Az augusztus 20-i hosszú hétvége számos izgalmas balatoni programot tartogat: most jön a 10 Nap Strand első hétvégéje, a VeszprémFest is átnyúlik a hétvégébe, de lesz szüreti fesztivál és művészeti piac is. Zajlik még a Balatonfüredi Borhetek is, de adunk néhány tippet ahhoz is, hogy hol érdemes megnézni az ünnepi tűzijátékokat.

Balatonfüredi Borhetek, Balatonfüred, Tagore sétány – augusztus 6–29.

1932 óta minden augusztusban megrendezik a Tagore sétányonBalatonfüredi Borheteket, melyet ezen a hétvégén (és a következőn is) is élvezhettek még (mivel augusztus 29-ig tart). A finomabbnál finomabb borok mellett (összesen 24 borászat részvételével) minden este különböző koncerteknek és produkcióknak lehettek részesei a Kisfaludy Színpadnál. Augusztus 20-án, pénteken 20:30-tól a KósART-Zalai táncegyüttes lép fel, 22:30-tól pedig a Csángálló zenekar szórakoztatja a közönséget. Szombaton, augusztus 21-én Heincz Gábor Bigát hallgathatjátok 21 órától, vasárnap pedig ugyanebben az időpontban Balogh Kálmán & Gipsy Cimbalom Band feat. Branka zenél.

Még több infó a Borhetek Facebook-oldalán

VeszprémFest, Veszprém – augusztus 17–21.

A 2020-ban elmaradt VeszprémFest után idén augusztus 17–21. között szervezik meg újra a hazai és nemzetközi jazz, pop és világzene nagyjainak koncertjeit, a VeszprémFestet. A három helyszínen zajló fesztiválon Tom Jones mellett – idei különleges kínálatként – kizárólag hazai művészek szerepelnek majd. Augusztus 21-én a História Kertben a Cotton Club Singers ad koncertet: Negyedszáz című jubileumi programjukban pályafutásuk legnépszerűbb slágereiből válogatnak.
 
Jegyeket itt tudtok váltani a programokra.

10 Nap Strand, Balatonvilágos – augusztus 18–29.

A 10 Nap Strand névre keresztelt, újragondolt Strand Fesztivál ideiglenesen az egykori Club Aliga területére költözik át (most már BalatonPart). Idén két bontásban zajlik a bulizás (mindkettő esetén szerdától vasárnapig): először augusztus 18–22. között, vagyis a mostani hétvégén. Augusztus 20-án fellép mások mellett a Hősök, Supernem, az Irie Maffia, a Halott Pénz, az Alle Farben, a Péterfy Bory & Love Band, az Esti Kornél. Augusztus 21-én zenél Ohnody, Aurevoir., Carson Coma, Bagossy Brothers Company, Lost Frequencies, Elefánt, Hiperkarma. Augusztus 22-én pedig például az Ocho Macho és az Intim Torna Illegál is felelni fog a hangulatért.

 Jegyeket itt tudtok váltani a fesztiválra.

44. Boglári Szüreti Fesztivál, Balatonboglár, Platán szabadstrand – augusztus 18–22.

Koncertek, strand, hazai borok és szüreti élmények várják a balatonboglári Platán szabadstrandra érkezőket augusztus 18–22. között. Az ország összes borvidékéről érkeznek borászok, 22 borvidék borait kóstolhatjátok meg a borsétányon. Olyan fellépőket köszönthetünk idén, mint a Hooligans, Rúzsa Magdi, Bárány Attila, Kowalsky meg a Vega és még sokan mások.

A napijegy ára 2400 Ft (balatonboglári lakosok részére 1300 Ft), további infók az esemény Facebook-oldalán

Art Place Fest, Tihanyi PIAC placc – augusztus 19–22.

A tihanyi kompkikötőnél ezen a hétvégén is pezsegni fog az élet. Különféle portékákat, régiséget, ékszereket, ruházati termékeket, képzőművészeti alkotásokat, kézműves és termelői finomságokat sorakoztat fel a Tihanyi PIAC placc. Augusztus 20–21-én, pénteken és szombaton artkiállítás is lesz a piacnál, illetve Magyar Bori is zenélni fog. Pop-up bolttal vár titeket a budapesti Nubu hazai ruhamárka, augusztus 22-én pedig művészpiac lesz: workshopok várnak, és a Koalabell akusztik is zenél. 

További infók az esemény Facebook-oldalán

Ünnepi tűzijáték a Balaton körül – augusztus 20.

