A Balatonnál már régen nemcsak a borokra, de a sörökre is büszkék lehetünk. Két olyan sörfőzdét mutatunk most be, ahol az üzemlátogatások mellett a sörkertbe is beülhetünk, sőt jól is lakhatunk. A gasztronómiai részt pedig mindkettő esetén állandó zenés és játékos programokkal egészíthetjük ki.

Balatonföldvár egyik régi, egykor MÁV-os házában rendezkedett be a Helka Sörfőzde. A Kvassay sétányról megközelíthető Hotel Anna Villa hangulatos kertjében lehet letesztelni a széles sörkínálatot 2021 óta.

A Helka a gasztrokínálatban sem követi a kikövezett street foodos utat. A cél az volt, hogy egy bajor sörkert hangulatát hozzák el a Kvassay sétányra. Búzasöreik, IPA-ik és kölsch stílusú ale söreik mellé bécsi pereceket, finom sült kolbászokat sütnek.

A Helka tagjai mindenképp a Balatonnál akartak főzdét nyitni, kínálatuk összeállításakor pedig azokra is gondoltak, akik inkább egy szörp vagy egy fröccs mellett élveznék a hely hangulatát. A sörfőzde pinceszintjén hamarosan egész évben nyitva tartó üzlet nyílik, ahol 6-féle csapolt sör lesz, és ahová be lehet majd ülni napközben egy kávéra.

Balatonvilágosra is érdemes átnézni

Balatonvilágosi gyáruk udvarán próbálhatjuk ki a Hedon Sörfőzde söreit is: hatalmas udvarukon adhatunk a hedonizmusnak, korsóval a kézben, eldőlve a napernyők alatt vagy a műfüvön. 2018-ban a gyerekeknek játékokat, a felnőtteknek két strandröplabdapályát és egy hatalmas napozóteraszt is kialakítottak. 

Tap roomjukba esős időben is beülhetünk, valamint az üzemlátogatást is megcélozhatjuk, de meg is szállhatunk náluk, sőt még rendezvényhelyszínként is kibérelhetjük a területet. Első sörük egy Credo Smash IPA volt, majd két zászlóshajójuk, Charlie Firpo és Johnny Firpo lett. Legbüszkébbek a frissen habzó Balatonvilágosi Pilsnerükre. Ínycsiklandó grillkolbászokra pedig itt is számíthattok!

Címkék