gasztró

szerkesztés

Macaron, croissant, házi kenyér és bringák – Kipróbáltuk Csopak legújabb és legmenőbb francia pékségét, a Buborékot

Szerzők

  • We Love Balaton

2021. 08. 11. 14:30

Magas minőségű pékárukkal, reggelivel, omlettes brunchcsal, poharazott champagne-nyal, szusival, bisztrókonyhával, luxusbiciklikkel és szálláslehetőséggel nyílt meg Csopak jelenleg legfelkapottabb helye, a Buborék.

Aki ismerős Csopakon, az valószínűleg elképedve nézte bő egy hónapja a kígyózó sorokat a strandhoz vezető úton lévő lepukkant, ósdi élelmiszerbolt előtt. Meg kellett dörzsölnünk a szemünket, hogy elhiggyük, nem érzéki csalódásban van részünk, hiszen a régi bolt helyén egy csillogó, modern francia pékség nyitotta meg kapuit, ahol már az első hét reggelein is közelharcot kellett vívni az Benedict-tojásért.

Fotó: Orbán Péter - We Love Balaton

Nem vicc, komolyan mondjuk. Közel 400 adag reggelit kiadni gyakorlatilag a nyitás napjától minden reggel, az elképesztő teljesítmény, és ehhez jön még hozzá a nap többi részének vendégserege. Egyértelmű, hogy a Buborék megálmodói telibe találták a környék folyamatosan bővülő nyaralóközönségének igényeit, hiszen pár éve még futurisztikusnak hatott volna a gondolat is, hogy poharazott champagne-t lehet a reggelihez inni a csopaki vasútállomástól 500 méterre.

Fotó: Orbán Péter - We Love Balaton

A budai Nor/ma Grandból is ismert Molnárka Simon felelős a saját recept alapján készített, kovászos, jólesően savanykás házi kenyerekért, a cukrászatot Hucker Barbara viszi, a konyhában pedig Németh Tamás a főnök. Fiatal, vagány csapat jött össze, akik hanyag eleganciával rakják össze az üdítően friss és pillanatok alatt függőséget okozó kínálatot.

Fotó: Orbán Péter - We Love Balaton

Saját kovászból és teljes kiőrlésű, valamint biolisztből készült bagett, kenyerek, tartalmas szendvicsek, extra vajas croissant, citromtarte, ikonikus málnás macaron, szusi és folyamatosan változó menü fogad minket csütörtöktől hétfőig a strand felé vezető út bal oldalán. Az előételek 2490 forint (cézársaláta bundázott csirkével) és 8000 forint között mozognak (5 éves 100% Iberico Pata Negra sonka), a főételek között pedig jelenleg találunk paradicsomos-rákos tésztát vagy grillezett tengeri sügért parajjal és gombával 3990 forintért, de akár rib-eye steaket is kérhetünk paradicsomsalsával 7500 forintért.

Fotó: Orbán Péter - We Love Balaton

Nagyon magas minőség, érezhetően remek alapanyagok, változatos és széles kínálat egy rendkívül barátságos és üdítően új környezetben. Emellett a Buborék mottója a 3 B (Bed, Bike, Bread – ágy, bicikli, kenyér), és ennek részeként az épület fölső részén szállásokat alakítottak ki, a bolt fele pedig luxusbiciklik kiállítói és értékesítési pontjaként is szolgál. 

Fotó: Orbán Péter - We Love Balaton

A Buborékban nem feltétlenül a környékbeli gasztronómiáról és borokról szól a történet, de úgy gondoljuk, egy kinyilvánítottan francia pékségnek és bisztrónak nem is feltétlenül arról kell szólnia, hiszen van elég hely, ami a környék adottságait mutatja be. Úgy tűnik, Csopak–Füred–Paloznak hármasa végleg olyan lokációvá vált, ahol az egyre színesedő és bővülő vendégigények miatt ez a buborék bizony nem fog kipukkanni. 

Hasonló tartalmak

Admin mode