Kilátó, tengerparti hangulatú strandbisztró, izgalmas gasztrohelyek, a környéken pedig nyugodt kirándulóhelyek várnak, ha hajlandóak vagyunk eltávolodni egy kicsit a parttól.
A végső megmérettetésben, amely során külön díjazzák a bisztrókat és a strandbüféket, többek között olyan fogások vesznek részt, mint a Sztrapacsinta, a Rántott kenyér, vagy a Szarvascsiga.
10 olyan strandbüfét és bisztrót ajánlunk, ahol könnyű, melegben is jóleső fogásokat kínálnak, a harcsából készült fish & chipstől a dödöllén át a mindenféle jóval megpakolt sós kürtőskalácsig.
9. alkalommal hirdeti meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt. Az idén azt is külön értékelik, ha elérhető áron, egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból készül az étel.
Az Év Strandétele díjat idén a balatonboglári Bundi Bijó Bárja nyerte el magyaros töltött kürtőskalácsával, mely Bundi sós kürtős fantázianéven kapható. Mutatjuk a 2022-es verseny eredményeit.
Rántott répa hot dogként? Az ötlet már megvalósult, és úgy tűnik, annyira működik, hogy az Év Strandétele díjat is sikerült bezsebelnie. Lezajlott az idei verseny, mutatjuk, hogyan.
Egyre több minőségi alapanyagokkal dolgozó, kreatív étterem található a strandokon, amelyekbe nem csak napközben, és nem csak street food fogásokért érdemes beülni.
A Balatoni Szövetség Kék Hullám Zászló minősítése alapján ötcsillagos strandok közül mutatunk be most 10-et, amelyek szolgáltatásaikkal kiemelkednek a többi közül.
Az Év Strandétele verseny 2015 óta íródó történelmében először tartottunk díjátadót, a bajnokok végre oklevelet is kaptak – visszamenőleg is. Fotósunk ezt a vidám két órát örökítette meg.
Kedves olvasó! Nem látod rosszul, a verseny története során először nem tudott dönteni a zsűri, megosztott első helyet hirdettünk ki. Az Év Felfedezettje cím visszatért a déli partra.
Kemény kör volt, de megszültük: az Év Strandétele verseny döntős mezőnye végre összeállt. Van benne merész újonc, rutinos újrázó és címvédő is, izgalmas finálé lesz!
Ajánlások százai jöttek be a közönségtől, és e sok ajánló 24 strandbüfé, bisztró és étterem mögé állt be. Véget ért versenyünk első köre, jöhet a második, aminek során kiderül, kik kerülnek a döntőbe.
Nyert már fish&chips, kecskesajtos szendvics és hideg koviubileves is, egy hónap múlva pedig kiderül, ki lesz a következő, kié lehet a 2020-as beachfood-trófea!
Egy kicsit másképp – távolságot tartva –, de újra belevethetjük magunkat a hangulatos borteraszok, a feltöltő túrák és a strandok világába. A megváltozott helyzetre szabott toplista következik.
Sokat teszteltünk és sokat beszélgettünk szakemberekkel az idei évben is, és összegyűjtöttük, milyen főbb trendek jellemzik most a tó sokszínű gasztronómiai térképét.
Rengeteg élményt szereztünk és sok különleges emberrel beszéltünk idén. Ez a cikk tartalmazza a számunkra legfontosabbakat, érdemes a karácsonyi szünetben átolvasni mind.
Helyben toporgó közlekedés, zsúfolt főszezon, déli fellendülés, esztelen építkezések, elszálló ingatlanárak. Így láttuk a 2019-es nyarat a We Love Balatonnál.
Az idei strandételverseny megmutatta, hogy belehúzott a déli part. 8 vendéglátóssal beszéltünk keresletről, trendekről, hiányokról, észak és dél felesleges harcáról.
Tikkasztó kánikulával indult a hét, hogy aztán enyhülés következzen. A tó körül bármilyen az idő, tobzódunk a történésekben, össze is foglaljuk a legfontosabbakat!