A Balaton őszi arcát sokféle módon megismerhetitek október első hétvégéjén. Lesz geotúra, futóverseny vagy éppen nyitott szüret. A bulira vágyók partizhatnak a Badacsony egyik borteraszán, aki pedig szívesen mozizna még, a Fövenyes Kertmozi hidegbiztos élménnyel várja! Hétvégi programajánlónkat olvashatjátok.

Hangszert a kézbe, Veszprém – szeptember 30-tól október 2-ig

Kacérkodtok a hangszeren játszás gondolatával? Vagy megismertetnétek a gyereketekkel a zenélés örömét? Ezen a hétvégén (szeptember 30-tól október 2-ig) a veszprémi Hangvillában teljesen ingyen próbálhattok ki számos hangszert. Az úgynevezett zenei játszótéren minden érdeklődő betekintést nyerhet a dobos és az ütőhangszeres, a gitáros és a basszusgitáros, a billentyűs, a népi és a klasszikus hangszeres, az elektronikus zenei, valamint a stúdiós szekciókba is. A Hangszert a kézbe kezdeményezés kiváló lehetőség arra, hogy kipróbáljátok magatokat ezen a területen, nem mellesleg pedig szuper kikapcsolódás is lehet.

Délelőttönként elsősorban iskolai csoportoké a terep, 14 és 18 óra között azonban bárki látogathatja a programot. Még több infót itt találtok.

NN Ultrabalaton 2021, Balatonfüred – október 1–3.

Október 1-én indul a Balatont megkerülő, egykörös NN Ultrabalaton verseny, mely Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amit egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők. A rendezvényen most a Sió is részt vesz támogatóként, így a balatonberényi és a balatonszemesi frissítőpontokon a résztvevők ízletes Sió termékeket kóstolhatnak. A balatonfüredi versenyközpontban pedig most egy különleges, szemétből készült befutókapura emlékeztető installációt is felállítanak, amelynek kapcsán nyereményjátékkal is készülnek a szervezők.

Még több infót itt találtok. (x)

Családi szüret, Paloznak, Homola Pincészet – október 2.

A szüreti szezon közepén a Homola Pincészet úgy döntött: megnyitja kapuit a néphagyománynak is számító program és a borászathoz is tartozó fontos tevékenység iránt érdeklődök előtt. Így az október 2-i, szombati családi szüret során kicsik és nagyok együtt nyerhetnek betekintést a szüret mindennapjaiba. Lesz közös szüretelés, préselés, de készülnek gyerekprogramokkal, kézműves-foglalkozásokkal is, na meg persze egy különleges bar food kínálattal is.

A belépés ingyenes, még több infót itt találtok

Őszi színek-túra, Szent György-hegy – október 2.

Már bőven elérkezett az az időszak, amikor a balatoni strandolást izgalmas balatoni kirándulások váltják fel. A Badacsony Régió Tourinform vezetett túráján a Szent György-hegy izgalmas történetével és gazdag élő és élettelen természeti világával ismerkedhettek meg. A túra vezetője pedig a hegy sárkányának históriáját is leleplezi. A bazaltorgonáktól kezdve az Oroszlánfejű-kúton át a Lengyel-kápolnát is megnézhetitek a körülbelül 4 órás, 8-9 km távú túrán. Az indulás október 2-án, szombaton 10 órakor lesz.

A belépő 6 éves korig ingyenes, egyébként 500–1500 Ft/fő között alakul. Még több infót itt találtok.

James Bond-nap, Balatonudvari, Fövenyes Kertmozi – október 2.

Október 2-án, szombaton Balatonudvari-Fövenyesre, a Fövenyes Kertmoziba is megérkezik a James Bond-sorozat legújabb, huszonötödik része, a Nincs idő meghalni. Ez alkalomból teljes 007-es tematikára vált a mozi, de még a Kalóz Strandbisztró is, minden rajongónak itt a helye! A strandbisztró 12 órától James Bond-menüvel várja vendégeit. Lesz füstölt lazacpisztráng buggyantott tojással (Gyémántok az örökkévalóságnak, 1971), ropogós csirkefalatok koktélszósszal (Élni és halni hagyni, 1973), hideg marhasült burgonyasalátával (Őfelsége titkosszolgálatában, 1969). Emellett egész nap Vesper Martinit is kérhettek (Casino Royale, 1953), és talán nem lepődtök meg akkor sem, ha James Bond-dalok csendülnek majd fel. A kertmozi kültéri fűtőegységeket is felállít a pokrócok biztosításán kívül, a Kalóz Strandbisztró pedig fűtött, zárt teraszon várja a vendégeit hűvösebb időben is! 

