Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Völgyhíd Konyha & Rét – Panorámás ízkavalkád, ahol beszippant a hangulat

Ha a Balaton déli partja felé vesszük az irányt, kihagyhatatlan pihenő a Völgyhíd Konyha & Rét, amely éttermével, valamint színes és hívogató kertjével már messziről csábítja az utazókat az impozáns híd lábához. Az ételeket friss, helyi alapanyagokból készíti Pillók Attila séf, de ha csak egy sütire, fagyira vagy kávéra térnénk be, akkor is beszippant a hely hangulata.

Különleges helyszín, egyedi panoráma

A Kőröshegyi völgyhídhazánk legnagyobb hídja, valamint Közép-Európa legnagyobb viaduktja, az M7-es Zamárdi és Balatonszárszó közötti szakaszán fut. A különleges panorámájú híd alatt található helyszín több évig étteremként működött. A Kanálgép food truckjából már jól ismert Szalai Dezső és csapata 2021 tavaszán újították meg, így született meg a Völgyhíd Konyha & Rét.

Nincs olyan vendég, akit ne bűvölne el a különleges atmoszférájú hely, ahol a fenti részben egy modern étterem, a lenti részben pedig egy laza food truckos helyszín is helyett kapott a napágyakkal és függőágyakkal tarkított kertben.

Nincs olyan vendég, akit ne bűvölne el a különleges atmoszférájú hely, ahol a fenti részben egy modern étterem, a lenti részben pedig egy laza food truckos helyszín is helyett kapott a napágyakkal és függőágyakkal tarkított kertben.

Friss, szezonális, helyi

A konyhát Pillók Attila séf vezeti, aki általában 12-14 tételes kínálattal várja a vendégeket, ebből néhány étel 3-4 hetente változik, mivel fontos számára a szezonális alapanyagok használata és a kreativitás. Az alapanyagok gondos válogatás eredményei, hiszen közvetlen kapcsolatban állnak a helyi termelőkkel, többek között Horváth Péter kiváló szóládi kenyerét, Cseh István bálványosi gazda kecsketejből készült termékeit, Vrancsik Tibor gombakereső szarvasgombáit, illetve a Kereki Panoráma Birtok fürjtojásait és lekvárjait is megtaláljuk az étlapon.

Nálunk nincs nagyüzem, itt mi a legkisebb részletekre is oda tudunk figyelni, mert van energiánk és időnk rá – mesélte Pillók Attila séf.

Nálunk nincs nagyüzem, itt mi a legkisebb részletekre is oda tudunk figyelni, mert van energiánk és időnk rá – mesélte Pillók Attila séf.

Attila tényleg követi a természet változását, hiszen ha elfogy valamelyik szezonális alapanyag, jöhet egy másik, így mindig megmaradhat az újdonság varázsa, és a séf egyénisége is visszaköszönhet a kínálatban.

Reggeli, ebéd, vacsora és egy kis édesség – nemzetközi konyha balatoni ízekkel fűszerezve

A Völgyhíd Konyhában mindennap reggel 9 és 12 óra között reggelizhetünk, többek között rántottát kecsketúróval és szóládi kenyérrel, tökéletes tojást spenóttal és hollandi mártással vagy éppen Croque Madame bagelt.

Majd jöhet az ebéd vagy a vacsora, többek között olyan különlegességekkel, mint a krémes és hűsítő ajo blanco sárgadinnye, a tanyasi csirke újburgonyával, sonkával és tökmaggal vagy a Stefánia új káposztával és szarvasgombával.

Az étkezés pedig hogyan is zárulhatna jobban, mint egy kiváló tiramisuval vagy egy pompás affogatóval, mely egy kávéalapú olasz desszert. Ha pedig valami hűsítőre vágynánk, a díjnyertes Fazekas Cukrászda fagylaltjai várnak bennünket!

De miért is olyan nehéz innen távozni?

Attila séf szavait idézve:

Minden kolléga beleszeretett az étterembe, ha itt ülünk, páratlan élményt nyújt a hely kisugárzása. Érezhető a nyugalom, ami ránk is hatással van. Innen nem szokott senki szaladni, aki ide eljön, az szeret egy kicsit ejtőzni, csak lenni, élvezni a tájból áradó nyugalmat.

Minden kolléga beleszeretett az étterembe, ha itt ülünk, páratlan élményt nyújt a hely kisugárzása. Érezhető a nyugalom, ami ránk is hatással van. Innen nem szokott senki szaladni, aki ide eljön, az szeret egy kicsit ejtőzni, csak lenni, élvezni a tájból áradó nyugalmat.

Ezzel maradéktalanul egyet tudunk érteni, hiszen nagyon nehéz csak egy kis időt eltölteni a Völgyhíd Konyha & Réten, hiszen a kreatív ételek, a helyi és szezonális alapanyagok és a páratlan kilátás miatt akár egész nap el tudnánk pihengetni a színes függőágyakban vagy az étteremben.

Food truckkal a Balaton körül

A Völgyhíd Konyha & Rét nem áll meg a Kőröshegyi völgyhíd lábánál. A Völgyhíd Konyha & Rét food truckjával főként a Balaton déli partján találkozhatunk nyáron. Legközelebb július 14-én és 15-én, a Helka Sörkertben bukkannak majd fel, a Térségi Termelők hétvégéjén.

Szalai Dezső betegsége miatt nem tudni, hogy meddig lesz a jelenlegi tulajdonosok kezében az étterem, már keresik méltó utódjukat, akik ugyanilyen szívvel és gondosan üzemeltetik majd ezt a különleges helyet.

Fontos tudnivalók

A Völgyhíd Konyha & Rét tavasztól őszig tart nyitva. Az étteremrész naponta 9 és 19 óra között vár benneteket, reggelizni 9 és 12 óra között lehet. A Rét csütörtöktől vasárnapig 10 és 19 óra között tart nyitva. Az étterembe érdemes hétvégére asztalt foglalni!
 
Megközelítés: M7-es autópálya 121-es lehajtó, a völgyhíd alatti körforgalom kaposvári leágazásánál.
 
Látnivalók a környéken: Ha mégis továbbindulnánk, a közelben olyan látnivalókat ejthetünk útba, mint a marótpusztai ménes, a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont, a kereki vár, a Nezde szoborpark vagy a Kőröshegyi Levendulás.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Balatonfüredre költözik a csopaki Szomszéd Kertje

Balatonfüredre, a Füredi Malomház épületébe költözik a csopaki Szomszéd Kertje. A helyszín változik, de a gasztrokínálat és a sajátos hangulat marad.

Gasztró

Itt voltak a legjobb olaszrizlingek! – Csopaki sétálókóstolón jártunk

Egy finom bort lötyögtetve élvezzük a kora tavaszi napsütést és a Balaton látványát egy dűlő mellől – nekünk ezt jelentette az Olaszrizling szerintünk, és alig várjuk, hogy újra részt vegyünk rajta!

Gasztró

Balatoni helyek, ahova eddig nem látott programokkal várnak márciusban

Nyolc olyan, Taste Balatonhoz csatlakozó helyet ajánlunk, amelynek programjaiból mi magunk is kaptunk egy kis ízelítőt.

Neked ajánlott

A