Az első tematikus hétvégét október 26-án és 27-én tartják.
Idén is megszervezik a Gasztrohegy eseménysorozatot, ahol egyszerre fedezhetjük fel a Badacsonyt és a hozzá tartozó ízeket. A megszokott szezonális hozzávalók és a kóstolások idén elektromosbicikli-bérléssel és kerékpártúrákkal is kiegészülnek – olvasható a sajtóanyagban.
Az elmúlt években ősztől tavaszig havonta egy alkalommal szervezték meg az évad tematikus eseményeit, az új évadban 5 hétvégén járhatjuk végig a programhoz csatlakozó éttermeket, hogy finom fogásokkal vagy borokkal koronázzuk meg a badacsonyi kirándulást.
A fő helyszíneken a tematikus kínálatot lehet megkóstolni, a kiegészítő helyszíneken pedig borokkal, brunchfogásokkal és az aktuális témához illő ajánlatokkal várnak. A 7 fő helyszín a Hableány, a Laposa Birtok, a Borbarátok, a Bonvino Borbár, a Tilia Borvendéglő, a Nefelejcs és a Folly Arborétum és Borászat. A 6 kiegészítő helyszín az Istvándy Borműhely, a Pláne Badacsony Borterasz, a Gilvesy B-üzem, a LaTéne Desszertműhely, a Válibor Vinotéka és a Hinta Badacsony.
Az első, októberi esemény az Irány az erdő! címet viseli, ahol például a vadak és a gombák kerülnek tányérra.
Idén az esemény a VisitBalaton365-tel és a BalatonBike365-tel közösen valósul meg, így lehetőség van vezetett kerékpártúrákon is részt venni.
A Gasztrohegy idei évadának időpontjai:
- Október 26–27. Irány az erdő!
- December 7–8. Advent
- Február 8–9. Farsangi hétvége
- Március 29–30. Bringás hétvége – „Egykezes” bringás ételek és falatok
- Május 10–11. Tapas weekend
(Borítókép: Gasztrohegy)