Együnk hotdogot, hamburgert, halat, sütit vagy fagyit, a déli parton évről évre több és jobb helyen tehetjük meg ezt. Ráadásul, már a készpénzes fizetéssel se kell bajlódni. Íme egy ötös lista, hol érdemes e szempontból fogyasztani.

Már két különálló epizódban megismerhettétek azokat a minőségi gasztrót nyújtó balatoni helyeket, ahol Fördős Zé is szívesen megfordul,  ráadásul érintésmentesen tudtok fizetni kártyátokkal, vagy akár mobilotokkal is – ami úgyis mindig nálatok van. Harmadik, utolsó epizódunkban öt újabb helyet mutatunk be, mindet a déli partról.

Spéci Hotdog & Krumpli

Az Év Felfedezettje lett a strandételversenyen a Spéci, ahol patent "forró kutyákat" (köztük a Lellei Süldő Kolbásszal fedőnevű csodát) és hibátlan, laktató és finom feltétekkel ellátott sült krumplikat adnak az embernek.

Tejvirág

Buzsics Viktor elég szuper fagyizót hozott össze, ahol a Balaton forró csókja fedőnevű, málnás-chilis fagyikölteményt is megkóstolhatjuk. A boglári Tejvirág az igazi fagyiról, nem a plasztik-fantasztikról szól, érdemes egy nyalat esélyt adni neki.

Kistehén Burger Étterem

A névből látszik is, a Szárszó főutcáján elheverő Kistehén mit ad az embernek: mindenféle marha- és más húsokból összerakott, nyálcsorgatásra ingerlő, istentelenül jó hamburgereket. Aki persze nem akarja törölgetni a szaftot a szája széléről, az frissensülteket, salátákat, leveseket is magába tömhet.

Völgyhíd Kávézó

A siófoki Villa Gréta sikersztorija idénre átköltözött a Kőröshegyi-völgyhíd alatti kávézóba. A rajongókat ez nem zavarta össze, mint denevért a radar, csak úgy özönlenek a döbbenetesen finom sütemények után a falu szélére.

Halas Karcsi

Ha van a déli parton nagybetűs NÉV a büfés vonalon, akkor Halas Karcsi az. Majdnem négy évtizede stabilan teszi le az ember elé a paprikás lisztben fetrengő süllőt vagy keszeget. Summa summarum, itt kimondhatjuk: életem-halálom, e büfé a hal-álom!

Címkék