A balatoni aktív és kulináris programokra szóló utalványokat és a koncertjegyeket könnyű beszerezni, és még életre szóló élményeket ajándékozhatsz is velük, a hőlégballonos repüléstől a szellemvárosok bejárásán át az éttermi vacsorákig. Összegyűjtöttük a legizgalmasabb ajándékötleteket.

1/22

Sétarepülés hőlégballonnal a Balaton felett

A Balaton Ballooning csapata már évtizedek óta repít a magasba bátor utasokat, akik a Hévíz közeléből induló utazás során 1 km-es magasságból csodálhatják meg a Balatont, a Kis-Balatont, a Hévízi-tavat, de akár a Mecsek lankáiig is elláthatnak. A 3 órás programból kb. egy óra telik a levegőben.


A karácsonyra adható utalványokról itt találtok információt.

2/22

Bérlet az eplényi Síaréna Vibe Parkba

Öreg rókáknak és kezdő síelőknek, snowboardosoknak is szuper ajándék a tetszőlegesen felhasználható ajándékutalvány, ami 5000 Ft-os, 10 000 Ft-os és 20 000 Ft-os címletekben érhető el az aréna webshopjában. Kész csomagokat is találtok itt, a Full Vibe ajándékutalvány például 1 db 8 órás napijegyet, egész napos sífelszerelés-kölcsönzést, egy főételt és egy desszertet tartalmaz, de gyermekmegőrzővel és magán-snowboardoktatással kiegészített pakkot is lehet venni. 


Az ajándékutalvány egyféle szolgáltatás vagy termék vásárlására váltható be, és a 2021-es téli szezon nyitásától kezdve használható fel 2022. december 31-ig.

3/22

Szarvasgomba-kereső túra

Pécsely környéki erdőkben többféle szarvasgomba is található. Az Erdőkerülő Barnagról induló vezetett túráin profi vezetőkkel és örökmozgó gombakereső kutyákkal járhatjátok be az erdőt, közben pedig rengeteg információt megtudhattok a környéken elterjedt gombafajokról és a szarvasgomba gasztronómiai felhasználásáról. A kirándulás a Hétkenyér zarándokpékségben ér véget, ahol frissen sült kenyérrel és szarvasgombás finomságokkal várnak a házigazdák. További információt a szervezők Facebook-oldalán találtok.

4/22

Élmények a Folly Arborétum és Borászatban

Séta az évszázados fák alatt, vezetett túra, tobozszüret, borkóstolás – a Folly Arborétum és Borászatban akár egy teljes napot is el lehet tölteni. Az ajándékba adható plasztikkártyát tetszőleges összeggel tölthetjük fel, és az összeg helyszíni vásárlás esetén minden termékükre és szolgáltatásukra beváltható. Ajándékozhattok névre szóló Follynlove törzskártyát is, aminek a tulajdonosai egy éven át ingyenesen látogathatják az arborétumot.


Az ajándékokról a webshopban találtok részletes információt!

5/22

Utalvány a Zobori Élményparkba

A Zobori Élménypark a Kis-Balaton mellett, Zalaszabarban biztosít egész napos programot az adrenalintól fűtött gyerekek és felnőttek számára. Kültéren csónakcsúszdával, kötélpályával, vizes játszótérrel, óriáshintával várnak, és egy állatsimogató is helyet kapott a park területén. Rossz idő esetén fedett csúszdaparkban, szabadulószobában játszhat a család, de a virtuális valóságban is el lehet veszni VR-szemüvegek segítségével. Az élménypark 5000 forinttól induló utalványaival igazi kalandot ajándékozhattok. 

6/22

Vitorlázás

A balatoni élmények közül az első, ami eszünkbe jut, az a vitorlázás. A balatonfüredi R Yacht utalványa 8-12 fős túravitorlások és vitorláshajók bérlésére ad lehetőséget. A voucher felhasználási idejét ugyan a megajándékozott jelölheti ki, azonban figyelembe kell venni, hogy bizonyos időszakokban nem lehetséges kifutni a kikötőből, így erről érdemes előzetesen tájékozódni. Az utalvány névre szól ugyan, de át is ruházható


A vitorlásokról és az utalványról itt találtok információt.  
Képünk illusztráció.  

7/22

Evezés a hévízi kifolyón

Tudtátok, hogy a Hévízi-tó kifolyója télen sem fagy be? A kenutúrák szezonja itt késő ősztől kora tavaszig tart, mert így a résztvevők nem zavarják meg a rendkívül gazdag madárvilágot. A túra induló szakaszán a víz 20 fokos, jégtáblák helyett tündérrózsák között lehet szelni a vizet kilométereken át. Aki imád a természetben lenni télen is, biztosan örülni fog egy utalványnak, amit a Vidra Vízitúra honlapján lehet megvásárolni


Mindenképp jelezzétek annak, akit megajándékoztok, hogy minél előbb foglalja le a szabad időpontokat, mert gyorsan fogynak a helyek!

