Újabb megjelenő könyv foglalkozik a Balaton jelenével és jövőjével. Az Egy régió eszköztára – Tanuljunk a Balaton-felvidéktől című kötet két év megfigyeléseit összegzi, és következtéseket von le arról, hogy milyen irányba érdemes haladni úgy, hogy az a régióban élők és a táj érdekeit egyaránt szolgálja.

„A könyvben a térség autentikus, a régió jelenét és akár jövőjét is meghatározó szereplőivel készült interjúkat, a Balaton-felvidék jövőképének lehetséges irányait és azok beteljesítéséhez vagy éppen elkerüléséhez kapcsolódó gyakorlati tanácsokat és egy olyan eszköztárat ismerhetnek meg az olvasók, amely abban segíti a helyi közösségeket, hogy a helyi értékeken alapuló kezdeményezéseiket fenntarthatóbbá tegyék” – olvasható a legújabb TÁJTÉKA-könyv beharangozójában, mely az Egy régió eszköztára – Tanuljunk a Balaton-felvidéktől címet viseli.

A TÁJTÉKA program szervezői az elmúlt két évben csatlakoztak a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programhoz, ez idő alatt gyűjtött munkájukat összegzi a témában megjelent harmadik kötetük (az első A Balaton-felvidék jövőképe, a második Üdvözöl a Balaton-felvidék – Használati útmutató itt élőknek, beköltözőknek, látogatóknak címen jelent meg).

A kiadványt azoknak ajánlják, akik valamilyen módon kötődnek a régióhoz, szeretnék mélyebben megismerni a Balaton-felvidéket és annak gazdag kulturális- és közösségi kezdeményezéseit és lehetséges fejlődési útjait. Hivatalos bemutatója november 10-én Veszprémben, az Intelligens Tájak Nemzetközi Konferencián lesz, melynek témája a régiófejlesztés, külön fókuszálva a Balaton-felvidékre.

A TÁJTÉKA program a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) projektje.

Címkék