balaton

szerkesztés

Balatoni ízek és tekerés kéz a kézben – Az Így főz a Balaton felfedezésre buzdít

Szerzők

  • We Love Balaton

2021. 12. 09. 10:03

Izgalmas tippekről és történetekről olvashatunk a balatoni gasztronómia és a helyi nevezetességek kapcsán úgy, hogy közben meghaladjuk a Balaton szezonális szavatosságát is. Az Így főz a Balaton nemrég megjelent, egyedülálló formátumú könyvnek köszönhetően a nyári időszakon kívüli balatoni kirándulásokhoz is inspirációt kapunk.

„Jöjjenek minden évszakban! Autóval, vonattal vagy akár kerékpárral, és kóstolják meg az egyedülálló balatoni ízeket!”

– fogalmaz Csapody Balázs, a Kistücsök Étterem tulajdonosa a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal együttműködésben készült, Így főz a Balaton című kötetben. A sokak által kitűzött közös célt, miszerint a Balaton már nemcsak nyáron érdekes és népszerű környék, ez az egyébként kétnyelvű (magyar és angol) kötet is támogatja. Ugyanis amellett, hogy a tipikus nagy képes, kellemesen végigolvasós könyvélményt adja a kulináris felfedezéshez, közben útikönyvként is funkcionál azzal, hogy mankót kínál útba eső látnivalókhoz, legyen az geológiai vagy természeti különlegesség vagy éppen ikonikus épület.

Fotó: Fraunholcz Attila

Csak gurulunk és gurulunk, miközben felfedezzük a környéket

Mégis hogyan szólhat egy kemény táblás album közvetlenül, gyakorlati tippekkel az olvasóihoz? A Balatont többnyire 2-3 településenként gasztronómiájában bemutató blokkok előtt kidolgozott útitervet kapunk a környék felfedezéséhez két keréken. Ehhez pedig egy-egy QR-kóddal ellátott térkép is jár, melyet beolvasva a telefonunkba máris útnak indulhatunk.

Minden térképhez tartozik egy QR-kód is

Fotó: Fraunholcz Attila

A beszámozott megállók mellé jól felépített tanácsokat is kapunk, hol csatlakozzunk rá vagy éppen hol térjünk le a Balatoni Bringakörútról. Aki tehát ezt a könyvet a kezébe veszi, szeme láttára fedezheti fel a Balatont részeire bontva, majd teljesen megismerve. De aki túl van már néhány Balaton-körön, annak is érdemes lehet így is, több arcát megismerve, a javasolt megállók érintésével körbetekerni a tavat.

A csopaki pincepörkölttől a somogyi gánicáig

A vendéglátóhelyekről és a helyi „arcokról” szóló rövidebb ismertetőket recepttel és természetesen borajánlókkal kiegészítve „tálalja” a könyv, úgy, hogy közben jut elég néhány legendás történet megismerésére is.

Fotó: Fraunholcz Attila

Attól függ tehát, milyen szemszögből nézzük: az Így főz a Balaton útikönyv extra kiadásban vagy ismeretterjesztő könyv némi kitekintéssel, mely a How to cook könyvsorozat része.

Hasonló tartalmak

Admin mode