A pénztár 19:30-kor nyit, a jegyeket érkezési sorrendben lehet megvásárolni. Még több infót itt találtok

Nyitott Főzdék Napja, Balatonvilágos, Hedon Sörfőzde – október 2.

Október 2-án, szombaton egész napra kinyitnak a magyar kisüzemi sörfőzdék a Nyitott Főzdék Napja alkalmából. Lehetőségetek lesz a balatonvilágosi Hedon Sörfőzde főzdetúráin, sörkóstolóin és kvízjátékain is részt venni. Megkóstolhatjátok többek között a Balatonvilágosi Pilsner hidegkomlós változatát, de a teljes Hedon-kínálattal is megismerkedhettek. Az esemény kapcsán a családokról, a gyerekekről sem feledkeztek meg: lesz gyereksarok, társasjátékok, és a strandröplabdapálya is egész nap a tiétek lehet.

A programok ingyenesek, még több infót itt találtok.

Káli Art-Park Piknik, Köveskál – október 2.

Még nyár elején számoltunk be arról, hogy kortárs szobrok költöztek a köveskáli Káli Art-Parkba. Most a park első piknikjét szervezik meg október 2-án, azzal a céllal, hogy a bemutatott szobrok alkotóit személyesen is megismerhesse a közönség. Szombaton 15 órától kezdődik a program, mely a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.
 
A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Még több infót itt találtok

Buli a borteraszon, Pláne Badacsony – október 2.

A nemcsak az ételekkel, de a lemezekkel is jól bánó Papa Áron, azaz Molnár Áron, a Pap Wines egyik házigazdája ezúttal Badacsonyba látogat. A Pláne Badacsony teraszán fogja biztosítani a hangulatot DJ-szettjeivel október 2-án, szombaton 19 órától. Kellemes borok, jó hangulat, zene, szuper kilátás – kell ennél több egy őszi hétvégi estére? 

Még több infót itt találtok

Túra a Somlón, Somlóvásárhely – október 3.

A Somló felfedezésére is szívesen invitálunk titeket: a Túrafalók október 3-ra, vasárnapra szervez geotúrát, melyen a Szent Margit-kápolnától indulva a Kinizsi-sziklán és a somlói váron át egy izgalmas és sokszínű kört tehettek meg. A túra hossza 7,5 km, alaposan készüljetek fel! Az indulás 11 órakor lesz. A Somlóról legutóbb itt írtunk, ha egy kis ízelítőt szeretnétek a túrához.

A részvételi díj felnőtteknek 2800 Ft/fő, gyerekeknek 1500 Ft/fő. Még több infót itt találtok.

Hajmáskéri anzix-séta, Hajmáskér – október 3.

Pusztulásukban is lenyűgöző, impozáns épületek, melyek az Osztrák–Magyar Monarchia idejétől a szovjetek 1990-es kivonulásáig tartó időszakból rengeteg emléket őriznek. A Túrajó sétáján az egykori Monarchia és Közép-Európa legnagyobb katonavárosát járhatjátok be október 3-án. A We Love Balaton csapata egy ilyen sétán egyszer már részt vett, itt olvashattok az élményeinkről. Találkozási hely: Hajmáskér, a Gábor Áron Általános Iskola melletti parkoló (Iskola utca 1.). A séta hossza, időtartama: 2 km, 2 óra. Javasolt öltözet: sportos, vastag talpú cipővel és zseblámpával.

A részvételi díj 2900 Ft/fő, 10–14 éveseknek 2000 Ft/fő, melyet a jegy.hu oldalán válthattok meg. Még több infót itt találtok a sétáról.

Címkék