Keresés

Gasztró

Gerilla Grillpartyval veszi be a Balatont a Zing Burger

Hogyan lehetne a legkreatívabban megünnepelni egy burgerező 7. szülinapját? Hát úgy, hogy az alapítók egy üres aszófői telken vendégül látnak mindenkit egy grillezésre.

Gasztró

Lekvár, kolbász, szelfi – Pörög Ördög Nóra és Nánási Pál delikátboltja

Nem csak az ismert tulajdonosok miatt érdemes benézni a sajátos hangulatú üzletbe, ahol szinte minden kapható, amiért nyaralás közben leugranánk egy kisboltba, csak magasabb minőségben.

Gasztró

Ha kérdéses, hogy hol borozz, itt egy jó ötlet: Nyitó hétvége a Domaine Edeggerben

Az Edegger borászat Badacsony központjában, a népszerű biciklis és sétáló útvonalon, a Római úton található, boraik 2015 óta BIO minősítéssel rendelkeznek.

Gasztró

Semmi csicsa, csak a Nápoly felé kacsingató pizza öröme

Antal Szabolcs jött, látott és sütött, és most már fél Veszprém imádja az egyszerű, nápolyias, de magyar alapanyagból sütött pizzáját.

Gasztró

Máriafürdő az új New York – Tematikus hétvégékkel jön a PORT Étterem

Tematikus hétvégéken vethetünk horgonyt a világ kikötői előtt tisztelgő PORT Étteremben. Kezdésnek irány New York City!

Gasztró

Déli parti dominanciával alakult ki az Év Strandétele mezőnye

Ajánlások százai jöttek be a közönségtől, és e sok ajánló 24 strandbüfé, bisztró és étterem mögé állt be. Véget ért versenyünk első köre, jöhet a második, aminek során kiderül, kik kerülnek a döntőbe.

Gasztró

Monumentális hídpillérek alá költöztek a Villa Gréta sütikölteményei

Szilágyi Ágnes és Lajos egyfajta második honalapítást vitt véghez, miután a Villa Gréta cukrászda székhelyét némi pihenés után áttették a pörgős Siófokról a nyugis Kőröshegyre.

Gasztró

Új séf, új ízek a hévízi Brix Bisztróban

A ropogós malaccsászár és a piros lábasban tálalt konfitált babfőzelék simán megér egy hévízi kiruccanást, akárcsak a megunhatatlan Brix Burger, amit egyszerűen nem lehet levenni az étlapról.

Gasztró

Levendulás kajszibarack lett a Balaton Fagylaltja

Tarolt a balatonfüredi Bagaméri fagylaltozó: levendulás kajszibarack fagylaltja kapta meg az idén a Balaton Fagylaltja címet.

Gasztró

Nem állhat le a büfék forradalma – Hatodszorra keressük az Év Strandételét

Nyert már fish&chips, kecskesajtos szendvics és hideg koviubileves is, egy hónap múlva pedig kiderül, ki lesz a következő, kié lehet a 2020-as beachfood-trófea!

Gasztró

Akit a Csobánc hazahívott: Janosh von Beőthy, a vulkanikus borok szerelmese

Egy kalandos életút, világhírű séfek titkai és Michelin-csillagos éttermekben kínált borok – sztorik a Csobánc legszebb kilátással rendelkező pincészetének tulajdonosától.

Gasztró

Produkcióóó! Cirkuszba ment át a Rock Burger Balatonszemesen

Már negyedik egységét nyitotta meg az országban a Rock Burger, méretes terasszal, pizzával, shakshukával és levesekkel.

Gasztró

Üdv, munkamániások, eljött a balatoni coworking ideje!

Végre a workoholic emberek is megkapják a Balatonnál, ami nekik jár. Megnéztük az északi part első dedikált közösségi munkahelyét, a Nomádot Füreden.

Gasztró

Boldog kecskenyájat és isteni kolbászokat rejt a 14-es kő - Kinga Kamrája

Van egy farm a Káptalantóti-Köveskál út 14-es kilométerénél, ahol békésen él együtt juh, kecske, nyúl, emu, baromfi, Kinga és Levente. Kinga Kamrájában jártunk, ahol az emberek feltöltik a spájzukat.

Gasztró

Sajtot a sörfőzdéből, pizzát a borbárból: Balatoni vállalkozások B-tervei

Gasztrovállalkozások, amik új szolgáltatásokkal alkalmazkodnak a megváltozott helyzethez: megvalósult ötletek az online borvacsorától a termelők összefogásán át a régi időket idéző borkimérésig.

Gasztró

A Füred gyöngye vagy a Solaris lehet a csattanós válasz a klímaváltozásra

A klímaváltozás véglegesen bekerült a mindennapi szótárunkba. A borászoknak a témáról a rezisztens szőlőfajta jut eszükbe. Utánajártunk, hogy mi is ez pontosan és mikor fogunk rezisztens borokat inni.

Gasztró

Házhoz jön a farm: Termelők, akiktől friss árut rendelhetsz a Balatonnál

A vásárlással nemcsak egészséges és friss élelmiszerhez jutsz sorban állás nélkül, hanem a balatoni termelőket is támogatod.

Gasztró

Tör előre a buborék, a natúr és a bakator – Mit tartogat 2020 a boroknak?

Az ígéretes 2019-es évjárat mellett több olyan trendet ismertünk meg, ami 2020-ra is tartogat izgalmakat. E trendek könnyen meghatározhatják majd az idei évet.

Gasztró

A balatoni szusitól az újborokig – elstartolt a Gasztrohegy második évada Badacsonyban

A NEM Hekk tematikus hétvégén kiderült, hogy létezik balatoni szusi, és hogy melyik az az alapanyag, amire érdemes sokkal jobban oda kell figyelni a régióban.

Gasztró

Eszpresszók, neon feliratok, kerthelyiségek, szevasztok! – A balatoni vendéglátás régi fotókon

Több mint száz éve egyenlő a Balaton a éttermekkel, csárdákkal, bisztrókkal. A Fortepan fotóin keresztül mutatjuk be, hogyan alakult kívül-belül a vendéglátás.

Gasztró Nagyon Balaton

Egy volt a sok csárda közül, most az év felfedezettje – Pinyó, több mint büfé

Két lelkes fiatal, Pacsai Martin Benjámin és párja, Horn Tamara a nagypapától örökölt csárdának adott új irányt a keszthelyi Pavilonsoron.

Gasztró

Szakértők szerint is Kisapátiban készül a legjobb kenyér – Díjat nyert a Búzalelke Pékség

Fehér-félbarna és teljes kiőrlésű kenyerükkel meggyőzték a Kenyérlelke fesztivál zsűrijét, ami azért is nagy szó, mert a rendezvényen a legjobb pékek sütnek.

Gasztró

Kovászosuborka-leves lett a 2019-es Év Strandétele

Egy hűsítő, fanyar leves húzta be az ötödik Év Strandétele elismerést, szoros versenyben beelőzve egy marhaszegyes ciabattát és egy salátát. Keszthelyi büfé az év újonca.

Gasztró

Dehogy lapos a déli part! – 5 borász 5 kedvenc dűlője délen

A jó bor alapja a jó minőségű szőlő, ehhez pedig rengeteget kell a szőlőben dolgozni, nem csoda, ha szoros a kapcsolat borász és dűlő közt.