Már régóta nem igaz, hogy augusztus 20. után vége a balatoni programoknak! Szeptember első hétvégéje tánccal, sörfőzdenyitással, Szent György-hegyi nyitott pincékkel és sok gasztroprogrammal vár.
Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, ikonikus épületek, borászdinasztiák és kuriózumnak számító borok nyomába eredünk, és időutazást teszünk a település múltjába is.
Nyár közepe óta már grillen készült fogásokat is kérhetünk a hedonista reggeli, a finom kávék és a sütik mellé. Kipróbáltuk, milyen, amikor nem csak húsok kerülnek a faszénre.
Ez a hónap a szüretről, a hosszú kirándulásokról és a gasztronómiáról szól. Lesznek családi, elektronikus és gasztrofesztiválok, és izgalmas vezetett sétákon ismerhetjük meg a régió múltját.
A Gasztrohegyen kóstolható vegetáriánus fogásokat úgy állították össze a séfek és a vendéglátós szakemberek, hogy a legelszántabb húsevőket is lenyűgözzék.
Olyan ételeket kóstolhatunk majd, mint a rozmaringos füstben pihent, faszénen sült csirkenyalóka, az édes disznówok füstölt házi kimcsivel vagy a melegfüstölt, paprikás harcsa- és fogaskolbász.
A decemberi Gasztrohegy állomásait végigjárva megkóstolhatjuk Szindbád velős csontját, Tersánszky legendás nyúlpaprikását, Gombóc Artúr csokiját és Harry Potter kedvenc édességét is.
A Csobánc, a Bács-hegy és a Badacsony szőlőhegyi templomai közül mutatunk be hetet, és mivel nem esnek nagyon távol egymástól, hidegebb időben is végigjárhatjátok őket.
A hétvégi újabb Gasztrohegy-eseményen megint különleges ízekre fordulunk rá, hiszen a mostani téma középpontjában a halak állnak. A pontytól a pisztrángon át a tokhalig haladhatunk.