Keresés

Gasztró

Az Év Felfedezettjétől a hal-álomig – Pazar helyek érintésmentes fizetéssel

Együnk hotdogot, hamburgert, halat, sütit vagy fagyit, a déli parton évről évre több és jobb helyen tehetjük meg ezt. Ráadásul, már a készpénzes fizetéssel se kell bajlódni.

Gasztró

A kelták is ilyen sütit kérnének: Kipróbáltuk a badacsonyi La Tène Desszertműhelyt

Lili és Bálint, a helyet megálmodó fiatal házaspár elmesélte, honnan ered a szokatlan név, hogy jönnek a képbe a kelták, és az is kiderült, mit jelent a logóban a metszőolló.

Infó Gasztró

El a kezekkel! – Íme pár balatoni étterem, ahol érintésmentesen fizethetsz

Az elmúlt vírusos hónapok lenyomata még ott él a mindennapjainkban, nem véletlen, hogy egyre több étteremben van lehetőségünk az érintésmentes költekezésre. Jöjjön néhány példa!

Gasztró

Ennél speckóbb strandbüfét alig találsz a déli parton – Spéci Hotdog & Krumpli

A legnagyobb főszezoni őrülettornádó közepén totálisan egyszerű streetfoodokból is olyat tesznek le eléd az asztalra, hogy nem lehet okot panaszra. A strandételverseny Év Felfedezettjénél jártunk.

Gasztró

Budapest legjobb séfjei is a Balatonnál főznek: 3 nyárzáró gasztroprogram

Hegymagason főz a budapesti SALT, a közeli 2HA Szőlőbirtokon pedig BBQ, dj-k és a pincészet legjobb tételei búcsúztatják a nyarat.

Gasztró

Terápiás sütéstől a franchise-ig: 26 évesen nyitotta meg üzletét a Lel Ki Főzde tulaja

A mentes tortákra és péksüteményekre szakosodott keszthelyi desszertműhely sikeres cukrászdalánccá nőtte ki magát, fővárosi franchise-üzletekkel.

Gasztró

A fagyizó, ahol tuti nem spórolják ki a pisztáciát – Rottmayer ICE CREAM

Itt még Terence Hill is elégedett lenne a fagyiválasztékkal: a fenyvesi sétálóutcában két tűzpiros pultból merik a fagylaltot, sőt nagy szorbéválasztékot is találsz.

Gasztró

Már Balatonfüreden is hódít álmaid gofrija a Waffiniben

A tökéletes gofri nyomában avagy íme az édesség, ami megidézi gyermekkorunkat. Siófok után már Balatonfüreden is tudjátok tesztelni, hogy szerintetek sikerrel jártak-e.

Gasztró

A strandbisztró, ahol minden az uszonyok körül forog – Fogas Bisztró, Alsóörs

A Kun család csak 2020-ban vette át a stafétát az előző tulajból, és a família legifjabb tagja – némi apa-fia veszekedés után – megalkotta az év strandételét. A halevők paradicsomában jártunk.

Gasztró

A séf arca: Árkosi Erika útja a Pura Vidából Kapolcsra vezetett

Új sorozatunkban balatoni vendéglátóhelyeken főző séfeket mutatunk be. Árkosi Erikával kezdjük a sort, aki az egykori tapolcai Pura Vida és a keszthelyi Pura Vida Port után új projektre készül.

Gasztró Szállás

Bámulatos bisztrókonyhát találtunk a Zen Garden Resort árnyas fái alatt

A zánkai Zen Garden Resort egy egyedülálló szálláshely különleges apartmanházakkal, ahol a fejlesztés során fát se vágtak ki, nádat se irtottak. A hozzá tartozó Bamboo Bistro pedig tényleg a csúcs.

Gasztró

Az ÜHMMM-élménnyel vár a töreki erdő mélye – Egy Csipet Nádas

A gasztronómia magasiskolája, lovak és mókusok, zegzugos, üdezöld kert, meghitt terasz és szívből jövő vendéglátás. Múlnak az évek, de az Egy Csipet Nádas még mindig kötelező kör Siófok környékén.

Gasztró

Ahol a történelem találkozik a modern gasztronómiával és borászattal – Tihanyi Vinarius

Kiváló hazai borok és a Balaton környéki pincészetek különleges, kézműves nedűi egy elegáns és bájos környezetben.

Gasztró

Díjazott strandételeket, Tokiót és Barcelonát is elhozza a Port Étterem & Panzió

A máriafürdői Port nem elégszik meg azzal, hogy egy romantikus csatornaparton várja vendégeit. Folyamatosan megújul, a panzió már négycsillagos, az étteremben a világ kikötőit idézik meg.

Gasztró

Lángos, harcsapaprikás, nokedli új köntösben – A Balatonon edzi magát a MÁK

Nem lőjük el itt most a mákos szóvicceket, helyett inkább ajánlunk egy olyan bisztrót, ami ideiglenesen leköltözött a Balatonra, Nánásiék tőszomszédságába.

Gasztró

Boldog győztesek és legendás falatok – Képeken az Év Strandétele díjátadója

Az Év Strandétele verseny 2015 óta íródó történelmében először tartottunk díjátadót, a bajnokok végre oklevelet is kaptak – visszamenőleg is. Fotósunk ezt a vidám két órát örökítette meg.

Gasztró

Őrült holtverseny: Balatoros és hal erőleves lettek a 2020-as Év Strandételei

Kedves olvasó! Nem látod rosszul, a verseny története során először nem tudott dönteni a zsűri, megosztott első helyet hirdettünk ki. Az Év Felfedezettje cím visszatért a déli partra.

Gasztró

Feszült pillantások és gőzölgő ételcsodák – Képgaléria az Év Strandétele döntőjéről

A csütörtöki díjátadón tudja meg mindenki, ki nyerte az Év Strandétele versenyt. Addig is ízelítőül álljon itt egy fotógaléria július 13-i zsűrizésről és a fináléba jutott ételekről.

Gasztró

Aligha fogsz csalódni a parádés aligai strandételekben – Aligha Kert

Nehéz címbéli viccelődés nélkül kibírni, főleg azután, hogy az ember meglátja a retró külsejű, modern konyhájú büfé végtermékeit. Az átalakulóban lévő Club Aliga gasztrofelelőseivel beszélgettünk.

Gasztró

Címvédők és újoncok birkózhatnak az Év Strandétele címéért

Kemény kör volt, de megszültük: az Év Strandétele verseny döntős mezőnye végre összeállt. Van benne merész újonc, rutinos újrázó és címvédő is, izgalmas finálé lesz!

Gasztró

BeerDel, a széplaki delikát, ahol palackba csapolják a kézműves sört

Siófok nyugati központjában van egy kedves kis bolt, ami két jóbarát ötletéből indult ki, családi összefogással újult meg és hazai söröket és árukat kínál a prémiumra áhítozóknak.

Gasztró

Színes ajtók, Mimi és Csirip, avagy 3+1 új déli parti borterasz

Sorra nyílnak azok a déli parti borkóstoló helyek, ahol fejest ugorhatunk a fajták kavalkádjába, mellé pedig isteni ételeket és mesés kilátást is kapunk.

Gasztró

Házias kedvenceink modern felfogásban a csopaki Téged Várlak Bisztróban

Friss ételek, jéghideg fröccsök, házi bambik is kaphatók a csopaki strand egyik legjobb bisztrójában.