Gasztró
A Kreinbacher négy érmet nyert a pezsgő vb-n
A legjelentősebb nemzetközi pezsgőversenyen kimagasló eredményekkel szerepelt a somlói Kreinbacher Birtok: több pezsgője is díjat érdemelt.
A legjelentősebb nemzetközi pezsgőversenyen kimagasló eredményekkel szerepelt a somlói Kreinbacher Birtok: több pezsgője is díjat érdemelt.
Az alapanyagok minősége iránti megszállottság maradt, de a fogások és a környezet már nem gasztrokocsmát idéz. Főszerepben a szmókerben készült húsok és a fűszerek.
Simán befér egy malac Siófok tán legnagyobb szmókerébe, amely az újranyitott Déli Part BBQ-ban kapott helyet Siófok legvelenceibb részén, a csatornaparton.
Mire képes két közgazdász, ha a Káli-medence egyik csendes sarkában fognak össze? A Sabar borház idén nyáron már vendégházzal is bővült.
A tihanyrévi piacon eddig is volt egy bisztró, de most önálló branddé alakítják át kibővített nyitvatartással és A Konyhafőnökből ismert Dános Tamással.
A Balaton egyik legismertebb tortakészítője végre megnyitotta cukrászdáját Gyenesdiáson. Elmesélte, miért várt ilyen sokáig, és miért akar télen is nyitva tartani.
Nincs könnyű dolgunk, ha borászatokat kell ajánlani – egyszerűen olyan sok a klassz célpont, hogy nehéz kiválasztani párat. Megpróbálunk segíteni.
Lellei és boglári vállalkozók fogtak össze, hogy népszerűsítsék a szezonon kívüli eseményeket és azokat a helyeket, melyek egész évben nyitva tartanak.
A gyenesdiási Bringatanya fagyimesterei, Somogyi József és Reni meséltek olaszországi tapasztalataikról és az új ízek születéséről.
Mindent abból készít, amit a kertje ad, és szívügye, hogy a gyerekek is egészséges sütikhez jussanak a strandon.
Pesten már ismert brand a természetes alapanyagokból isteni fagyit készítő Anjuna, ami Balatonfüreden keresztül tör be a tópartra.
Legendás badacsonyi étterem üzemeltetését vették át Laposáék. Megnéztük, mit tud a St. Orban Étterem.
A balatoni gasztronómia régi motorosa, Kocsis Bálint séf is beállt az újhullámos strandbüfét bevállalók sorába, és nagyon élvezi.
Ha épp Zamárdi partjainál lovagolnál a hullámokon és kitikkadnál, érdemes beugrani a Tiki Beach Bisztróba egy Bahama Marci koktélra vagy egy galuskára.
A Vinagora borversenyen 545 nevező közül választották ki a legjobb borokat, díjazták például a Söpteit, a Jásdit és a Kristinust is.
A Szomszéd Kertje most is zöldebb, ami a csopaki gasztrokocsma esetén frissességet, helyi jelleget és nagy szívet takar. És még a kijevibe is csont került.
Máté Zoltán, a Friss Hal Kft. tulajdonosa bevállalta, hogy friss hallal és konyhakész haltermékekkel látja el a balatoni vendéglátóhelyeket. Őrültség, de megéri.
A tulajdonos, Kocsis Jenő bátran állt bele az új projektbe: tudta, hogy óriási az igény egy melegkonyhás helyre, ahol az oldalasok a vendégek előtt készülnek el.
A Magyar Konyha balatoni kalauza minden eddiginél több vendéglátóhelyet ajánl, ezek közül száz új, vagy még soha nem szereplet a kiadványban.
A csaknem 20 éve nyitva tartó helyen olyan profi a kiszolgálás, hogy tanítani lehetne. Ez az a hely, ahol nem vesznek össze a burgerek, a quinoa és a hagyományos ételek.
A Villa Tolnay leginkább a teljes kikapcsolódásra vágyó párokat szólítja meg, és ahogy a szerelem folyamatosan fejlődik, úgy a hely is nagy terveket dédelget.
A Péklány "törpepékség" 2017 őszén nyitott meg Balatonfüred központjában. Azóta is óriási a pörgés, bővült a kínálat és a csapat, és az anyakovász is köszöni, jól van.
Megkérdeztük a balatoni vendéglátás ismertebb alakjait, ők milyen jó példával tudnak elől járni, hogyan képesek megtartani a munkaerőt, mivel tudják megszerezni.
Minőség-hitelesség-egész éves nyitvatartás. Ez a három kritérium jellemzi a napokban megjelent kiadványban szereplő Balatoni KÖR-tagot.
Susanne Daucher több mint 20 éve költözött Pécselyre Németországból. Nemcsak különleges eceteket és mustárokat, hanem szobrokat is készít.