aktív

szerkesztés

5+1 program, amivel jól indul a nyár – Hétvégi programajánló

Szerzők

  • Szekernyés Tünde

2023. 06. 01. 16:31

Szuper programokkal kezdhetjük meg a nyári szezont a Balaton körül. Június elsejétől gyűjtöttünk eseményötleteket a hétvégére, amelyeken az egész család jól szórakozhat. A Nemzeti Parkok Hete kedvezményes jegyekkel és izgalmas túrákkal vár, a négynapos veszprémi kórusfesztiválon pedig, a koncerthallgatás mellett, ti is bátran dalra fakadhattok. Ajánlunk még Balatonbarát kert workshopot és beszélgetést, valamint irodalmi programot, lapszámbemutatót, amellyel egybeköthetitek a Szent György-hegyi borkóstolást. A Káli-Kapocs megnyitja kapuit hétvégén, és más, északi parti kulináris kalandokra is számíthattok.

Nemzeti Parkok Hete – június 1–4.

Az idén is kedvezményes jegyekkel, izgalmas túrákkal és programokkal készül a Balaton-felvidéki Nemzeti Park a Magyar Nemzeti Parkok Hetén, egészen június 4-ig. Június 2-án Csopakra, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Székházának parkjába (Kossuth u. 16.) várják a fiatal természetbarátokat a szervezők, a Természetismereti játékok nevű programra. 

Június 3-án 9 órától a Magyar Pásztorkutyás Hétvége keretében nézhettek meg egy izgalmas bemutatót a Salföldi Majorbanjúnius 4-én pedig a balatonedericsi Csodabogyós-barlang kb. 400 méteres, 1,5-2 órás alaptúráját kedvezményesen, 7500 Ft-ért teljesíthetitek.

További infókat itt találtok. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Dalvölgy Veszprém 2023 – június 1–4.

Június első hétvégéjén kórusfesztiváltól lesz hangos Veszprém. Az elsejétől kezdődő négynapos Dalvölgy eseménysorozaton megrendezik a Magyar Kórusok Találkozóját, lesznek karnagyi kurzusok, zenepedagógiai előadások és szakmai beszélgetések is. Szombaton ötórás gálakoncerten vehettek részt, ahol a több mint 1300 énekes és 60 kórus mellett ti is becsatlakozhattok a dalolásba.

További infókat és a részletes programot itt találjátok. 

Balatonbarát kert – Projektindító Meetup Paloznak – június 2.

Fontos-e, hogy a kertünk hogyan hat a tájra? Mitől Balatonbarát egy kert? Mit jelent, hogy természetvédelmi szempontú kertfenntartás? Mit ültessünk és mit ne ültessünk a balatoni kertekbe, szőlőkbe, veteményesekbe? 

A Balatonbarát kert projekt új szempontokat szeretne adni a balatoni kertek és zöldterületek ültetéséhez, építéséhez, gondozásához, amiket figyelembe véve mindannyian tehetünk a tó és a környék szépségének megóvásáért. Június 2-án 14 órától a Balatonbarát kert témáihoz kapcsolódva egy-egy előadó fejti ki részletesebben a dilemmákat, zöldséges és gyümölcsöskert, szőlőterület és díszkert kialakítással és fenntartással kapcsolatban. A Meetup kísérő eseményeként a paloznaki Szent József Ház mögötti parkban közös ültetésen, majd borkóstolón is részt vehettek. 

Itt találtok további információt.  

Fotó: Balatorium

Az olaszrizling éjszakája – Vulkán lapbemutató és Szent György-hegy hajnalig – június 2–3.

Június első szombatján rendezik meg az idei Szent György-hegy hajnalig eseményt, egy olyan napot, amikor be lehet járni a hegyet, piknikezni, fűben ülni, koncerteket hallgatni és lelassulni. Mindezt most irodalommal egybekötve tehetitek meg, hiszen június 2-án, a Vulkán lapbemutatóján több balatoni kötődésű szerző is felolvas. A műveket követve a legjobb olaszrizlingeket kóstolhatjátok, majd Bácsi Zoltán borfilozófussal közösen gondolkodhattok arról, hogy van-e a hegynek saját bora.

További infókat itt és itt találtok. 

Fotó: Szent György-hegy Hajnalig - Facebook

Hivatalos Kapocsnyitó, Mindszentkálla, június 3.

Június 3-án lecsapolják az első sört, és forró vízbe dobják az első túrógombócot a minszentkállai Káli-Kapocsban, és ezzel a gesztussal hivatalosan is megnyitják az idei szezont. Ha egy hideg fröccsre, szörpre vágytok, ne kerüljétek el Káli-medence romkocsmáját, hiszen az sem kizárt, hogy a lazulós este buliba, koncertbe torkollik.

További infókat itt találtok. 

Falatozzatok az északi parton!

A déli parti gasztrotúra mellett nemrég az északi partot is végigkóstoltuk. Ebben a cikkünkben azt foglaltuk össze, hogy Zánkától Szigligetig milyen kulináris izgalmak várnak, ha finom falatokkal koronáznátok meg június első hétvégéjét.

Az északi partról szóló beszámolót itt, a déli partról szólót pedig itt találjátok meg. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Hasonló tartalmak

Admin mode