Gasztró
Gerilla Grillpartyval veszi be a Balatont a Zing Burger
Hogyan lehetne a legkreatívabban megünnepelni egy burgerező 7. szülinapját? Hát úgy, hogy az alapítók egy üres aszófői telken vendégül látnak mindenkit egy grillezésre.
Hogyan lehetne a legkreatívabban megünnepelni egy burgerező 7. szülinapját? Hát úgy, hogy az alapítók egy üres aszófői telken vendégül látnak mindenkit egy grillezésre.
Nem csak az ismert tulajdonosok miatt érdemes benézni a sajátos hangulatú üzletbe, ahol szinte minden kapható, amiért nyaralás közben leugranánk egy kisboltba, csak magasabb minőségben.
Az Edegger borászat Badacsony központjában, a népszerű biciklis és sétáló útvonalon, a Római úton található, boraik 2015 óta BIO minősítéssel rendelkeznek.
Antal Szabolcs jött, látott és sütött, és most már fél Veszprém imádja az egyszerű, nápolyias, de magyar alapanyagból sütött pizzáját.
Tematikus hétvégéken vethetünk horgonyt a világ kikötői előtt tisztelgő PORT Étteremben. Kezdésnek irány New York City!
Ajánlások százai jöttek be a közönségtől, és e sok ajánló 24 strandbüfé, bisztró és étterem mögé állt be. Véget ért versenyünk első köre, jöhet a második, aminek során kiderül, kik kerülnek a döntőbe.
Szilágyi Ágnes és Lajos egyfajta második honalapítást vitt véghez, miután a Villa Gréta cukrászda székhelyét némi pihenés után áttették a pörgős Siófokról a nyugis Kőröshegyre.
A ropogós malaccsászár és a piros lábasban tálalt konfitált babfőzelék simán megér egy hévízi kiruccanást, akárcsak a megunhatatlan Brix Burger, amit egyszerűen nem lehet levenni az étlapról.
Tarolt a balatonfüredi Bagaméri fagylaltozó: levendulás kajszibarack fagylaltja kapta meg az idén a Balaton Fagylaltja címet.
Nyert már fish&chips, kecskesajtos szendvics és hideg koviubileves is, egy hónap múlva pedig kiderül, ki lesz a következő, kié lehet a 2020-as beachfood-trófea!
Egy kalandos életút, világhírű séfek titkai és Michelin-csillagos éttermekben kínált borok – sztorik a Csobánc legszebb kilátással rendelkező pincészetének tulajdonosától.
Már negyedik egységét nyitotta meg az országban a Rock Burger, méretes terasszal, pizzával, shakshukával és levesekkel.
Végre a workoholic emberek is megkapják a Balatonnál, ami nekik jár. Megnéztük az északi part első dedikált közösségi munkahelyét, a Nomádot Füreden.
Van egy farm a Káptalantóti-Köveskál út 14-es kilométerénél, ahol békésen él együtt juh, kecske, nyúl, emu, baromfi, Kinga és Levente. Kinga Kamrájában jártunk, ahol az emberek feltöltik a spájzukat.
Gasztrovállalkozások, amik új szolgáltatásokkal alkalmazkodnak a megváltozott helyzethez: megvalósult ötletek az online borvacsorától a termelők összefogásán át a régi időket idéző borkimérésig.
A klímaváltozás véglegesen bekerült a mindennapi szótárunkba. A borászoknak a témáról a rezisztens szőlőfajta jut eszükbe. Utánajártunk, hogy mi is ez pontosan és mikor fogunk rezisztens borokat inni.
A vásárlással nemcsak egészséges és friss élelmiszerhez jutsz sorban állás nélkül, hanem a balatoni termelőket is támogatod.
Az ígéretes 2019-es évjárat mellett több olyan trendet ismertünk meg, ami 2020-ra is tartogat izgalmakat. E trendek könnyen meghatározhatják majd az idei évet.
A NEM Hekk tematikus hétvégén kiderült, hogy létezik balatoni szusi, és hogy melyik az az alapanyag, amire érdemes sokkal jobban oda kell figyelni a régióban.
Több mint száz éve egyenlő a Balaton a éttermekkel, csárdákkal, bisztrókkal. A Fortepan fotóin keresztül mutatjuk be, hogyan alakult kívül-belül a vendéglátás.
Két lelkes fiatal, Pacsai Martin Benjámin és párja, Horn Tamara a nagypapától örökölt csárdának adott új irányt a keszthelyi Pavilonsoron.
Fehér-félbarna és teljes kiőrlésű kenyerükkel meggyőzték a Kenyérlelke fesztivál zsűrijét, ami azért is nagy szó, mert a rendezvényen a legjobb pékek sütnek.
Egy hűsítő, fanyar leves húzta be az ötödik Év Strandétele elismerést, szoros versenyben beelőzve egy marhaszegyes ciabattát és egy salátát. Keszthelyi büfé az év újonca.
A jó bor alapja a jó minőségű szőlő, ehhez pedig rengeteget kell a szőlőben dolgozni, nem csoda, ha szoros a kapcsolat borász és dűlő közt.