Szóljon az idei karácsony az élményekről az ajándékkeresési hajsza helyett: összegyűjtöttünk 5+1 izgalmas workshopot az adventi időszakra, amelyeken a kreativitás és az alkotás lesz a középpontban. Lepjétek meg magatokat élménnyel, és készítsetek idén egyedi ajándékot a fa alá: házi bonbont, festett kerámiadíszt, személyes üdvözlőkártyát, és ki is pipálhatjátok a karácsonyi listát.

1/6

Adventikoszorú-készítő workshop és vásár

Színes gyertyák, üveggömbök, díszek és fenyőillat – november 26-án 16:30-tól kezdődően elkészíthetitek az idei adventi koszorútokat a Szomszéd Kertjében. A kellemest a hasznossal: a kézműveskedést pezsgő és tea kíséri, és a gyerekek is veletek tarthatnak, nekik adventi színezővel és kakaóval készülnek a szervezők. A workshoppal egybekötött vásáron lehetőségetek lesz kész dekorációkat is vásárolni, az estet pedig vacsorával zárhatjátok a csopaki gasztrokocsmában.

A workshop ára 9500 forint, előzetes regisztrációhoz kötött, amit itt tehettek meg
 

2/6

Mézeskalács-díszítő tanfolyam

Ha karácsony, akkor mézeskalács: november 27-én 15 órától tökélyre fejleszthetitek a kézügyességeteket az Agóra Veszprém Kulturális Központban. A műhelytitkokba Patakfalvi Andrea cukrász fog bevezetni, vele készíthettek marcipános és színezett mézeskalácsot, és azt is megtudjátok, hogy mi az a terülőmázazás vagy a szálazás. A tanfolyam végén kiszúróformákat kaptok ajándékba, hogy otthon is szabadon süthessetek-díszíthessetek!

A tanfolyam részvételi díja 9900 forint, jelentkezni november 23-ig, az itt található elérhetőségeken lehet. 

3/6

Kerámiafestés a Gulipán Designnal

Élmény és ajándék: a KUNSZT-ban november 28-án 10 órától a Gulipán Designnal festhettek különböző kerámiatárgyakra. Szabadon választhattok a már elkészült dísztárgyak közül, és az elképzelésetek szerint kreatívkodhattok a változatos kerámiafestékkel. Az elkészült alkotásokat profi kemencében égetik ki, amiket a KUNSZT-ban vehettek át az esemény után két héttel. A festés alatt a szervezők vendégei vagytok egy kakaóra vagy cappuccinóra

A műhelyfoglalkozás ára: az általatok kiválasztott tárgy ellenértéke (1200 és 5000 Ft között). A workshophoz előzetes regisztráció szükséges az itt található elérhetőségeken.   

4/6

Bonbonkészítő workshop

A karácsonyfára vagy a karácsonyfa alá, egy biztos: a Patakfalvi Andrea cukrász vezette bonbonkészítő workshop termékei nem maradnak meg sokáig emlékbe. December első szombatján 15 órai kezdettel készíthettek mártott és öntött bonbonokat, többféle ízesítéssel, kakaóvajas festéssel az Agóra Veszprém Kulturális Központban

Az esemény díja 11 900 forint, előzetes jelentkezéshez kötött, amit november 26-ig itt tehettek meg.  

5/6

Gyógyteakészítés karácsonyra

Téli időben kevés jobb dolog van a gőzölgő teáknál, főleg, ha ezek válogatott gyógynövényekből készülnek. December 7-én 17:30-tól elsajátíthatjátok a teakészítés csínját-bínját az Agóra Veszprém Kulturális Központban, dr. Nagy Alinda és Klatsmányi Péter vezetésével. Szó lesz különböző gyógynövények hatóanyagairól, és megkóstolhattok több különleges ízesítésű teát. A programon 2 db, téli problémákra gyógyírt nyújtó, saját kezűleg összeállított gyógynövényes teakeveréket is kaptok, melyet szép üvegekben vidám, színes, mintás díszítőanyagokkal és feliratozható üdvözlőkártyákkal tehettek személyesebbé, hogy akár kedves ajándék legyen a karácsonyfa alatt.

A workshop ára 5500 forint, előzetes regisztrációhoz kötött november 30-ig, az elérhetőségekről itt érdeklődhettek.

6/6

+1 Modern kalligráfia workshop

Ha szeretnétek kedves üdvözlőlappal meglepni a szeretteiteket, vagy megtanulnátok a modern kalligráfia alapjait, december 4-én a Levendula Házban a helyetek! A Fábiáni lányok több éve foglalkoznak ezzel a művészettel, és most titeket is bevezetnek a modern, ecsetfilces kalligráfia világába. A workshop után ajándék-gyakorlólapokat kaptok az otthoni tanuláshoz, és tihanyi levendulával díszített üdvözlőkártyát készíthettek egyedi karácsonyi ajándék gyanánt. 

A részvételi díj 1200 forint, érdemes bebiztosítani a helyeteket az itt található linken.  

Címkék