Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Mutatunk két hangulatos sörkertet a Balatonnál, ahol a lazulás mellett jól is lakhatunk

A Balatonnál már régen nemcsak a borokra, de a sörökre is büszkék lehetünk. Két olyan sörfőzdét mutatunk most be, ahol az üzemlátogatások mellett a sörkertbe is beülhetünk, sőt jól is lakhatunk. A gasztronómiai részt pedig mindkettő esetén állandó zenés és játékos programokkal egészíthetjük ki.

Balatonföldvár egyik régi, egykor MÁV-os házában rendezkedett be a Helka Sörfőzde. A Kvassay sétányról megközelíthető Hotel Anna Villa hangulatos kertjében lehet letesztelni a széles sörkínálatot 2021 óta.

A Helka a gasztrokínálatban sem követi a kikövezett street foodos utat. A cél az volt, hogy egy bajor sörkert hangulatát hozzák el a Kvassay sétányra. Búzasöreik, IPA-ik és kölsch stílusú ale söreik mellé bécsi pereceket, finom sült kolbászokat sütnek.

A Helka tagjai mindenképp a Balatonnál akartak főzdét nyitni, kínálatuk összeállításakor pedig azokra is gondoltak, akik inkább egy szörp vagy egy fröccs mellett élveznék a hely hangulatát. A sörfőzde pinceszintjén hamarosan egész évben nyitva tartó üzlet nyílik, ahol 6-féle csapolt sör lesz, és ahová be lehet majd ülni napközben egy kávéra.

Balatonvilágosra is érdemes átnézni

Balatonvilágosi gyáruk udvarán próbálhatjuk ki a Hedon Sörfőzde söreit is: hatalmas udvarukon adhatunk a hedonizmusnak, korsóval a kézben, eldőlve a napernyők alatt vagy a műfüvön. 2018-ban a gyerekeknek játékokat, a felnőtteknek két strandröplabdapályát és egy hatalmas napozóteraszt is kialakítottak. 

Tap roomjukba esős időben is beülhetünk, valamint az üzemlátogatást is megcélozhatjuk, de meg is szállhatunk náluk, sőt még rendezvényhelyszínként is kibérelhetjük a területet. Első sörük egy Credo Smash IPA volt, majd két zászlóshajójuk, Charlie Firpo és Johnny Firpo lett. Legbüszkébbek a frissen habzó Balatonvilágosi Pilsnerükre. Ínycsiklandó grillkolbászokra pedig itt is számíthattok!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Balatonfüredre költözik a csopaki Szomszéd Kertje

Balatonfüredre, a Füredi Malomház épületébe költözik a csopaki Szomszéd Kertje. A helyszín változik, de a gasztrokínálat és a sajátos hangulat marad.

Gasztró

Itt voltak a legjobb olaszrizlingek! – Csopaki sétálókóstolón jártunk

Egy finom bort lötyögtetve élvezzük a kora tavaszi napsütést és a Balaton látványát egy dűlő mellől – nekünk ezt jelentette az Olaszrizling szerintünk, és alig várjuk, hogy újra részt vegyünk rajta!

Gasztró

Balatoni helyek, ahova eddig nem látott programokkal várnak márciusban

Nyolc olyan, Taste Balatonhoz csatlakozó helyet ajánlunk, amelynek programjaiból mi magunk is kaptunk egy kis ízelítőt.

Neked ajánlott

A