Január 27-én, szombaton ismét érkezik az év egyik fontos boros rendezvénye, az Olaszrizling Szerintünk. A program idén kiemelten foglalkozik a tájborok, hegyborok és dűlősborok legfontosabb kérdéseivel, valamint az érlelt olaszrizlingek és az újborok viszonyával. A fő helyszínek ismét Csopakon lesznek, de már hirdettek kísérőprogramokat Balatonfüredre és Paloznakra is.

A január 27-én, szombaton a már „nyolcadik kiadásban” megtartott Olaszrizling Szerintünk rendezvényen huszonhét balatoni borászat borait mutatják be Csopakon.

„A rendezvény kezdetben önbizalomerősítő volt a kocsmabornak tekintett olaszrizlinget termelő résztvevők számára. Rengeteget tanultunk egymástól, nagyot javult a fajta presztízse és mára a legkeresettebb fehér fajta az országban” – mondta el nekünk a tavaly a Borászok borászává választott Jásdi István, a boros rendezvény ötletgazdája.

A két fő helyszín idén is a Jásdi Borterasz és a Szent Donát Birtok lesz, a lenti listában láthatjátok, hogy a kiállító pincészetekkel pontosan hol találkozhattok majd. Balatonfüred és Csopak, valamint a két borterasz között busztranszfer is közlekedik szombaton.

KIÁLLÍTÓ PINCÉSZETEK

Jásdi Borterasz

Szent Donát Birtok

A kezdetek óta az Olaszrizling Szerintünk alaposan kinőtte magát, annyira, hogy a fő helyszínekre már most, cikkünk megjelenésekor sem lehet jegyet kapni. Kísérőrendezvényként idén Balatonfüreden a Figula Pincészet, Paloznakon a Homola Pincészet tart borkóstolót, Csopakon pedig Petrányi Pincészet tart borvacsorát (amely szintén teltházas), a hivatalos esti buli helyszíne pedig a balatonfüredi Horváth-Ház Borgaléria lesz.

„Azt szeretnénk, ha egy nemzetközileg érthetőbb, jobban kommunikálható, a fogyasztók számára pontosabb információkat és logikusabb árakat jelentő rendszer alapjaiban egyetértés születne” – mondta Jásdi, aki hozzáfűzte, hogy ízlelőt és felvilágosítást első kézből, azaz a termelőktől kaphatnak majd a program résztvevői.