8/22

Csónakázás a Tapolcai-tavasbarlangban

A Tapolcai-tavasbarlang az egyetlen barlang az országban, melynek egy rövid szakaszát csónakkal is be lehet járni, a 10 teremből álló látogatóközpont pedig egy sor interaktív élményt kínál a barlangba érkezőknek. A belépőjegyekre beváltható utalványokért ide kattintsatok!


Az ajándékutalványok nem belépőjegyek, nem lehet velük bemenni a barlangba, hanem az ajándékutalvány kuponkódjával lehet „megvenni” a konkrét időpontra szóló jegyet.

9/22

Sétautalvány a Túrajó vezetett sétáira

A vezetett városi sétákon kiderül, milyen volt az élet több száz évvel ezelőtt a Balaton-felvidéken: regénybe illő családtörténeteket lehet megismerni, és olyan helyekre is eljuthatunk, amelyek nem állnak nyitva a látogatók előtt. A Túrajó többek között ilyen célpontokra is szervez sétákat: bejárhatjuk velük a hajmáskéri egykori katonavárost, az Inotai Hőerőművet és az egykori – Veszprém alatt húzódó – óvóhelyet is. A sétautalványok felhasználhatók bármelyik meghirdetett Túrajó sétán, ezenkívül konkrét sétákra szóló kuponokat is ajándékozhattok. 


Az utalványokat a Túrajó honlapjáról rendelhetitek meg.  

10/22

Kultkikötő-élmény

„Az egyik legjobb ajándék, amit adhatunk, egy közös kulturális élmény, amikor együtt lehetünk, és együtt mehetünk koncertre, színházba vagy egy irodalmi estre” – olvasható a Kultkikötő honlapján. Bármilyen kultkikötős programra beváltható utalványt és konkrét, már meghirdetett 2022-es előadásokra szóló belépőket is vehettek, az előadások között pedig itt tudtok böngészni

11/22

Bérletek a STRAND Fesztiválra

Parov Stelar, John Walker és Sam Feldt már biztosan fellép a 2022. augusztus 18–21-ig tartó fesztiválon, a nyár egyik legnagyobb balatoni eseményén, ami ezúttal „hazatér” Zamárdiba. Napijegyek, bérletek és kempingjegyek is kaphatók már, fesztiválozókorba lépett családtagok és örökifjú Balaton-rajongók is örülni fognak, ha ilyen élményajándékot kapnak.

A jegyeket a fesztivál honlapján lehet megvásárolni. 

12/22

VeszprémFest-koncertjegyek

2022-ben július 11–16. között rendezik meg a 18. VeszprémFestet. A nagyszínpados koncertnapokon olyan világhírű előadók lépnek fel, mint Diana Krall, Jamie Cullum, Ana Moura, a Nicolas Reyes vezette Gipsy Kings, Zaz és James Blunt. A jegyvásárlás csak néhány kattintás, egy ilyen koncert pedig életre szóló élmény annak, aki ajándékba kapja a jegyeket. 

További információt itt találtok.
 

13/22

Művészetek Völgye-bérlet

Ha van olyan a családodban vagy a barátaid között, aki már nem tudja elképzelni a nyarat a kapolcsi koncertek, irodalmi és színházi előadások és a patakparti nagy beszélgetések nélkül, akkor érdemes megfontolni a Művészetek Völgyébe szóló, rugalmas 5 napos vagy 10 napos bérlet ajándékozását. A karácsonyi akció keretében 5 és 10 napos páros bérleteket is lehet rendelni, jelentős kedvezménnyel.

A bérleteket itt lehet megvásárolni.

14/22

Paloznaki Jazzpiknik-bérlet

2022. augusztus 4–6. között 10. alkalommal látja vendégül a jazz, a funk és a soul szerelmeseit a mesés Paloznak. Az már biztos, hogy Emeli Sandé, Lisa Stansfield, az Al McKay's Earth, Wind and Fire Experience vagy az MF Robots a fellépők között lesz, de a lista újabb nevekkel fog bővülni. A nemzetközi sztárok mellett a jazz jeles hazai képviselői is adnak koncertet.


A napijegyeket és a bérleteket a Jazzpiknik honlapján tudjátok megvásárolni

15/22

Gasztrohegy-bérlet

Ha egyszeri és megismételhetetlen gasztroélményt szeretnétek ajándékozni, akkor egy Gasztrohegyre szóló bérlettel nem fogtok mellélőni. A badacsonyi programsorozat a negyedik „évadánál” jár, a Gasztrohegy-hétvégéken más és más tematika szerint készülő fogásokat készít a 10 részt vevő vendéglátóhely. A bérlet egy adott hétvégén 4 Gasztrohegy-étel+bor elfogyasztására és a Gasztrohegy-busz használatára jogosítja fel a tulajdonosát. A bérleteket mindig az adott hétvégére lehet megvenni, a decemberi, Irodalmi ízek-tematikájú Gasztrohegyre például itt


A megvásárolt bérletet a Hableány infopultjában lehet beváltani, szombaton 11:00–19:00-ig, vasárnap 11:00–15:00-ig. A bérlet csak az adott Gasztrohegy-hétvégére érvényes.

