balaton

szerkesztés

Libabüfétől a libalakomáig: 5 különleges Márton-napi vacsoraest a Balatonnál

Szerzők

  • We Love Balaton

2020. 11. 06. 15:00

Tours-i Szent Márton libaólban rejtőzésének ma sok-sok libalakomát köszönhetünk. Bár Márton ünnepnapja november 11-én van, sok Balaton környéki borászat és étterem szervezett november 7-ére, vagyis erre a hétvégére tematikus libavacsorát. Ezekből ajánlunk nektek néhányat, amelyet az újbor kóstolójával koronázhattok ezen az őszi estén.

Fotó: Kányaváry Borbirtok - Facebook

Szőlőhegyi piknik

1/6

8749, Zalakaros

Címkék

Zalakaroson november 6–7., péntek és szombat között második alkalommal jön a Szőlőhegyi Piknik. A térségben működő borászatok és szolgáltatók bevonásával több helyszínen is tematikus, Márton-napi programokkal készülnek. November 6-án például a zalamenyerei Pálos malomban lesz kemencés kenyérkészítés, malomtúra és pálinkakóstoló is. A garabonci Kránicz Borház ezen a napon libavacsorával és vezetett pincetúrával is készül. November 7-én, szombaton érdemes lesz ellátogatni a zalakarosi Kuruk Hill Pincébe, itt ugyanis libabüfével, újbor kóstolóval várják a vendégeket, mindezt Böröcz Roli és a Zaj-Utca zenekar hangulatos kíséretében. A zalaszabari Kányaváry Borbirtokon pedig Veiger Csabi zenei közreműködésével zajlik majd a libalakoma.

Néhány program előzetes regisztrációhoz, belépőhöz kötött – ezekről itt találtok infót. 

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Szent Márton-napi bormustra

2/6

8230 Balatonfüred, Bocsár dűlő 0118/12.

Címkék

A balatonfüredi Koczor Pincészet és Fogadó november 7-én, szombaton az újbor kóstolója mellett libavacsorával is készül: az előétel libamájpástétom lesz kovászos foccacciával, a leves liba consommé erdei gombás daragaluskával, a főétel sütőtök rizottó rozmaringos libacombbal, a desszert pedig gesztenyés-sütőtökös kenyér, almás-mentés chutney-val. A hangulatot a Misztrál Együttes biztosítja.

A vacsora ára 15 500 forint lesz egy főre, további részleteket például az asztalfoglaláshoz itt találtok. 

Fotó: Mudra László - We Love Balaton

Jazz koncert és Márton-napi borvacsora

3/6

8638 Balatonlelle, Kishegy 0107/6.

Címkék

A balatonlellei Pócz Pincészet jazz koncerttel színesíti Márton-napi borvacsoráját november 7-én, szombat este. Olyan fogásokkal készülnek, mint a kecskesajtos édesburgonyakrém, a zöld paradicsom chutney, a liba zúzás ragu fűszeres gombás zöldségekkel vagy a rozé libamell gersli rizottóval gyöngyhagymás sült lecsóval. Mindezt Romhányi Áron zeneszerző, jazz zongorista, a United együttes alapító tagja és Szakonyi Milán énekes színesíti pluszban.

A vacsora ára 8900 forint, a foglaláshoz szükséges részleteket itt találjátok. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Márton-napi libavacsora

4/6

8265 Szent György-hegy, 035/7.

Címkék

Egy hatfogásos vacsora hét tételes borsorával vár benneteket a Szent György-hegyi Szászi Birtok november 7-én, szombat este, valamint november 14-én, a rákövetkező szombat estén is. A Márton-napi libavacsorát Szászi Endre borász vezeti majd.

A vacsora díja 25000 forint lesz, itt tudtok rá jegyeket vásárolni. 

Fotó: Szent Kristóf Pincészet, Borétterem És Rendezvényközpont - Facebook

Különleges libavacsora

5/6

8621 Zamárdi, Alsópincesor 4602/1.

Címkék

Zamárdiban is lesz Márton-napi libavacsora: a Szent Kristóf Pincészet, Borétterem és Rendezvényközpont november 7-ére, szombatra különleges estével készül. A menüben libakocsonya szerepel tormahabbal, libanyakleves lúdgégével és természetesen ropogós libacomb, omlósra sült füstölt libamell is lesz sütőtökpürével.

A menü ára 11990 forint lesz, a foglaláshoz itt találtok infókat. 

Fotó: Rosenstein Vendéglő

+1 Légy résen!

6/6

Balaton

Címkék

Természetesen sok más étterem készül Márton-napi menüvel, ezért a felsoroltakon túl, ha résen vagytok, könnyedén találtok még ilyen tematikájú vacsoraesteket.

Fontos: a vírushelyzetre való tekintettel tartsatok be minden érvényben lévő szabályt, és arra is figyeljetek, hogy előfordulhat, hogy a szervezők lemondják a programok egy részét!

Hasonló tartalmak

Admin mode