Augusztus 20-án Balatonfüreden este 10-kor kezdődik a tűzijáték, a móló végéből lövik majd fel a tűzrakétákat, miközben zajlik a már említett Balatonfüredi Borhetek is. Balatonalmádiban, a Wesselényi strand előtti rendezvénytéren tartják az Államalapítás ünnepét augusztus 19–21. között. Augusztus 19-én 20 órától a Budapest Bár zenél, majd másnap este 21:15-től egy különleges fényjátékban gyönyörködhettek. Előtte, 20 órától Fekete Nándor orgonaművész látványkoncertje kezdődik.

Balatonberényben 18 órakor kezdődnek a Szent István-nap ünnepi programjai. 20 órától Balkán Fanatik-koncert a szabadtéri strandon. 21:30-kor indul a tűzijáték, majd ezt követően Want3d-koncert kezdődik. A Bor és Kenyér Ünnepe hagyományosan a nyári szezon legnagyobb fesztiválja Siófokon augusztus 13–22. között. A siófoki hajóállomáson, a Dísz téren 16 órától kihirdetik a „Siófok Város Bora” címet, lesz kenyérszentelés, majd a Balaton Táncegyüttes és Sólya Zenekar műsora kezdődik, táncházzal egybekötve. 21 órakor kezdődik a tűzijáték, ezt követően Oláh Gergő lép fel. Balatonföldváron 9 órakor kezdődik a Szent István és az új kenyér ünnepe. 21 órakor indul a tűzijátékozás a Szent István utcában, a Jubileumi téren.

A Balaton számos más egyéb települése is készül a neves alkalomra, érdemes az ő programjaikat is végigböngészni!

Ünnep a birtokon, Hegymagas, 2HA Szőlőbirtok és Pincészet – augusztus 20–21.

Idén is lesz augusztus 20-i ünneplés a 2HA Szőlőbirtok és Pincészetben, méghozzá délelőtt 11 órától este 11-ig. Másnap brunch várja az idelátogatókat 11-től egészen 16 óráig. Csodás borok, frissen készült BBQ-ételek és DJ-szettek (Mihály George, Szita Viktor) mellett élvezhetitek a pazar kilátást. A borospoharaknál és a pincében most is Török Csaba lesz ott, aki 19 órától 3 tételes borkóstolóval kedveskedik.

Bár az esemény nem zárt körű, de regisztrációhoz kötött, melyet a regisztracio@2ha.hu-n tudtok megtenni, névvel és e-mail-címmel. Még több infó itt.

Art & Design Balaton Market, Salföld, Bánya – augusztus 20–22.

A Salföld határában álló egykori őrlőművet alakították át egy olyan szabadtéri helyszínné, mely kellemes környezetet biztosít ebédeknek, vacsoráknak, délutáni fröccsözéseknek, koncerteknek, gyerekprogramoknak, színházi előadásoknak. A Bányában tehát lehet majd enni, inni, kreatívkodni és különböző hazai tervezők által megálmodott arty- és dizájnholmikat vásárolni augusztus 20. és 22. között. A négylábúakat is sok szeretettel várják, és a környéken bringázók is könnyedén meg fogják tudni közelíteni a helyet. 

Bővebb infó az esemény Facebook-oldalán

Nyári ünnep, Hegymagas, Nyári Pince – augusztus 21.

Nyári ünneplésre hív a Nyári Pince: augusztus 21-én, vasárnap 18 órától a Magyarhang zenekar zenél, finomságok is lesznek, mint például a jól megszokott túrós rétes, a kellemes borokról nem is beszélve. Idén a nyitvatartás is hosszabb, ezúttal 13 órától egészen éjfélig lehettek a pincénél, a Szent György-hegyről nyíló különleges balatoni kilátás mellett.

Még több infó az esemény Facebook-oldalán

Budapest Bár-koncert, Balatonszárszó, Csukás Színház – augusztus 21.

A 1920-30-as évekbeli budapesti kávéházak világáig visszanyúló Budapest Bár Balatonszárszón ad koncertet augusztus 21-én, vasárnap a Kultkikötő jóvoltából. Az énekesek ezúttal Behumi Dóri, Németh Juci, Keleti Andris, Szűcs Krisztián lesznek, akik a Csukás Színházban szólaltatják meg a zenekar legnépszerűbb slágereit.

A jegyárak a normál szektorba 5900 Ft, további infó itt.

Címkék