16/22

Trüffelkészítő workshop a Csillichocobonstól

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy a balatonlellei Csillichocobons Csokiműhely pitypangkrémes bonbonjával bronzérmet szerzett az Academy of Chocolate világversenyen. Ha minden műhelytitkot nem is lehet ellesni, de a trüffelkészítés alapjait biztosan meg lehet tanulni a workshopjukon, amit ajándékba is adhattok. 


A részleteket itt találjátok. 

17/22

Borkóstoló a Szent Donát Borkúriában

Elképesztő panoráma, mesés borok, szakértői segítség a kóstoláshoz: a csopaki Szent Donát Borkúria kóstolóutalványa minden borrajongót lázba hoz. A 1,5-2 órás kóstolóprogramokra szóló vouchereket itt tudjátok megrendelni.


Ha nyomtatott utalványokat szeretnétek a fa alá tenni, december 16-ig rendeljetek! 

18/22

Friss kóstoló a Zelna Borbár és Vinotékában

A borbárban húsz balatonfüred-csopaki borászat tételeit lehet megkóstolni. Az ajándékba is adható kóstolócsomag tulajdonosa öt hasonló stílusú bort ismerhet meg, a történetükkel együtt. A csomag most ezeket a tételeket tartalmazza (ez változhat, hiszen korlátozott mennyiségű borokról van szó): Olaszrizling 2020, Füred 2019, Bárka fehér 2019, Rozé 2020, Bárka vörös 2018. A kóstoláshoz szőlőmagolaj és házi kenyér is jár.


Az ajándékutalványokat itt lehet megvenni, beváltására a kiállítástól számított egy éven belül van lehetőség, előzetes egyeztetés után.

19/22

Kerámiakészítő workshop az Angyalok Kertjétől

Meilinger Vera a Balaton kékjének árnyalataiban pompázó kerámiái és táljai ismerősek lehetnek a termelői piacok, vásárok látogatóinak. Az Angyalok Kertje keramikusa az alkotási folyamatokba is betekintést enged, workshopjaira tavasszal és ősszel jó időben a balatonudvari műhely kertjében, télen és hideg, esős, szeles időben zárt térben, a vászolyi PortusHome közösségi irodában kerül sor.


Az ajándékutalványokról itt találtok bővebb információt, a workshopokról pedig itt.

20/22

Ajándékutalvány a Mór24-től

A szakács-vendéglátós házaspár füredi tapasozója olyan, mintha egyetlen asztalnál ülve indulnánk világ körüli gasztrotúrára. Gasztro-, Balatonfüred-, tapas- és borrajongó családtagok, barátok a legtalálóbb karácsonyi ajándékaik között fogják emlegetni a Mór24 utalványát, amit a honlapjukon tudtok megrendelni

21/22

„Új év, új én” ajándékcsomag a veszprémi Feltöltő Ponttól

Életmódváltáson gondolkodó családtagoknak, barátoknak jól jöhet az egészséges élelmiszereket forgalmazó üzlet utalványa, ami egy útmutatót, táplálkozási tanácsadó által összeállított recepteket és egy egyórás online csoportos konzultációt tartalmaz, amire majd januárban kerül sor. A résztvevők megismerhetik a receptekben szereplő alapanyagokat és segítséget kapnak az első lépésekben. A járványhelyzet miatt nagyon nehéz helyzetbe került üzletben bármilyen termékre levásárolható és támogatói utalvány is kapható, amely összegének a fele váltható be valamilyen árucikkre vagy alapanyagra. 


Az utalványokról itt találtok bővebb információt

22/22

Kővirág szállás- és éttermi utalvány

Életmódváltáson gondolkodó családtagoknak, barátoknak jól jöhet az egészséges élelmiszereket forgalmazó üzlet utalványa, ami egy útmutatót, táplálkozási tanácsadó által összeállított recepteket és egy egyórás online csoportos konzultációt tartalmaz, amire majd januárban kerül sor. A résztvevők megismerhetik a receptekben szereplő alapanyagokat és segítséget kapnak az első lépésekben. A járványhelyzet miatt nagyon nehéz helyzetbe került üzletben bármilyen termékre levásárolható és támogatói utalvány is kapható, amely összegének a fele váltható be valamilyen árucikkre vagy alapanyagra. 


Az utalványokról itt találtok bővebb információt

Címkék