Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

természet

Amikor a tanúhegyek elvarázsolt birodalmába lépünk – Képgaléria a felhőbe burkolózó balatoni tájról

Felhőkbe burkolózó hegycsúcsok és esőfüggöny mögül tapasztaltuk meg a Balaton ezer arcának egyikét, mintha druidák és varázslók földjére érkeztünk volna egy fantasy film díszletei közé.

természet

Fotókon a kora tavaszi Balaton – Virágzó barackfák között kószáltunk a déli parton

Most a déli parton kalandoztunk, Balatonlelle környékén, ahol a virágzó barackfák, a tanúhegyek hullámzó panorámája és a szőlőtőkék között éledező természet ismét levett minket a lábunkról.

természet

Ahol a balatoni legenda valósággá válik – Képgaléria a fonyódi kagylós partról

A déli part egyik eldugott kincsét, „a kagylós partot” a bélatelepi strand mellett találjátok.

természet

Kilátóra fel! Innen nézd a Balatont: Hegyestű

337 méter magasról szép a ták, de gyönyörű maga a kirándulás is - a Hegyestű az ország egyik legkülönlegesebb földrajzi képződménye.

Ikonikus formáját még az egykori bánya sem tudta elrontani. A Hegyestű a Káli-medence, a Balaton-felvidék, sőt talán az ország egyik legérdekesebb formája. Egy vulkán kürtőjének maradványa, melyet az erózió preparált ki a környezetéből. Függönyszerű fala minden természetefotós álma és a tetejéről a kilátás is gyönyörű. 

Nem nehéz túra, a parkolókból lépcsők vezetnek fel, de megéri a környéken is sétálgatni, a természet és a vendéglátóipar miatt biztosan. Mi ITT gyűjtöttük össze kedvenc túráinkat a környéken.

Hogyan jutok ide? A 71-es útról nyílik a parkoló, onnan lépcsőn lehet felsétálni. A Balatoni Kéktúra is útba ejti, hosszabb sétát azt követve lehet tenni a környéken.

Hasonló tartalmak

Aktív

A Balaton-felvidéki tanúhegyekre hivatkozva lefújták egy napelempark építését

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a tájkép megóvására hivatkozva a védelmébe vette a Tapolca melletti területet.

Látnivalók & kultúra

3 szemet gyönyörködtető kastély a Balaton környékén

Építészeti remekművek, másik kort idéző terek és tárgyak, legendás szerelmi szálak – három Balaton környéki kastély, amelyek mindegyikre remek példa.

Neked ajánlott

A