb remek reformbüfé került fel az északi part térképére: a Wesselényi Strandon a vegáknak, az egészségtudatosaknak, és a kávéőrülteknek is van bőven választék. Kocsis Bálint séf is beállt az újító strandbüfések sorába a céllal, hogy vendégei gyorsan jussanak egyszerű, házias, de gourmet ételekhez. Étlapján ott virít a frissítő gazpachó római köménnyel, friss csírával és camembert sajttal, a grillezett kecskesajtot sült körte és joghurtos dresszing kíséri, a roston sült csirkemellet a körömvirágos paradicsomlekvár és a biocsírás babsalátáta koronázza.

Szezám Bisztró – Balatonfüred

A Szezám egy kedves szusiétterem, ahol megtalálhatjuk a hagyományos, nyers szusikat, akad bőven a komoly népszerűségnek örvendő nyugatias, krémsajtos változatokból, és a vegák is számíthatnak megfelelő találatokra. A tekercsek mellett autentikus szeszt is kínálnak, többféle szaké, japán sör, whisky és tea teszi teljessé a balatoni–japán gasztroélményt.

Szálka Bisztró – Aszófő

Aszófő központjában találjuk az északi part kedvelt haléttermét, a Szálka Bisztrót. Az étlapon – amit Cziszer Gergő séf és Horváth Csongor, a Neked Főztem-éttermek executive séfje közösen állít össze – 80 százalékban halételek vannak, amik skálája a hagyományosabb vonaltól a könnyedebb, salátával kínált fogásokig terjed. A borlapra a halakkal nagyon jól összecsengő tételek kerültek, amiket egy alapos tesztelés után meg is tudunk vásárolni, ugyanis a Szálka borboltként is működik.

Címkék