Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

Malacfülsaláta és magyaros töltött kürtőslakács – Mutatjuk, milyen ételekből kerülhet ki az idei Év Strandétele

Nyolcadjára hirdette meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt, az idei döntősök között szerepel harcsamáj "nyalóka", malacfülsaláta és töltött lángos is.

Az Év Strandétele verseny évről évre keresi a legjobb balatoni fogásokat, idén már külön díjazzák a bisztró és a büfé kategóriát, de ezen a nyáron vegetáriánus, illetve vegán különdíjat is adnak. Megvannak az idei verseny döntősei, íme a helyek neve és az ételek fantázianevei: 

Az Év Strandétele verseny

Korábban strandbüfé kategóriában semmilyen szakmai díj és fórum nem létezett, ezért indította el 2015-ben a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt. A célja akkor is az volt, és most is az, hogy előmozdítsa a minőségi versenyt ebben a szektorban, és a jó gyakorlatokat, a szakmailag indokolt fejlődési irányokat kiemelje. A versenyen és annak zsűrizésében a We Love Balaton szerkesztősége is aktívan részt vett az elmúlt években.

Tavaly A Konyhám répa-dogja nyerte meg a versenyt (ez az étel szerepel a cikk borítóképén is), a Tarow Bisztro vegán bundás kenyere pedig az Év Felfedezettje lett.
 

Az Év Strandétele versenyre június óta lehetett nevezni, július 15-ig fogadták a jelentkezéseket, megadott kritériumok szerint. A Balatoni Kör augusztus 4-én osztja majd ki a díjakat, miután a zsűri – melynek a We Love Balaton is tagja – kiválasztotta a legjobbakat.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Balatonfüredet is bevették a díjnyertes burgerek – Kipróbáltuk a Grøenk Delit

A faszenes grillen készült ételek, a burgerek és a sztékek vannak a főszerepben, de néhány füstös ízzel megkínált klasszikust is kipróbálhatunk.

Gasztró

Balatonfüredre költözik a csopaki Szomszéd Kertje

Balatonfüredre, a Füredi Malomház épületébe költözik a csopaki Szomszéd Kertje. A helyszín változik, de a gasztrokínálat és a sajátos hangulat marad.

Gasztró

Itt voltak a legjobb olaszrizlingek! – Csopaki sétálókóstolón jártunk

Egy finom bort lötyögtetve élvezzük a kora tavaszi napsütést és a Balaton látványát egy dűlő mellől – nekünk ezt jelentette az Olaszrizling szerintünk, és alig várjuk, hogy újra részt vegyünk rajta!

Neked ajánlott

A