Nyolcadjára hirdette meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt.

Az Év Strandétele versenyen idén külön díjazzák a bisztró és a büfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel ebben a kategóriában is már egyre erősebb a balatoni kínálat. A Balatoni Kör ezen a nyáron tervez vegetáriánus, illetve vegán különdíjat is kiadni, ezért külön biztatják a nevezőket, hogy ebben a műfajban is nevezzenek ételt, mivel ezen a téren kiemelten fontos erősíteni a balatoni kínálatot.

Tavaly A Konyhám répa-dogja nyerte meg a versenyt, a Tarow Bisztro vegán bundás kenyere pedig az Év Felfedezettje lett.

A kritériumok

Fontos, hogy az étel egészséges, jó minőségű, lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból készüljön, legyen egyszerű, de kreatív, nyárias, gyorsan és akár büfékben is elkészíthető (kivétel: az új bisztró kategória). Legyen akár elvitelre is alkalmas és szerepeljen az adott vendéglátóhely kínálatában

Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében vagy strandbisztróban elő lehet állítani, mert a végső cél, hogy a receptet máshol is átvegyék, ezzel megújítva a strandgasztronómiát. Nevezni továbbra is lehet levessel, főétellel és desszerttel egyaránt. Ezek alól természetesen a klasszikus strandételek (pl. sült kolbász, palacsinta) sem kivételek, amennyiben valahol máshogy, esetleg sokkal jobban készítik a megszokottnál. 

A Balatoni Kör augusztusban 4-én osztja majd ki a díjakat, miután július 25-ig előválogatással kiválasztják a döntősöket. A versenyen bármelyik partmenti vagy parthoz közeli büfé, étterem is indulhat (nem kell közvetlenül a strandon lenniük). A szervezők többtagú zsűrit kérnek majd fel, hogy az győztest válasszon.

Jelentkezni július 15-ig lehet az info@balatonikor.hu emailcímen. További infók innen elérhetők.

Címkék