Kellemes olasz zene, mediterrán teraszos kert, úszómedence és szauna, olasz ételek, Balaton-felvidéki borok. Akár hosszabb időre, akár egy ebédre vagy vacsorára érkezünk a köveskáli Mandillába, biztos hogy minket is rabul ejt majd a dolce vita.

Romantika és mediterrán életérzés

Penziás Réka és férje, Kovács Gábor Köveskálon nyitották meg 2022-ben a Mandillát. A régi ház szerelem volt első látásra, és már ekkor eldöntötték, hogy kedvenc olasz régiójuk, Toszkána mindenképp megjelenik majd mind az épület és a hangulat, mind az ételek tekintetében. 

A hely névadója pedig a kertben található három mandulafa volt, amely alatt szívesen időznek a vendégek.

A hely névadója pedig a kertben található három mandulafa volt, amely alatt szívesen időznek a vendégek.

Egy falat Toszkána

Előételként választható bélszín carpaccio vagy olasz ízelítő, amely egy szalámi válogatás, mortadella, mozzarella, articsókakrém, olívabogyó, sült paprika társaságában. Emellett kínálnak még többféle házitésztát, pizzákat, salátákat, leveseket, de nem maradhat ki a rizottó (gombás vagy cukkinis), a caprese csirke vagy a bárányborda sem.

A séf friss és szezonális alapanyagokkal dolgozik, a kiindulópont pedig az olasz konyha.

A séf friss és szezonális alapanyagokkal dolgozik, a kiindulópont pedig az olasz konyha.

Egy korty Balaton-felvidék

Kiemelnénk a széles borkínálatot, külön borlappal és pincével rendelkeznek, amelynek tételeit helyi kisebb és nagyobb pincészetekből (Gyulakeszi, Köveskál, Monostorapáti, Badacsony, Hegymagas) szerzik be, illetve olyan helyszínekről, mint Tokaj vagy Pannonhalma, de igen impozáns a külföldi fehér és vörösbor választék is, amely főként olasz, francia és tengerentúli régiókból érkezik.

A szervezett borkóstolókon szakavatott sommelier útmutatásával kalandozhatunk magyar és nemzetközi borvidékek különlegességei között. Emellett gazdag a gin-tonik és koktél kínálatuk is, amelyet a kis lámpásokkal feldíszített udvaron kortyolgathatunk el.

Dolce vita, édes ízek

Ha pedig valami édességre vágynánk, kihagyhatatlan a tiramisu, sült csokitorta vagy mangó hab. A kávét egy 1962-es Faema E61 kávégép készíti a Madilla saját keverésű és pörkölésű kávéiból.

Ha szívesen „hazavinnénk” magunkkal a Mandilla ízeit, évente több alkalommal tartanak a látványkonyhában workshopokat, ahol elsajátíthatjuk az olasz konyha alapjait és különleges fogásait is.

Barátságos luxus, hívogató kert

Éppen úgy mint az ételek és italok tekintetében, itt is a prémium minőség érvényesül. A világos terek, puha kárpitok, mesés színek igazán hívogatóak. Rengeteg olyan apró tárgy, ízléses kiegészítő van mindenhol, amely otthonossá teszi a szobákat, mégis mindennek van funkciója, itt minden a kényelmet szolgálja

A Mandilla szobái barátságosak, mégis négycsillagos luxust kínálnak.

A Mandilla szobái barátságosak, mégis négycsillagos luxust kínálnak.

A napsütötte sárga, meleg barna színek, valamint a faburkolatok még kellemesebbé teszik a környezetet. A szobák egy része egybenyitható, így a romantikus kiruccanás mellett baráti társaságoknak is megfelelő. 

A Mandilla annyira magával ragadó, hogy teljesen érthető, ha ki sem szeretnénk mozdulni innen. A mesés, lépcsőzetes mediterrán kert a sok növénnyel, a tenger kékjét visszatükröző mozaikos medence és a szauna is mind rendelkezésünkre áll, illetve masszázs is kérhető, ez utóbbi külsősök számára is elérhető szolgáltatás. 

Aktív programok a környéken

Ha szívesen kirándulnánk a környéken, rengeteg lehetőség kínálkozik, és a Mandillában kerékpárt is bérelhetünk. A közelben találjuk a Kornyi-tavat az Emberi komédia szoborcsoporttal, a Szentbékkállai Kőtengert, a Salföldi majort, Kékkutat, Révfülöpöt és a Fülöp-hegyi kilátót, Hegyestűt, a Folly Arborétumot és a Liliomkert piac is csak néhány kilométerre van.

Fontos, hogy a Mandillában csak 14 év feletti vendégek szállhatnak meg, viszont az étterem minden korosztály előtt nyitva áll. Egész évben várják a vendégeket, csak két pihenőnapjuk van, a kedd és szerda, amikor az étterem zárva tart.

Szobát foglalni itt tudtok, az éttermi asztalfoglalás pedig ezen a linken lehetséges.

Címkék

Elérhetőségek

Mandilla 8274 Köveskál, Városkút utca 2. Facebook-oldal Weboldal