Gasztró
Új borbárt kapott a Badacsony- Fata Bor-és Pezsgőbár
Borterasszal bővült a Borbarátok-Fata birodalom: Badacsonytomaj Római utcájában már vitorlaponyva alatt is borozhatunk.
Borterasszal bővült a Borbarátok-Fata birodalom: Badacsonytomaj Római utcájában már vitorlaponyva alatt is borozhatunk.
Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus szerint jó az irány a balatoni borvidékeken, de az export helyett inkább az lenne a cél, hogy itthon fogyjanak a régiós borok.
Befejeződött a verseny, győztest hirdetünk az Év Strandétele versenyben. Sőt, idén is találtunk egy új felfedezettet.
Sokan úgy jegyezték meg Málik Zoltán természetes borát: ez az, aminek a címkéjén vaddisznó van. Erőteljes, archaikus. Ami viszont nincs rajta: a szelídsége. Borászportré.
A Balaton legjobb fagyijainak készítői elmondják, mire kell figyelni, amikor fagyit veszünk, és azt is, hogy miért nem tartanak az "albán" fagyizóktól.
Évek óta tartó folyamat, hogy kocsmák és boltok helyén vendéglátóegységek nyílnak. Örülnek a nyaralók és bosszankodnak rajta a helyiek. Megkerestük az érintetteket.
Nagy a fajtagazdagság, sokféle szőlő terem, így igazán változatos borok készülnek itt, mindenki megtalálja a kedvére valót.
Horváth Péter a budapesti Pékműhely és Artizán után most Szóládon süti kovászos kenyereit, rendelésre. Meglátogattuk.
Jamie Cullum nyitotta meg a hetedik Jazzpikniket. A visszafogott pokrócon fröccsözés óriási buliba csapott át, közben fogytak a fröccsök és a magasba emelkedtek a kezek.
Németh Tamás nyárra bezárta a Repetát, és a gyenesdiási piacon levő egységébe költözött le füstölögni. Duroc sertést, mangalicát, tanyasi csirkét dob a rácsra.
Szeptember 15-én már harmadik alkalommal rendezik meg a Somlón a Juhfark egyedülálló, reprezentatív bemutatóját.
Németh Zoltán, a hely tulajdonosa elmesélte, miért vágtak bele a süteménykészítésbe, és és melyik népszerű fagyiról gondolták azt az elején, hogy senkinek sem kell majd.
Boldog kecskék tejéből isteni finom fagyi készül, de ehhez kell a gazdák szakértelme, türelme is. A Kékkúti kecskefarmon jártunk, Gondor Tibornál és családjánál.
Augusztus 2. és 4. között rendezik meg a Paloznaki Jazzpikniket, ahol a környék borai is főszerephez jutnak. Mit érdemes tudni a Balatonfüred-Csopaki Borvidék borairól?
A Neked Főztem burger+reggeli és a zánkai Gyógynövényvölgy bemutatja: világbajnok reggeli, felejthetetlen burgerek, káli-medencei-kilátás és friss fűszerek a házból.
Újabb ínyenc fagyizó tűnt fel Balatonfüreden. A Sarokházban az ízeket Nyári Julianna álmodja meg, az inspirációt egy olaszországi fagyikurzus és kedvenc süteményei adják.
A balatonföldvári Mamzibár & Grill egy kellemes fövenyes strandon található, és finom quesadillával dobja fel a strandbüfék kínálatát.
Schindele Botond több mint 20 éves vendéglátós tapasztalattal, tősgyökeres fürediként úgy döntött, Balatonszepezden nyitja meg álmai bisztróját.
A Fügekert idén szintet lépett: brunch jellegű ebédet is kínálnak a felújított teraszon, a látványpult mögött pedig egy Michelin-csillagos éttermet is megjárt séf főz.
A Liliomkert piac-alapító Harmathy Ildikó újra megnyitotta a Vörös Lónak dedikált kávéházat, amely egyszerre étterem, delikát bolt és közösségi hely.
A pizza biztos pont Balatongyörökön, de érdemes a kéthetente változó étlapba is belekóstolni a Mango Beachen. 13 év tapasztalata nem vész kárba, ezt az ízeik garantálják.
Bezerics Dániel forradalma a strandgasztróban nem egy robbanás, hanem egy építkezés. Új Paletták nyíltak Siófokon és Zamárdiban, melyhez új strandételek dukálnak.
A Balatoni KÖR és a We Love Balaton idén is keresi azt az ételt, amely új lendületet adhat a balatoni strandgasztronómiának.
Mi lesz az egyenlet másik oldalán, ha az egyiken egy Bécsből hazaruccanó magyar család és egy főszakács családfő áll? Hát egy kiváló lellei strandbisztró!
A Pavilonban az olasz gasztronómia a balatoni retró életérzéssel találkozik, úttörőtáboros díszletek között készül az olasz pizza és a pármai pacal.