Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Olívabogyót szüreteltek a Szent György-hegyen – Fotók

Nemcsak szőlőt, hanem olívabogyót is szüretelnek ebben az időszakban, legalábbis a Szent György-hegyen biztosan. A 2HA Szőlőbirtok és Pincészet szüretén járt az MTI fotósa.

Török Csaba, a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa és borásza több mint tíz éve foglalkozik olajfákkal, már túl van az első hazai termesztésű extraszűz olívaolaj létrehozásán is. Birtokára ezúttal az MTI fotósa látogatott el, hogy megörökítse az idei olívabogyó-szüretet

Egy kifejlett olajfának kb. 20 kg a terméshozama, ebből ideális körülmények között kb. 4 liter olajat lehet kinyerni, mondta még a We Love Balatonnak Török Csaba. Korábbi riportunkat itt olvashatjátok a Szent György-hegyi olívatermesztésről.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Nem nyit ki többé a kővágóörsi Andriska Pékbisztró

Nem nyit ki újra a 2023 szeptemberétől zárva tartó Andriska Pékbisztró. A hírt a tulajdonosok osztották meg a Facebookon.

Gasztró

Márciusban a vadonatúj TASTE BALATON fesztivál robbantja be a szezont a Balatonnál, nem is akárhogyan

Nem is lehetne jobban indítani a szezont, mint március 8. és 17. között a TASTE BALATON gasztrofesztivállal, ahol 26 helyszínen 100 program lesz.

Gasztró

Balatonfüredet is bevették a díjnyertes burgerek – Kipróbáltuk a Grøenk Delit

A faszenes grillen készült ételek, a burgerek és a sztékek vannak a főszerepben, de néhány füstös ízzel megkínált klasszikust is kipróbálhatunk.

Neked ajánlott

A