Magyaros, olasz, mexikói, közel- és távol-keleti ízekkel egyaránt találkoznak a Club Aliga csendes partszakaszán található étterem vendégei, akik egy snack, vagy egy finom desszert miatt is hajlandóak ideutazni, vagy lehorgonyozni a közeli kikötőben. Négy kontinens ízeit végigkóstolhatjuk, amíg az asztalunktól néhány méterre hullámzó Balatonban gyönyörködünk.

Az idén új koncepcióval induló Tarow Bisztróba egyenesen a strandról is érkezhetünk. A laza hangulatú, közvetlenül a vízparton található étterem a kiadós főételek mellett snackeket és szendvicset is kínál, mindenképp érdemes útba ejteni, akár egy családi, vagy romantikus vacsoráról, akár egy gyors, könnyed étkezésről, akár reggeliről van szó.

Az étterem csapatának tagjai – a közeli Aligha Kert gasztrokínálatáért is felelős Bertha Pál és Fáy István séfek – úgy állították össze a rövid, de izgalmas étlapot, hogy a vegák, a mentesen étkezők és a vegánok is találjanak számukra megfelelő ételeket. A lecsót kérhetjük kolbásszal vagy anélkül, a thai kókusztejes curry készülhet csak zöldségekkel, csirkével, vagy királyrákkal is. A snackek közül az ázsiai fűszeres csirkeszárnyak és a hummus tál a vendégek kedvence, de sokan jönnek az egyedi ízvilágú, ikonikus Tarow-szendvicsért is, amibe joghurtban pácolt, fűszeres sült csirkehús, lilakáposzta, szezámolajos dresszing és koriander kerül.

Aki a megszokott ízek híve, választhat a kínálatból argentin hátszínt, lazacsteaket, olasz tésztát, vagy akár chilisbabot is, a hétvégéken pedig brunch jellegű reggelivel készül az étterem. (A hétvégi reggeli menü egy tétele a 2021-es Év Strandétele versenyen Év Felfedezettje díjat kapott vegán bundáskenyér is – ez a verseny óta a nap bármelyik szakában kapható hétköznap is.) A Tarow Bisztró egy másik specialitásáért, a mákos nudliért sokan visszajárnak, és képesek itt kikötni a hajóval érkezők. A nyár végéhez közeledve, fesztiválhangulatra vált az étterem (ugyanis a Club Aliga területén tartják az idei, újragondolt STRAND Fesztivált, a 10 nap STRAND-ot): a kedvencekből különleges Tarow-válogatás kerül az étlapokra. Majd szeptemberben, a fesztivál után visszaállnak az eredeti kínálatra.

Címkék