Rovarokat nézhetsz, herkentyűket vehetsz, koncerten csápolhatsz és lecsaphatod a röplabdát ezen a hétvégén a Balatonon. Következzen kis hétvégéi programszemlénk!

Disztichon Fesztivál; Tapolca-Diszel, Diszeli Kúria – Július 30-augusztus 2.

Már csütörtökön elkezdődött Tapolca külső negyedében (ami voltaképp egy csinos kis falu) a minifesztivál, ami egészen vasárnapig tart. A lényeg, hogy az irodalmat minden eseménybe becsempésszék. Látható Szilágyi Erzsébet és Gönczi András Mester és Margarita című installációja, minden nap borkóstolókat tart Tóth Bálint és a Sabar-dűlő Borház, fellép Földes László, azaz Hobo több műsorral, az egészet pedig a Folksteps koncertje zárja vasárnap 7-kor.

Grecsó Krisztián: Vera; Balatonföldvár, Bajor Gizi Közösség ház – Július 31.

Péntek este fél 9-kor kiderül, "mit kezd a család sötét titkaival egy gyerek" a nyolcvanas évek nyomott légkörű Magyarországán. Grecsó Krisztián könyvéből a Kőszegi Várszínház készített színpadi adaptációt Grisnik Petra főszereplésével. A korszak fojtogató világában egy kamaszlány családi hazugságokkal szembesül és szerelmi csalódás is éri, ezt próbálja megemészteni a könyvben és a darabban. A Göttinger Pál rendezte előadásra 4500 forint a normál, 6000 forint a támogatói jegy, itt lehet megváltani.

Allstars Workshop; Gyenesdiás, Konyha 2.0 – Augusztus 1.

Délelőtt 10-re várnak mindenkit, aki Németh Tamás vendéglátására szeret támaszkodni, de megismerkedne a hazai, azon belül a regionális gasztronómia nagy figuráival. Olyanok sütnek-főznek-tanácsolnak, mint Bíró Lajos a Bockból, Reményik Kálmán a Vászolyi Sajtmanufaktúrától vagy épp Prykril József mesterszakács. Kóstolóadagokat tudunk enni, lesz sör és pálinka, a zenét a blues–jazz–deep vonalon mozgó IPA szolgáltatja.

Fishmonger – Balaton; Tihanyi PIAC Placc – Augusztus 1-től

Az egyre nagyobb ismertségre szert tevő budaörsi halpiac végre nagyobb élővíz közelébe is kitelepül. Fishmongerék mostantól minden szombaton megjelennek a Placcon, és az édesvizeken túli világot is megmutatják mindenféle tengeri herkentyűvel. Vásárolni előzetes rendelésleadás és fizetés esetén lehet, amelyet a webáruházukon keresztül tehettek meg, átvenni pedig a piacon lehet!

Rovarkincsek kiállítás; Vászolyi Galéria – Augusztus 1-től

Szombaton 17:30-kor nyílik egy különleges kiállítás az apró balaton-felvidéki faluban. Az ArtEnto Alapítvány rendezésében színpompás trópusi bogarakat, pillangókat és ízeltlábúakat mutatnak be, de nem is annyira tudományosan, mint művészien (művészi bogarakat a füredi TOP10 kiállításon is megtekinthetsz). A kiállítás minden nap augusztus 30-ig 16 és 20 óra között lesz látogatható.

Balaton-átúszás 2020; Révfülöp-Balatonboglár – Augusztus 1.

Hihetetlen, de idén úgy tűnik, nem kell az időjárás miatt mókolni az átúszás időpontjával, pusztán a járvány miatt kellett azt áttenni a tervezett június 27-ről erre a szombatra. De most tényleg megrendezik, a szokás szerint az 5,2 kilométeres boglári szűkületet kell átszelni, már harmincnyolcadszorra. Érkezzetek időben a révfülöpi rajthelyre!

Margaret Island; Szigliget, Várudvar-Gasztroplacc – Augusztus 1.

A szigligeti önkormányzat szuper koncertekkel akarta megünnepelni, hogy végre elkészült a Vár felújítása, de a projekt elhúzódott, a viták miatt pedig új helyre kellett a rendezvényt költöztetni. A Várudvar-Gasztroplaccban tartják a Margaret Island fellépését is, ami este 8-kor kezdődik szombaton. A jegyár 4500 forint, de már teltházat jelentettek be. Reménykedjetek a lecsurranó jegyekben.

Flying Ball amatőr strandröplabda kupa; PLÁZS Siófok – Augusztusi hétvégék

Július 11-től szeptember 13-ig minden hétvégén ér lecsapni a labdákat a homokon. A PLÁZS területén dúló, minden hétvégén megújuló összecsapásokat a Kispest csapata szervezi, nevezni is náluk lehet az egyes víkendi fordulókra.

Címkék